All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Att bli spindlar

INTE NÖDVÄNDIGT BESKRIVAT: Stora hushållspindlar går ofta in i huset över skördätet och skrämmer människor på grund av deras storlek och hastighet. Foto: Foto: Thinkstockphotos. com

Tips för att undvika spindlar i huset

1. Se till att du har bra inomhushygien. Dammsugare och ta bort alla spinn och se till att ta bort alla ägg. Var försiktig med att flytta och torka damm bakom möbler och apparater.

2. Eliminera alla spider "mat källorna - inklusive flugor, kackerlackor och malar - när det finns mindre annsynlig att de återvänder Täta sprickor

3. Ta bort högar av trä, skräp och skräp från hela grunden för ditt hem Gör... att bära skyddskläder. långärmad skjorta, långbyxor, handskar och stövlar

4. Skölj utsidan av huset för att döda någon spin och ägg

5. Byt utomhus lampor med gul eller natriumlampor, som lockar. . mindre insekter- därmed spindlar

6. har du kläder eller liknande som har lagrats länge, skaka väl före användning

källa.. eHow com

Skadedjur och plågoinsekter är inte något vi vill att ha i våra hem. spindeln hör till de många critters som finner sin väg in i hus och lägenheter, men till skillnad från flera av de andra varelser är oförarglig.

Spindlar är inte skadedjur i en annan mening att de skrämma människor, och att människor med spindelfobi kan bli fullständigt förlamade e De agerar irrationellt om de möter dem, skriver Folkhälsoinstitutet (FHI) på sina webbplatser.

Komma upp i höjden

Statistiken från FHI visar att de flesta spindlar finns naturligt i bostadsrätter eller källare. Sovrum, vardagsrum och badrum ligger lite längre ner i listan.

Sällsynta platser är kommersiella byggnader, vårdhem, kontorslokaler och daghem. Men även om du inte har en källare, är du inte garanterad för ett möte med dessa stora spindlar. Till exempel har en upptäckt av stor hushållssked dokumenterats på tredje våningen i ett kvarter i Oslo.

Urban insekt

Avdelningschef i Effecta, Svein Svendsen berättar för Bonytt. Nej, att de vanligaste spindlarna har inomhus är bruna hushållskoppar och källarkopp.

Enligt FHI är stora hushållspindlar den överlägset vanligaste, baserade på djur som skickas för analys vid Norges folkhälsoinstitut. De flesta fynden var från bostäder i Oslo-området, ofta nära stadens centrum, men med enskilda upptäckter någon annanstans i södra Norge, som Ringerike, Porsgrunn, Bergen, Voss och Trondheim.

ogift men smärtsam

Enligt FHI, är det inte ovanligt att folk ringer vägrar att tro att stor husspindel är en norsk djur, vilket inte heller är så konstigt med tanke på att de kan växa upp till 10 centimeter i diameter.

De rapporterar att en "bananspindel", "fågelspindel" eller liknande har förvirrats i huset.Alla undrar om de är dödligt giftiga. Men det är de inte.

Det är uppenbart att alla spindlar är gift i sina käkar , men de är avsedda att lama den byte de har fångat. Stora spindlar som hushållsbägaren kan dock bita om vi fångar dem med fingrarna eller om vi oavsiktligt trycker på dem på annat sätt. Inhemska koppar kommer aldrig att attackera utan prov, men tvärtom att fly och gömma det snabbaste de kan om vi försöker se efter dem.

Om du är så olycklig att bli biten, beskrivs biten som smärtsamt och du får en känsla i dina fingrar som tar cirka två timmar. Inga andra reaktioner beskrivs.

Allt som behövs i källaren

Svendsen förklarar att spindlar är en del av vår fauna.

- När dessa hittar sig in i våra hus kan det ofta vara slumpmässigt, men arter som kattungar är liknade i källare och blinda källare, eftersom de ger bra levnadsförhållanden för denna art.

- På så sätt kan spindlarna leva sina liv oberoende av oss människor och hitta allt de behöver för att leva och föröka sig.

Även om spindlarna tydligen är så förtjusta i ditt hem som du är, finns det saker du kan göra för att förhindra att dessa åtta benen kryper från att invadera ditt hem.

Ta bort levnadsvillkor

Svenning säger att Effecta endast använder kemiska behandlingar för spindlar när det gäller förebyggande och kontroll.

- Fokuseringen på strider är mer inriktad på att avlägsna levnadsvillkoren för dessa.

Barkbaggar är till exempel spindlar som är beroende av viss luftfuktighet för att trivas. Svendsen säger att om du klarar av att torka upp sådana områden med hjälp av förbättrad ventilation, ökad värme eller eventuellt en avfuktare installeras, kommer spindelfilen att försvinner över tiden från detta område.

- Ett permanent installerat avfuktningssystem har visat sig vara en mycket bra lösning.

När det gäller utsidan runt huset, rekommenderar han att ta bort alla spindelväv, till exempel från lister runt fönster och dörrar, från kista eller mynt.

- Sådana enkla och kemiskt fria åtgärder kommer att vara ett sätt att begränsa ett lager.

Använd dammsugaren

Chefen för konsultföretaget Mycoteam, Johan Mattsson, ser ingen anledning att bekämpa hushållsbägaren.

- Vad jag gör är att lägga ett glas eller en kopp över det och försiktigt lägga ett tunt papper nedanför. Sedan lyfter du det utomhus, och då kommer det troligtvis inte att återvända, eftersom det som sagt inte finns någon anledning att vara inomhus, har han tidigare sagt till Bonytt. nr.

- Dammsugaren är också ett överlägset hjälpmedel för alla som vill hålla ett avstånd till spindeln.

Bäst i möbler

När det gäller bostadsutrymmen inuti, är det mest lämpligt att regelbundet städas.

- Samtidigt med att vara medveten om var spindlarna trivs kan de också hjälpa dem att få färre, säger Svendsen.

"Döda" områden som krokar, bakkåpor, under strumpor och liknande är spindelens favoritplatser.

Utöver detta är det svårt att skydda hundratals procent mot spindlar.

- Skillnaden är om du har ett permanent lager av spindlar i huset, eller bara "slumpartade gäster" in och ut, förklarar Svendsen.

Läs också:

Myror kan göra ditt hem obeboeliga

Du kan ha råttor i dina rör

Vad är "en sten"?

Plantering här kommer att vara mindre nära

ADVERT

Mest populära