All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att rama in trädgården

Om du vill byta och förnya din trädgård kan det hjälpa till att träffa trädgården med växter. Det lockar fjärilar och bin, vilket gör att din trädgård blommar och det ser bra ut. De vackra ramarna kan skapas med enkla steg.

1. Planeringsfas

Under planeringsfasen är det viktigt att tänka på vilka växter som ska vara där. I vissa delar av trädgården finns det mer skuggtid än hos andra, så du måste tänka på hur mycket sol de olika växterna behöver och placera dem.

2. Hitta den perfekta formen

Formen på ramverket beror på storleken på din gård. Om du har en liten trädgård kan det vara en bra idé att överväga böjda linjer, eftersom helt raka linjer gör att trädgården ser mindre ut. Det är självklart upp till dig själv, men det är värt att tänka på om du inte har så många kvadratmeter.

Läs också:

Lailas lilla gröna paradis

Att en liten trädgårdslåda rymmer så mycket! Lusha, grönt och blomstrande är Lailas radhus.

3. Ta bort gräset

Om du vill placera sängarna någonstans där det är nu gräsmattan måste du ta bort gräset. Kom ihåg att ta bort stenar, rötter och ogräs. Om jorden behöver näring, lägg till kompost så att plantorna får bästa möjliga tillväxtförhållanden.

4. Gör skarpa kanter

Väldefinierade gränser se till att gräsmattan inte invaderar dina vackra ramar, medan det ser trevligt och väl underhållet. Använd en kantskärare för att skapa skarpa kanter, se till att göra en grävning mellan gräs och växter, så att du kan slå gräset utan att vrida jorden.

5. Planera växternas läge

När jorden är klar är det dags att hitta växterna. Innan du planterar dem, placera dem på marken så att du kan se dem sida vid sida och placera dem så att färgerna kompletterar varandra.

Du kan gå till mer dimmade färger, vackra kontrasterande färger eller vintergröna växter som ser bra ut hela året.

Läs också:

för att välja rätt kapsling

aktern screening mot att göra trädgården mysigare. Du köper det som små växter eller som ett par meter långa växter som ger omedelbar effekt.

6. Applicera marken

Vatten de nya plantorna bra och täcka den fuktiga jorden med trädgårdsbark. Barken ger näring till marken, håller på fukt och håller nedräkningarna.

Källa: Den engelska trädgården

ADVERT

Mest populära