All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

För att bli av med brus

Mycket ljud i dålig akustik är en dålig kombination. De smarta gör någonting åt det innan huvudvärk blir löst.

Ett ljusare liv

Annette Bolme från INTAG anser att tekniska textilier kommer att göra vardagen enklare för många.

& minus; Idag arbetar många i öppna kontorsgemenskaper. De äter i stora kantiner och har mötesrum med hårda väggar och golv. I rum med hårda ytor kommer ljudvågor att röra sig. De gör rums ljud och eko som kan tömma dig för energi. Välj därför en teknisk textil som fångar och dämpar ljud. Det ger ett bättre inomhusklimat, säger hon.

BALANS: Om det finns kontor, konserthus eller hem i vardagsrummet, kommer textilierna att påverka ljudförhållandena. En teknisk textil balanserar ljudet och dämpar rummets akustik. (Foto: Intag) "> Balans: Oavsett om det är kontor, konsertsalar eller hemma i vardagsrummet, tyger påverkar ljudet A tekniska textilier kommer att balansera ljudet och mjuka akustiken i rummet (Foto: Intag).. <999 > textilier för bättre hälsa

allt i ett.

schweiziska Création Baumann producerar dekorativa tyger av hög kvalitet De är specialiserade på att producera funktionella textilier som dämpar efterklang och som är sol- och värmereflekterande (Foto:. Intag ) "> ALL IN ONE: Schweizisk Création Baumann producerar dekorativa textilier av hög kvalitet. De specialiserar sig på att producera funktionella tyger som dämpar ljudet, som är sol- och värmereflekterande. (Foto: INTAG) Textilspecialisten anser att mycket huvudvärk kunde ha undvikits om byggare och arkitekter hade lagt in textilier i sina specifikationer.

& minus; Vi finner att många användare kommer efter och klagar på buller. Behovet av brusreducering är vanligtvis från användarna själva. Idag finns det ett antal bra lösningar på marknaden som ger ett bättre inomhusklimat, säger Bolme.

Hotell och vårdhem

Hon anser att hotell är särskilt bra på att använda textilier. Både tekniska tyger och mer vanliga tyger.

& minus; De vet att textilier uppfattas som lyxiga och dekorativa. Dessutom är det vanligt att stänga av lamporna om gästen vill ha det helt mörkt mitt på dagen. I vårdhem används textilier också i stor utsträckning. Det skapar trivsel, säkerhet och tvekan som de äldre vill ha, säger hon.

Stiligt golv hemma

STORGÅRD:

Kork eller matta på golvet är en effektiv ljuddämpare. (Foto: Intag) "> tyst golv: kork eller matta på golvet är en effektiv ljuddämpare (Foto: Intag). i privata hem, det finns också stora möjligheter att få ner volymen En stor. ljud samlare golv.

Dagens moderna kork golv görs med flera lager av kork som effektivt absorberar belastning, ljud och vibrationer i rummet. en golvmattan med hög och tät lugg är också en mycket effektiv ljud i rymden.Få den bästa effekten får du genom att välja en vägg till vägg mattan, men även mattor kommer att minska buller och efterklang.

LÄS OCKSÅ:

Bättre ljud med kork. Mindre ljud från väggen

Det finns också lösningar för väggarna. Den akustiska förlusten dämpar upp till 50 procent av akustiken i rummet. Fördelen med att välja ljudförlust är att ljuddämparen ligger på baksidan så att ingen ser att du har dämpat rummet.

& minus; Du får också en viss effekt av att använda tapeten med mycket textur, säger Gro Welle-Watne på Tapethuset.

ljudisolering tyger

MER ÄN MÖBLER:

Om du väljer stora och stoppade möbler, kommer de att hjälpa till att dämpa akustiken i rummet. (Foto: Green Apple) "> MER ÄN MÖBLER: Om du väljer stora och stoppade möbler, kommer de att hjälpa till att dämpa akustiken i rummet. (Foto: Green Apple) Det bästa tips till . mute hängande i fönstret om du väljer interlining gardiner med ullfilt garanterar maximal räkna när det gäller att dämpa ljudet i ett rum med massor av kuddar och filtar i soffor och stolar kommer också att ta bort oönskade efterklang

Läs också:.. <999 > Hur man väljer gardiner

mest effektiva. gardiner är det mest effektiva ljuddämpare i vardagsrummet det finns tekniska textilier som är utformade för att dämpa ljudet fodrade gardiner ger maximal effekt ">

mest effektiva...: Gardiner är den mest effektiva ljuddämparen i vardagsrummet. Det finns tekniska textilier som är utformade för att begränsa ljudet. Fodrade gardiner ger maximal effekt. Dekorativa tysta Det finns också ljudabsorberande paneler som du kan klicka din egen design på och hänga på väggen.

& minus; Kom ihåg att hänga plattorna så nära bullerkällorna som möjligt, och det finns många hårda och reflekterande ytor. Ljudinspelningen kommer att absorbera bullret, säger Frøydis Torstensen Lindhardsen på Norsk Akustikksenter.

LJUD I bilder:

Intag och norska Acoustics Center säljer bilder som skapats av akustiska dämpningsmaterial. Smart att hänga nära ljudkällor. (Foto:. Robert Walmann / ifi Com) ">

LJUD I bilder:.. Intag och norska Acoustics Center säljer bilder som skapats av akustiska dämpningsmaterial Smart att hänga upp nära bullerkällor (Foto: Robert Walmann / ifi. nej)
ADVERT

Mest populära