All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så att du får en liten lägenhet verkar större

Bostadspriserna stiger stadigt över hela landet, och kanske de flesta städerna - där de flesta av oss kommer att bygga och leva. Och när många kommer att leva på ett litet ställe, så säger det sig självklart att man ofta måste tacka för att stanna både mindre och hårdare än du kanske har drömt om.

Men misströsta inte om du känner att du saknar några kvadrat räknare här och där - det går nämligen möjligt att bo med stor stil, även om du i princip har ett litet utrymme. I den här lägenheten, med utformning och arkitektur site Freshome nämligen fick skapa ett hem som är både trendiga, bekväma och särskilt funktionellt för den bofasta - och allt som på bara knappt 45 m2.

Borttagna innerväggar

Det är den brasilianska designern Maurício Karam bakom lägenheten Apartment Leopoldo, ligger mitt i metropolen Sao Paulo i Brasilien. Lägenheten uppträdde så tätt och mörkt ursprungligen, och köparen av lägenheten anställde Karams behöriga lag för att hjälpa till att skapa ett helt hem - även med den måttliga utgångspunkten.

Den allra första designern gjorde var att se till att ta bort alla onödiga innerväggar, så du fick stanna zoner som flödade in i varandra, vilket omedelbart skapar en känsla av mer ljus och luft.

definierade zonerna: Även om lägenheten har en öppen planlösning, det har använts möbler och mattor på golvet för att tydligt markera de olika zonerna i hemmet. Foto: Foto: Maurício Karam studio

- genom att ta bort väggar erhölls med en gång flödet i lägenheten, förklarar designern Karam att utforma webbplatsen Design Lita på projektet.

- Vi såg för oss själva att vi skulle skapa en levande och stanna zon flödade fritt från vardagsrummet och matplatsen i köket, men som fortfarande ska göra både badrum och tvättstuga dold privat utrymme.

Arkitekten har använt samma våning, ett trälaminat genom hela huset, vilket också bidrar till att öka känslan av utrymme i de kompakta bostäderna.

som en svit på hotellet

Vad omedelbart slår en när man ser lägenhet - enligt Freshome - är användningen av lyxiga material och känslan av att vara på ett elegant boutiquehotell - och absolut inte i en smal och liten lägenhet.

- Kärnan i designen är utan tvekan den spännande interiören, förklarar Karam till webbplatsen.

smarta möbler: Bord och stolar är i material som tillåter ljus att lysa igenom, vilket får en "lättare" känsla av rymd än om möblerna var mörk och tung. Foto: Foto: Maurício Karam studio

SMART LAGRING: En av de yrkesverksamma bästa knep för att bo i ett litet utrymme, är att göra plats för så mycket dold förvaring som möjligt. Foto: Foto: Maurício Karam studio

- En modern loungen ger lägenheten en känsla av stil och lyx, särskilt i kombination med den relativt stora kök och bekväm matplats, där en av enkelhet kan rymma så många som åtta gäster.

Du tar bort detta före vyn?

Designern förklarar att de rum som är öppna för varandra bara är visuellt separerade genom att använda olika små detaljer i inredningen i de olika zonerna.

Nödvändigt att vara vit

Många som vill passa in i ett litet utrymme är övertygade om att det enda sättet att göra detta är att använda vita och andra ljusa färger.

- Jag tror att flödet av hela hemmet och korrelationen mellan färger och material är viktigare när det gäller att få en känsla av utrymme och utrymme än vad färger har målat på väggarna, förklarar Karam.

- Och det är mer intressant för ögat om du har vackra material, detaljer och möbler att titta på.

Utvalda smarta möbler

Det finns inte mycket kvar till chansen i Sao Paulo-lägenheten Apartment Leopoldo. När minst 45 m2 ska göras till ett trevligt och bekvämt hem, är det uppenbart att man måste göra några smarta val. Och just det gjorde det tydligt designern Mauricio Karam.

SOVRUM: Genom att använda vackra och lyxiga material och detaljer har man uppmärksammat att rummet är i stort sett litet och trångt. Foto: PHOTO: Maurício Karam studio

STILRENT: Glatta ytor i kökets inredning hjälper till att göra rummet ljusare och därmed större än det är. Foto: PHOTO: Maurício Karam studio

- Jag menar definitivt att levande borde inte vara skadligt för att leva med stil, skönhet och komfort, förklarar designern Arch Daily.

Glöm elräkningen i detta hus

- Dessutom är det viktigt att du har flexibilitet att leva som du vill och använda hemmet på det sätt som är naturligt för dig.

Designern förklarar att det är viktigt för honom att välja möbler och detaljer som maximerar flexibilitet och utrymme.

- Matsalstolarna och bordet är ett bra exempel. Genom att välja material som tillåter ljuset att lysa igenom, kommer du att undvika den mer tunga känslan av mörkt tonade möbler och visuellt tyngre material.

Inredningen i kökets inredning hjälper också till att skicka ljuset tillbaka till rummet igen, vilket hjälper rummen att känna sig större och ljusare.

- Väggen täckt med trä spelar en känsla av lyx och värme, förklarar Karam.

- Det drar ögat och gör dig lugn och säker.

Smarta tips för små rum

Jo, det är bra att bo bra och bra och små. Här är de knep du ska veta om:

1. Multifunktionella möbler

LOUNGE AREA: Arkitekten ville att lägenheten skulle påminna dig om en svit i ett exklusivt designhotell. Foto: PHOTO: Maurício Karam studio

Välj möbler som kan göras mindre / förpackade / bytas vid behov när de inte används. Soffbord med hemliga hyllor eller dolda rum kan dölja roten och göra rummet mindre trångt. Sängar som också har lådor nedan fungerar på samma sätt.

Världens 10 mest lyxiga hem

2.Rena linjer

Stram upp stilen. Möbler med en ren och enkel design och strama linjer kommer att verka snyggare i kompakta omgivning och kommer därför att lura ögat att tro att utrymmet runt dessa möbler är större än den faktiskt är.

3. Tone-i-ton

Om du möblera ett litet rum, kan du välja något liknande färg på väggarna och huvud möbler i rummet. På detta sätt skillnaden mellan väggen och möbler raderas "något, och rummet kommer att verka luftigare.

4. Varde ljus

Drop in så mycket dagsljus som möjligt. Kom också ihåg att belysa väggarna i ett litet rum . Ljus i hörnen förhindrar mörka ytor försvinner och gör rummet verkar mindre,

5. Clean up

Var kritisk både när du handlar i och rensar upp. Inget stjäla mer utrymme i ett hem eller i ett rum än root.

6. spegel spegel

spegel reflekterar ljus tillbaka ut i rymden och kan därför vara en stor hjälp för att skapa en känsla av mer utrymme och ljus

7. Koordinat färger

vissa dekorationer och krimskrams man måste ha, även i de mest strömlinjeformade hem Men om du har litet utrymme, kan du fargekoordinere dessa, så att intrycket inte är alltför upptagen

Källor:.. inredningsarkitekt Solveig Baalsrud Svoor på Dis inredare MNIL , Freshhome, Stylist Birgitta Roald

Läs också:

Kontrollera de smarta lösningarna i mini leili Ghet

Detta hade du inte har tänkt att du kunde gömma sig i garderoben

Att hålla reda på badrummet

FLOW: Minimala innerväggar och material som reflekterar ljus ökar känslan av rymd. Foto: Foto: Maurício Karam studio

För att ge det lilla utrymmet

Made pensionat i container

ADVERT

Mest populära