All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så att du får din dröm lägenhet

Det finns många om benet på den mycket snäva hyra marknaden. Så när du äntligen hittade drömlägenheten kanske du vill ha lite ess i din ärm.

Om du följer dessa tips kan det vara att du bara får lägenheten framför de 50 andra som var på displayen.

Läs också: Här är de dyraste att hyra

På displayen i linje

Studenten Therese Ljosdahl är en av de många som är för närvarande på lägenhet jakt, och fick rådet att ta med sig CV för att få uppmärksamhet från hyresvärden.

- Jag rådde av en kompis som sa att det fanns mer som gjorde det nu, säger hon.

När hon kollapsade på en show med sin hyresvärd, fanns en kö långt utanför dörren till lägenheten, och inne i 70 kvadratmeter var det fullt av människor.

Ljosdahl lyckades komma igenom den stora publiken för att hälsa hyresvärden medan hennes hyresvärd aldrig kom igenom publiken.

De två flickvännen fick inte chansen i lägenheten den här gången, men Ljosdahl anser fortfarande att det är värt att ta CV när det gäller visning.

Läs också: Ut ur centrum - så att du får billig bedsit

Ha god ton med förre hyresvärd

Dag Refling, utredning chef för House ägare National Association, håller med Ljos Dahl.

- Det är alltid bra med referenser. På så vis kan du också visa att du är en riktig betalare och att du är en bra hyresgäst, säger han.

Han uppmanar hyresgäster att säga upp sina tidigare uthyrningskrav på ett bra sätt, så att tidigare hyresvärdar kan fungera som bra referenser.

Annars Refling berätta att dröm hyresgäst är den person som använder fastigheten som en vanlig bostad, inte har stora och bullriga partier, och är bra att betala inom de tidsgränser.

- Och i de flesta fall är det som det är, säger han.

Han betonar att det viktigaste är att du på något sätt kommunicerar med hyresvärden att du är en bra hyresgäst.

Läs också: Mycket dyrare studenthem år

Initiera

När det gäller den överfulla hyresmarknaden har Refling förståelse för att det är svårt att hitta hyresbostäder.

- Balansen mellan köp och hyra har förändrats. Hyran har varit ganska länge medan köpeskillingen har stigit, men nu har det blivit ganska motsatt, säger han.

Om du inte behöver bostad före det nya året, råder han dig att kontakta olika hyresvärdar och anmäla ditt intresse redan. Men för dem som vill hyra bostäder i höst, säger han att det är nog lite sent.

- De kan ha något nytt från det nya året, trots att de inte annonserar det, säger han.

Läs också: Bostadspriserna faller

ADVERT

Mest populära