All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

För att hålla falla ut

När hösten är på, måste vi se till att den inte flyr. Därför finns det dörrmattor. De måste vara stadiga och tysta och fungera som ett aktivt försvar mot allt vi inte vill ta med.

Inom och utanför

- Hösten erbjuder ofta mycket regn. Därför se till att du har mattor som suger fukten ordentligt, säger Gunni Marie Blunck från Forbo Flooring. Hon tycker att vi kan sätta dörrmattor både ute och inne i ytterdörren.

- Det handlar om att bli av med den mest smuts och fukt innan du går in. Om du har mattor inuti kommer du inte heller att tvätta golvet så ofta, säger hon.

Läs också: Undvik repor i trägolvet

skrapa bort: En solid skrapa tröskel bort den värsta smutsen från skorna. (Foto:. Rober Walmann / ifi Com) "> skrapa bort: En solid skrapa tröskel bort den värsta smutsen från skor (Foto:. Rober Walmann / ifi Com).

Safe golv <999 > luftfuktighet Absorber.

Höst innebär ofta en hel del regn Därför är det smart att sätta en fuktabsorberande matta i tid och låt skorna torka där. (Foto:. Robert Walmann / ifi com) "> luftfuktighet Absorber: Autumn betyder ofta mycket regn. Det är därför smart att sätta en fuktabsorberande matta i korridoren och låt skorna torka där. (Foto: Robert Walmann / Ifi. Nej) Regnvatten kan göra golvet inuti halt och farligt att fortsätta. Dessutom har grus, sand och småsten på ytan och kan orsaka stygga repor och skåror. Dessutom bör fukt inte ligga på golvet.

- Ingångsmattor gör hemmet säkrare och gör ditt golv längre, säger Bjørn Musum på Musum Interiør i Trondheim.

Olika behov

Han tror att valet av mattor beror på var du bor.

- Om du bor på femte våningen i ett kvarter, har du mindre behov av en skrapmatta. Sätt också på goda sugmattor inuti. En familj med ingång från gården borde investera i en fast skrapmatta som kan stå ut, säger han.

Kvalitetsarbeten

Bjørn Lundby på Teppeabo i Oslo är också medveten om vad som är viktigt när man investerar i nya dörrmattor hemma.

- Kvalitet vadslagning. Mattorna ska ha bra reporegenskaper. De ska vara lätta att rengöra, glida motståndskraftigt och ligga bra på golvet, säger han.

Sparar miljoner

Näringslivet har också mycket att göra i att tillhandahålla goda matlösningar framför ingången. Den känner till Arne Bjørnstad på Duri Fagprofil. Han är specialiserad på mattsystem i offentliga utrymmen.

- De som investerar i massiva mattsystem sparar mycket pengar på golvunderhåll. Dessutom bidrar mattorna till en bra inomhusmiljö. Det är särskilt viktigt nu på hösten och vintern, säger han.

BRA SHOP:

Arne Bjørnstad på Duri Fagprofil anser att företag sparar mycket pengar och investerar i fasta mattsystem utanför byggnader.(Foto: Duri Disciplin) "> bra affär: Arne Bjørnstad på Duri Disciplin tror ekonomi sparar stora pengar att investera i fasta matt system utanför byggnader. (Foto: Duri Disciplin)
ADVERT

Mest populära