All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Håller du uteplatsen

Tryckimpregnerade tabeller är det vanligaste materialet för terrasser, kakel och utomhusgolv, eller i direkt kontakt med marken. Idag finns det även miljömärkta alternativ. Oavsett om du vill behandla en uteplats eller inte, lägg till en smak och nöje.

Vissa tycker att det är vackert med den grå färg som kommer efter en tid, men det kan också tyckas smutsigt och ledsen. Vad du än väljer, det finns alltid några saker du borde tänka så att du väljer vad som är bäst för dig.

Skrubb

Använd en terrassskrubb och tvål eller, om det är mycket smutsigt, använd ett specialverktyg för detta. Om du vill använda en högtryckstvättare, var försiktig, eftersom det kan förstöra veden. Nu finns det speciella tillbehör till högtrycksbrickan som gör rengöringen mer mild.

+ mugg, björnbär och liknande hålls borta.

- En alltför hård rengöring med högtrycksspolar kan skada trädet. Håll inte strålen för nära och använd specialtillbehör för ändamålet.

Slip

Om terrassen är skadad slipa den med ett medium grovt slippapper. Var noga med att skydda dig från slipdammet. Det rekommenderas inte att använda en parkettkvarn eftersom golvbrädorna är svagt krökta och du kommer därmed att torka bort för mycket trä.

+ Ytan blir bra igen och kan absorbera olika oljor, måla och måla bättre.

- Abrasivt damm är skadligt, använd mask!

Läs också:

Trädgård i en burk

Gör en trädgård i en burk.

Olja, biet eller färg

Ett terrassrum golvas gradvis av vind och väder och kan explodera när veden brinner och torkar. Det finns ett brett utbud av produkter tillgängliga på marknaden för att avgöra om du vill måla, olja eller fläcka uteplatsen golvet. Tänk på att träet ska vara ordentligt torrt innan du börjar med ytbehandlingen. Välj kvalitet borstar / rullar, det underlättar jobbet och ger ett vackert resultat. Använd förlängnings sjal för att rädda ryggen.

+ Ett ytbehandlat golv kommer att vara vackert och bekvämt att bära.

- Om du började med en typ av ytbehandling, bör du fortsätta med samma sak senare.

Köp nytt

Tryckimpregnerat trä finns i grön och brun färg. Det finns också ett Swan-märkt alternativ till impregnerat trä som istället värmebehandlas.

ADVERT

Mest populära