All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Här är hur man skapar en trädgård damm

En liten vattenpool eller trädgårdsträdgård kan byggas så att det är lätt att ta bort eller fylla på. Det kan också ändras till en säng, en sandlåda eller liknande. Tänk på underhåll från början.

Häckskydd

Dammar nära byggnader måste vara säkrade för att förhindra dräneringsolyckor.

  • Kom igång Att bygga din egen trädgård lounge

Är det djupare än 0, 2 meter där barn lätt kan komma till, har du dammen under överinseende förordningen om tekniska egenskapskrav på byggnadsverk säkerställs genom rutnät, nät eller liknande.

Plats

Nära blomrabatter och odlingsområden kan vara lämpligt med en vattenreservoar, speciellt om du behöver vatten för hand på grund av restriktioner från vattenverket.

Om poolen ska se ut så fin, måste den passa omgivningen. En liten pool kan göra mycket i en trädgård för att betona en stämning, ett landskap eller en axel.

  • Vänta en minut: Därför bör du vänta med att borsta gräsmatta

kanter och konturer är till stor del involverade i att bestämma utseende på grund av att vattenytan är ganska neutral i sig, särskilt om botten är svart.

Platsen av poolen med ett fint träd kan vara en bra utgångspunkt, men kräver regelbunden rengöring.

En ödla gör det bästa där naturen själv skulle ha placerat den, till exempel i en urtagning, av en stor sten eller ett stenigt berg. Ett trevligt träd eller en plats med fin utsikt över trädgården eller växten kan också vara en bra utgångspunkt.

  • Hitta din variant: för att välja rätt kapsling

Det är viktigt att hitta en tyngdpunkt, topografiska eller på annat sätt, och bygga vidare på det.

På många ställen är berget så nära att det delvis kan dra nytta av botten och väggarna i en pool. Detta kan ge ett tilltalande intryck av att poolen kan se ut som ett naturligt element i landskapet.

Hagedam Planering

En vattenyta är neutral. Det är därför kanterna, konturerna, materialanvändningen och dimensionerna av poolen som bestämmer utseendet, i interaktion med omgivningen. När du planerar designen, kom ihåg att poolen upplevs ovanifrån.

I de flesta fall är svart den bästa färgen på poolens botten. Det är en neutral färg och ger illusion av djupt vatten.

  • Plantar du rosor? Dessa typer av dofter bäst av

Om man vill få poolen att gå i ett med naturen måste imitera naturen. Små dammar i naturen har en sällsynt oregelbunden form. De är runda, ovala eller långsträckta.

Inspirerande trädgårds lamm i vardagsrummet. Foto: NIL

Bottom

Basen bör vara plana och fast om poolen regelbundet rengöras, sådan bas är också bäst om någon damm kommer att användas för att bada i

Vatten och avlopp <999. > Vattentillförsel till små pooler ordnar betjänas av en trädgårdsslang som ansluter till en utomhus kran.Man bör också ha möjlighet att dränera poolen. Du kan tömma den med en reversibel eller en pump.

En lätt nedsänkning i pumppumpens pool gör det lättare att tömma de sista litererna.

städa upp:

  • För att ta bort ogräs mellan gatstenar Alla direkt anslutning till vattnet och avloppsnätet kan vara önskvärt för stora pooler, och måste sedan göras i samarbete med rörmokaren och enligt kommunala föreskrifter.

Avloppsvattnet ska gå igenom en sandfälla innan det släpps ut i det kommunala vattennätet.

Hagedam under uppförande.

Vattentät tyg bas i poolen

pool bör konstrueras så att banan vilar på en dyna av sand i en grop i marken och förankrade längs kanterna av stora stenar, timmer ol.

Det finns många typer av material på marknaden, till exempel asfalt overlay eller PVC-belagd nylonduk.

Plastformade pooler

Bra prestanda krävs för att göra dem täta, rena och solida. Plastgjutna pooler är fördelaktiga när det gäller styrka, nytta, underhåll och pris.

Exempel på konstruktion av en plastformad pool visas i figuren nedan. Designen innebär att sådana pooler inte kommer att förstöras på grund av telehiv. Därför behöver de inte frostfri grundberedning, men betongen måste förstärkas.

Direkt från expert:

  • 30 bra tips för dig att lägga sten Det bör användas vattentät betong eller betong måste tillämpas vattentät beläggning.

I gynnsamma fall kan poolerna gjutas med upp till tre meter i diameter. Poolen kan gjutas på värmeisolering om du vill undvika telehiv.

större pooler kräver strikt utförande och måste grunden frost om det finns risk för frost i marken.

Om man vill använda asfalt istället för betong, måste man använda gjutning asfalten som pool skulle bli igensatta. Asfalten måste komprimeras med maskin, därför kan kanterna inte vara för branta.

Få mer bra hagetips:

Anmäl dig till Viivillas nyhetsbrev! En asfaltdam är solid och lätt att underhålla. Det kan planteras och det kan vara trevligt att simma in, speciellt om kanterna får en bra form.

Telefri foundation

Små, plast gjuten betong pooler, betongringar, pooler av tyg eller speciellt tillverkade pooler kommer vanligtvis tolerera viss tjällyftning och i allmänhet inte behöver vara grundad frost.

Akta dig!

  • Växter dessa potatis, riskerar du fängelse Antagandet är att poolen inte fånga andra strukturer eller är anslutna till avloppsledningarna o. L.

Vid tele grundtrygghet är bekvämt att använda eftersom grunden med isolering. Om grunden görs starkt lutande bergs betong bör fästas bultar borrade med en meter.

Källa: Team hageanelgg / Faktaserien från SINTEF / SINTEF

Kommentarer

När du kommentera måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver.Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära