All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Att bli fläckar

Spraya på, låt det fungera några sekunder innan du slår av. Och voila, fläcken är borta.

Det var lika enkelt att ta bort fläckar i verkligheten som i annonsen ...

Men verkligheten är ganska annorlunda. Och picknickplotet blir inte av med de gröna fläckarna, den fina vita duken är rödaktigt rött vin, tomatsås, röd öl öl och förra årets blåbärspai. Och den vita stakittgjerdet du målade förra året är täckt med ett prickat grågrönt lager.

Läs också: Få ett obefläckat utomhusutrymme.

Måste du köpa nya varje gång, eller är det någon som har lite extra smarta knep? Konsulterna i Lilleborgs konsumenttelefon svarar varje dag på ett antal frågor från nordmännen och undrar: Hur blir jag av med fläcken?

Idag frågade Malin Skaar från Lilleborgs svartjänst på ett webbmöte och besvarade frågorna om fläckavlägsnande av läsarna. Nedan kan du läsa vad hon svarade.

Se även vårt test av Cilit Bang.

Webmötet är nu stängd.

Rött vin på målade ytor

Inlagd av Mette

04. 06. 2009 09: 59

Vi har spillt rött vin på uteplatsen, fläckar upp på väggen, och det här har lämnat en blek plats vi inte kan komma undan. Finns det något sätt att få det gjort utan målning?

Hello.

Här rekommenderar jag att du tvätta fläcken med en klorlösning (Obs! Du bör försöka på en mindre synlig plats först). Blandningsförhållandet för detta ändamål bör vara 1/2 dl Klor till 1 liter vatten. Tvätta över fläcken med en trasa, låt det fungera i ca 1 / 2-1 timmar och spola väl efteråt. OBS! Kom ihåg skyddsglasögon

Hälsningar Malin

Dirty awning

Upplagt av mamma

04. 06. 2009 11: 51

Det finns svarta fläckar på markisen (jordbävning?) Hur blir jag av med dessa?

Hello.

En effektiv lösning för markavlägsnande på markisen är Domestos Fresh (utan klor). Följ blandningsförhållandena i flaskan och tvätta markisen med en fuktig trasa. OBS! Testa blandningen på en mindre synlig plats först för att se att den inte reagerar med ämnet. Låt arbeta i ca 5 minuter och spola sedan med trädgårdsslang. Upprepa behandlingen om det behövs.

Hälsningar Malin

Greensplekker

Upplagt av petter

04. 06. 2009 11: 53

Det sägs att omo borde ta bort fläckar även vid 40 grader, men jag blir inte av med grön från mina fotbollshorts. Några tips?

Hej Petter.

Grönsaker kan vara lite svårt att bli av med, men absolut inte omöjligt. Jag rekommenderar att du häller lite flytande diskmedel på fläcken (t.ex. Omo eller Blenda vätska), skjut det lite in i tyget och låt det arbeta i ca 30 minuter innan du tvättar enligt anvisningarna på plagget. Om plagget är önskvärt, använd ett blekmedelhaltigt rengöringsmedel (t.ex. OMO Ultra White)

Hälsningar Malin

Grillrist

Inskickad av grillkonungen

04.06. 2009 11: 56

Oavsett hur mycket jag skrubbar, blir grillen inte ren. Vad ska jag göra?

Hej :)

Först och främst skulle jag rekommendera dig att prova nya Svint Pads. De är mycket effektiva och lätta att arbeta med. Du kanske vill kombinera detta med en droppe Zalo. Eventuellt måste du lämna grillen på en mjuk plats i Zalo-vatten innan du påbörjar processen.

Det finns också många specialverktyg för tvättning av gallret och många av dem är mycket effektiva för att få svårt och bränt smuts.

Hälsningar Malin

Fläckar på impregnerad tyg

Upplagt av Mille

04. 06. 2009 12: 01

Vi har några fläckar på trädgårdsdynor, som är i allt väsentligt skall ipregnert och tål regn. Kan jag sätta dessa i tvättmaskinen, eller har du en annan idé för hur man kan bli av med fläcken?

Hello.

Det här är tyvärr lite svårt att svara utan att veta om det finns några tvättinstruktioner på kuddarna. Kan du leta efter?

Vänligen kontakta mig via kontaktformulär på www. Lilleborg. nej

Hälsningar Malin

Fläckar på läder

Inlagd av Carrie

04. 06. 2009 12: 10

Chans lite fel plats att fråga, men behöver hjälp! Fina, skinniga spoils förstörda av vägsalt. Hur tar jag bort det här?

Hello.

Det här är tyvärr lite av mitt område och jag rekommenderar dig att kontakta en shoppare / skomakare.

Hälsningar Malin

Barnkläder på babykläder

Inlagd av snart mamma

04. 06. 2009 12: 13

Hej.

Jag har ärft några barnkläder. En del av den här tvätten har några gulliga mjölkfläckar på den.

Hur blir jag av med dessa och samtidigt förstör inte tvätten?

Hello.

fläckar som har suttit i sak en stund kan tyvärr vara svårt att få bort, men jag ska ge er några tips du kan prova. Förbehandla fläckarna med flytande tvättmedel (t.ex. Blenda Sensitive Liquid), låt det att fungera i ungefär 30 minuter och tvätta med en blekmedelsinnehållande detergent (t.ex. Blenda Sensitive vit). Om fläckarna fortfarande inte går, prova en blandning av Domestos Frsh (utan klor) och vatten. (NB ska testas vid en mindre synlig plats först på grund av bleknings fara) Häll lite av blandningen på fläckarna, låt det att fungera i ca 10 minuter och tvätta enligt anvisningarna. Ju högre temperatur du vågar använda desto större chans är det att få bort fläckarna.

Hälsningar Malin

Oljedäck

Postad av pirkat

04. 06. 2009 12: 13

Vi har oljat terrass, men det har blivit några fläckar. Hur kan jag ta bort fläckarna utan att oljan försvinna samtidigt?

Hello.

Det verkar som om oljan kan bäras i de områden där du upplever svåra fläckar. Jag skulle rekommendera dig att tvätta fläckar upprepade gånger med en blandning av Krystal tvål och vatten (följ doseringsanvisningar på flaska)

Hälsningar Malin

Sweat Ringar

Bidrag från perspiratoren

04. 06. 2009 12: 19

Hur blir du av med de gula fläckarna som kommer på alla vita t-shirts?

Hello.

Anledningen till dessa fläckar kan bara svettas men också kombineras med deodorant. Komponenter i deodoranten i kombination med salter, som utsöndras i svettning, kommer att kunna lägga i textilfibrerna under armarna genom dålig rengöring. Blekmedel innehållande tvättmedel (t.ex. OMO Ultra White Tablets) rekommenderas för dessa typer av fläckar och företrädesvis förbättrad tvättkraft i form av förbehandling i utsatta områden. Förbehandling kan vara att hälla flytande tvättmedel på fläcken och låt det arbeta i en halvtimme innan tvätten tvättas som vanligt. OBS! Bomull ska tvättas vid 60 grader för att vara hygieniskt ren. För att förhindra att deodorant spills över plagget är det viktigt att låta torka väl innan du bär på kläder.

Hälsningar Malin

Blå tvättmaskinfläckar

Inlagd av Husfar

04. 06. 2009 12:23

Ibland när vi tvättar vita kläder, finns det blåa fläckar som ser ut som bleka bläckfläckar på tvätten. Var kommer detta ifrån? Och hur tar vi bort det?

Hello.

Först och främst bör du utesluta att fläckarna inte kommer från något i fickorna på kläderna som tvättas eller till exempel en bollpenna kvar i bälgen.

Remsor eller fläckar som har ett perforeringsmönster kan härröra från maskinen.

Remsor kommer vanligtvis från maskinens packningar, dörrpackningar, etc., eller från orena bälten, och dessa fläckar avlägsnas vanligtvis enkelt genom upprepad tvätt.

Plåtarna kan också komma från maskinens lager. Dessa är vanligtvis en olja / metallblandning och är mycket svåra att ta bort. Det kan också finnas något mellan den yttre och inre trumman som avger perforeringsmönstrade fläckar på tvätten.

Vi rekommenderar att du torkar packningarna och insidan av trumman med en vit trasa för att upptäcka fläckar som sänder ut fläckar. För att rengöra maskinen ordentligt rekommenderar vi att du använder OMO Machine Cleaner.

Kontakta återförsäljaren om problemet kvarstår.

Hälsningar Malin

Mjölksprut på silke

Upplagt av Ammo

04. 06. 2009 12: 24

Jag ammar och har tyvärr en mjölkskytt på mitt favoritblock, som nu har blivit skärmad. Hjälp! Hur tar jag bort det utan att förstöra resten?

Hello.

För att bli av med svåra fläckar på siden rekommenderar jag att du förhandlar med Milo. Häll Milo rakt på fläcken, låt den fungera i en halvtimme och tvätta sedan som på regret.

Lycka till!

Hälsningar Malin

Katt Trä På Trägolv

Upplagt av Pusur

04. 06. 2009 12:25

Hej, vår katt var i ett hörn i ett rum med trägolv och golvet blev lite mörkare efteråt. Är det möjligt att göra något åt ​​det här?

Hello.

Jag rekommenderar att du tvättar området med en blandning av Domestos Fresh (utan klor) och vatten. Domestos Fresh har fler funktioner i detta fall; det tar bort lukten mycket effektivt, har lite blekande effekt på området och avger en doft som gör att katten inte ska kissa på samma plats som matstället.

Hälsningar Malin

Oljespill på kläder

Upplagt av Hjalmar

04.06. 2009 12: 29

Vad är det mest effektiva sättet att ta bort oljeutsläpp från kläder?

Hello.

Zalo är mycket effektivt för att ta bort oljeplatser. Droppa några droppar på plagget, låt jobba i ca 15 minuter och skölj mycket väl igenom innan du tvättar plagget enligt anvisningarna. Om lätta tyger rekommenderar jag dig att använda ett blekmedelhaltigt rengöringsmedel, såsom OMO Ultra White i tablettform / pulverform.

Hälsningar Malin

Färgad soffa

Upplagt av Sofaguri

04. 06. 2009 12: 41

Fick några fläckar på min soffa. Och i allmänhet tycker om att tvätta det efter att ha besökt hundar och småbarn. Finns det några bra fläckborttagare eller tvättprodukter för tygsoffor? (draget kan inte tas bort).

Hello.

Min bästa rekommendation är att göra en blandning av flytande Blenda Sensitive och vatten. Doppa en tyg upp blandningen och tvätta försiktigt över fläckarna. Avsluta med tvättning med en ren trasa.

NB För första gången kanske du vill prova på en mindre synlig plats först.

Hälsningar Malin

Grön på Faux Pants

Inlagd av Jesper

04. 06. 2009 12: 48

Heisann

Jag har vita linnebyxor som jag har gröna fläckar från gräsmattan, hur får jag det?

Hej Jesper.

Ta bort smörjmedel genom att förbehandla med ett flytande rengöringsmedel (t.ex. Blenda eller OMO), låt det fungera i cirka 30 minuter och tvätta som på plagget. Vanligtvis kan linne klara upp till 60 grader. Eftersom dina byxor är vita, ska du använda tvättmedel (t.ex. OMO Ultra White Tablets / Powder).

Hälsningar Malin

Rost

Upplagt av Rusty

04. 06. 2009 12: 56

Rustik fläck på betongdäck utanför ... inte vacker. Hur kommer vi att bli av med det? Och detsamma gäller rostmarkeringar på kläder ... Pft för svar!

Hello.

Färger på betonggolv ska gå iväg genom att spola väl med vatten och använda en busty diet.

När det gäller kläder, ta några rostfjernare direkt på fläcken och låt den fungera tills fläcken är borta. Skölj väl med vatten och tvätta enligt instruktionerna på textilen. OBS! Var medveten om någon varningstext om hälsorisker för rostborttagare.

Du kan också prova rostborttagare på betongdäck om ovanstående råd inte fungerar.

Hälsningar Malin

Plast Dusch Rostfritt Stål

Inlagt av Bjarne

04. 06. 2009 12: 57

Hej

Jag har en duschkabin av plast. Den är full av fläckar, typ av vattendroppar, tycker att det är kalkat i vattnet som skapar dessa. Hur rengör jag det här rent och städat? Det är lätt att tvätta bort liknande fläckar på metallblandaren. Sedan använder jag Salmiakk.

Hej Bjarne.

JIF Badrummet är speciellt utformat för att ta bort kalkfläckar. Spray JIF Badrum i de drabbade områdena, låt det fungera några minuter och skölj / torka över.

Hälsningar Malin

Bensin på skjorta

Inlagd av Calle

04. 06. 2009 13: 05

Jag har varit otur att få bensin på en färgad tröja. Detta har inte gjorts i vanligt (skonsam) maskintvätt med färgmedel.Vad är nästa sak jag ska försöka?

Hej Calle.

Jag rekommenderar dig att förhandla fläcken med Zalo. Låt arbeta i ca 15 minuter och skölj väl genom skjortan före tvätt. Tvätta enligt anvisningarna på plagget, helst vid så hög temperatur som möjligt. Häng sedan skjortan ut för luftning och upprepa behandlingen om det behövs.

Efter denna behandling rekommenderar jag att du rengör maskinen korrekt - med OMO Machine Cleaner. Då undviker du dålig lukt i trumman.

Hälsningar Malin

Tack för mig! Om någon har fler frågor eller om någon har frågor som inte besvarades var vänlig kontakta mig via Kontaktformulär på www. Lilleborg. nej eller med grönt nummer: 800 33 444.

För mer råd och tips gå till www. plusstid. nej

Ha en trevlig dag! Hälsningar Malin

Sweat Lukt

Inskickat av Anonym

04. 06. 2009 13: 21

Hej,

Så du hade ett svar om svettfläckar / deodorant, men vad gör du om det fortfarande lukten av svett i plagget efter tvätt vid 60 ° C (bomull).. Det känns rent och fint med en gång, men du märker en stark svett lukt när plaggen blir röd och torr igen.

Jag har försökt att ta en matsked och gnugga upplöst pulver in i fibrerna under vapen, men fortfarande ingen lycka.

mvh

Puzzled

Hello.

Då kan du prova en blandning av Domestos Fresh (utan klor) och vatten. Kan ha lite blekande effekt, så du bör försöka själv försiktigt. Använd en trasa och fuktarea med blandningen. Tillåta att reagera under ca 15 minuter och sedan tvätta i 60 grader (företrädesvis med en blekmedelsinnehållande detergent, såsom exempelvis OMO Ultra Vita Tabletter / pulver)

hälsnings mall

ADVERT

Mest populära