All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Lägg tvättstugan

Många drömmer om det perfekta tvättstugan, med ett bra sorteringssystem, utnyttjande av ledigt utrymme, bra ljus och mysiga detaljer. Det behöver inte vara svårt. Blogger Christine har bloggen www. vit stil. com , och hennes tvättstuga är en systematisk dröm. Här finns ordnade och snygga rena ytor. Mops och strykbrädor är hängda på väggen för att göra golvrensaren enklare. Strykbrädor kan också lagras i en låda som kan dras ut.

Sortera tvätten

Tar du all tvätt själv eftersom du inte litar på tonåren färgar du inte den vita tvättrogen? Skapa ett smart sorteringssystem.

- För att underlätta för "alla" att tvätta, har vi lådor vi sorterar in, skriver Christine på sin blogg.

Notera plastlådor med "ull", "90 grader", "blå", "röd", "vit 60 grader", "tränings kläder" och så vidare. Du kan också sortera sinken i bagageutrymmet. Detta gör det möjligt för fuktig tvätt att få luft, och du kan lätt se vad som händer och vilken sink är mest osäkra att ta nästa gång. För en enklare lösning kan två hyllor med utdragsplattor dras ut under bänken; en för mörk sänka och en för ljus.

Bloggen med grovt tvättrum köper bara vita handdukar, och hon tvättar dem aldrig med något annat än vitt. Sedan håller de länge länge.

Christine har också hängt en torkare som hänger över sorteringsböckerna.

- Det är lätt att torka många skjortor samtidigt.

Pulver på glas

Om du vill dekorera lite, finns det många emaljskyltar med gammaldags motiv, helst för tvål. Lägg tvättpåsar, kläddukar och andra små föremål på Norgesglass och dekorera det mer än det roterar. Om du är trött på ett mindre pennpulver kan du hälla pulvret på norge glas eller andra fina burkar. Du kan också hälla sköljmedlet på en finare flaska. Om du har tid och energi för en sådan sak.

- Kom ihåg att markera burkarna med vit, färg och punktborttagning, tycker Christine.

Torktrådar

Att ha möjlighet att torka mycket åt gången är bra, sträcker torktumlare från en vägg till en annan för så många utrymmen som du behöver. Var noga med att hänga sladden i en höjd som ger en bra arbetsställning, vilket gör att tvätten inte sänker sig i marken, eller så högt att du kan rymma lagring under. Det finns också takmonterade torkställ. Strängarna lyftas upp när handfatet ska hängas och dras tillbaka in i taket när diskbänken hängs. Ett bra sätt att få mer golvyta.

Många har tvättstugor i anslutning till korridoren. Häng upp knagger för smutsiga och våta outfits.

Arbetsbänk

Arbetsbänk är alfa och omega i tvättstuga. Här kan du lägga en torr trasa från trumman, vika tvätten och placera den rena tvätten i staplarna innan du bär den på plats i skåpen. För dem som ska bygga nya kan det vara en idé att lämna väggen mellan tvättstugan och badrummet ett skåp med skåpdörrar på båda sidor.Rengör tvätten direkt från arbetsbänken i tvättstugan, rengör badrummet nästa morgon.

Kommer du ihåg skräpjakt i de gamla stadsgatorna i Oslo? Skapa smutsiga huvor från badrummet till tvätten, märkt med den typ av diskbänk som kommer att bli. Det sparar många sorteringsjobb.

Tillräckliga hyllor och skåp

En önskan som många har på sin tvättstuga är tillräckligt med hyllor och skåp för tvättmedel, strykjärn, mellanlägg och bordsdukar, sängkläder och handdukar. Och glöm inte att ge de enskilda strumporna en separat korg att leva i tills deras vänner dyker upp igen. Kom ihåg att ha bra arbetsljus och en radio som kan hålla ditt företag. Och inte minst en bra tvättmaskin och en trogen torktumlare i god arbetshöjd. Sedan kommer tvätten som ett spel ...

Läs också:

Ett extra vardagsrum med trädgårdsrum

Ett trädgårdsrum ger dig känslan av att vara ute, även om du verkligen är ute. Här hittar du tips om hur du får din egen lilla fristad - där trädgården kan ...

ADVERT

Mest populära