All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Så att du får loppor i tip top skick

Om du har lagt din kärlek på ett objekt som stängdes av för många år sedan, är det svårt att föreställa sig att kvaliteten plötsligt kommer att leva igen.

Var inte rädd - Du har inte slösat bort dina pengar. Gamla kvalitetsmöbler och lampor kan snyggt renoveras och återfå dina äradagar utan att behöva vara utbildade möbler.

  • DIY: För att skapa häftiga marmor chips till bordet

Vi har sammanställt en guide som talar om hur enklast möjliga kan fräscha upp gamla saker.

1. Rengöring

Om din flotta har varit gömd under en längre tid eller varit i tak, bör du först och främst rengöra den noggrant. Möbler samlar snabbt in smuts, damm och andra läckra saker. Det eliminerar det enklaste med varmt vatten och en mild tvål. Stela borstar och svampar kan skada materialet snabbt, så använd en trasa.

  • Många frestelser? Detta bör styra bort från loppmarknaden

Har möbler svåra vinklar och vrår eller pryd sniderier och former, bör du se till att få hela vägen runt och i alla hörn för bästa resultat.

2. Med sandpapper och slipmaskin

När möblerna är rengjorda kan du starta det hårda och tråkiga arbetet. För att ge ett möbel ett nytt liv måste du först ta bort den gamla ytan.

Getty Images

Oavsett material, använd alltid högkvalitativt sandpapper, men råheten kan variera. Konsultera din lokala byggmarknad och vid behov ta en bild av materialet. Om du använder en hård version av sandpapper på ett känsligt material kan du göra mer skada än räddning.

  • känner du dig själv? 19 saker norrmän tycker är "bra att ha" Hem

Om du är lycklig ägare av en kvarn, du kan naturligtvis använda det istället för ren muskelkraft. Om möblerna har djupa kanter och fina utklipp, bör du självklart vara försiktig.

3. Reparera hål och skada

Om möblerna har haft ett svårt liv och behöver fixering och små reparationer, kan du få det själv.

Sparkle är ett underverk som hanterar mest. Finns det ett hål i bordsskivan eller om stolen har ett hak, är sparken vägen att gå.

  • Spara: Förvandla din cykel till en elektrisk cykel

Kom ihåg att vara försiktig om hur mycket och använda en bra kniv.

Om skadan är stor, bör du dock överväga att få en professionell att titta på möbler eller få råd från din lokala byggvaruhus.

4. Välj färg och färg

Nu har du gjort det svåraste arbetet och går det roligaste! Dina gamla möbler kommer att ha ett nytt liv och du bestämmer vad som ska hända.

Getty Images

Om möblerna är av hög kvalitet och trä, bör du börja med runda primers. Markfärgen täcker naturligt och förhindrar eventuella sköldar.Ta lite tid och hitta en bas som passar syftet och materialet.

5. Skydda med olja

Nu är du i det sista steget i guiden där du kommer att slutföra hela processen med en oljekolv.

  • Klocka: Så här säkrar du fönstren till "borrgänget"

En bra olja skyddar och förlänger dina möbler, och slutresultatet blir tio gånger bättre.

Se till att du inte använder för mycket olja; använd en droppe av en tid och gnid den ut med en gammal trasa.

Få mer bra tips och knep direkt i din inkorg - registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära