All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att ge dig den gamla tandborste nytt liv

Tid för julafton är tid för förväntan, men också för städning, för de flesta åtminstone. Det innebär att tvättmedel, vare sig de är inköpta eller självtillverkade.

Traditionellt jul rengöring av omfattande slaget, men under årens lopp har det kanske varit lättare att arbeta på och möjligen tagit några genvägar.

Vad kan det vara lämpligt att alliera sig med verktyg som gör jobbet så enkelt som möjligt, och sedan den gamla tandborste för att vara användbara.

Eftersom det är bra att komma in i svåra ställen. Så om du har en tandborste som närmar sig pensionering, ge det ett nytt liv. Använd den för att rengöra i sprickor och öppningar där det är svårt att komma med en trasa eller liknande.

Enligt den danska webbplatsen Boilus. dk, den gamla tandborsten kan användas för allt från att rengöra locket runt ljusbrytaren till avlägsnande av kalk på fenorna.

Vi har gjort en lista med tips för att använda din tandborste. Men det är inte uttömmande, så gå med i kommentarfältet med inmatning till vad den gamla tandborsten kan användas till.

Runt fixtur i badrummet

Du kan samla en hel del rester från ansiktet skölj och handfat. Och det tenderar att samlas mellan armaturens bas och tvättstället.

Här är tandborsten utmärkt. Spraya med tvättmedel och gnid sedan med tandborsten. Avsluta med en fuktig trasa.

rengöring kakelfogar

på väggarna i duschen kommer så småningom samlas kalk, och det kommer också att sätta sig i lederna. Det kan vara svårare att rengöra, om du inte skickar den gamla tandborsten på en handduk. Den passar perfekt i lederna.

I förväg kan du spraya en lösning av ättika och diskmedel. Det löser upp kalk och smuts, och använd bara tandborsten och ta bort den.

Runt spishällen

En annan plats där smuts lätt samlas är mellan hällen och köksdisken. Här kan tandborsten också användas bra. Kör fram och tillbaka i övergången mellan kokkärlet och köksdisken och torka sedan med köksduken.

Handfat

Som kokkärlet finns också en smuts mellan diskbänken och köksdisken.

Låt klyftan mellan de två bli rena runt med tandborsten och lossa sedan vad som kan ha samlats där.

diskmaskin

I gummit i en diskmaskin eller andra krokar och sprickor i diskmaskinen den fokuserar knappast den stora mängden av smuts, men det kan fortfarande vara meningsfullt att göra en runda av tandborsten.

Ångbrännare

En av de platser där den kan hämta mest smuts i köket finns inuti ugnen. Ut och in med pizzor lämnade bakverk och andra saker kvar kvar i krokar och sprickor.Tandborsten är utmärkt för att ta bort den. Torka med en diskduk eller använd dammsugaren på golvet.

Köksplattor

En slutlig plats i köket där smuts som är svårt att samla kan hittas där köksplattorna slutar i diskbänken. Eftersom det idealt sett borde vara en smal silikon säkring där kommer det inte att undvikas att smuts kommer dit.

Igen kommer den gamla tandborsten att gynna.

Ljusbrytare

Runt ljusbrytarna tenderar det också att samla smuts, kanske först och främst damm. Använd tandborsten på detta också. Men kom ihåg att borsten måste vara torr.

Rengör tandborsten

Och när tandborsten har gjort sitt arbete, släng det bara, eller hur? Trodde du Tandborsten kan varas för alltid om du bryr dig snyggt, vilket innebär att du får extra runda i diskmaskinen tillsammans med bestick och liknande.

ADVERT

Mest populära