All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att ge dig en perfekt flicka

Inte alla tjejer vill ha en rosa flicka och du tror att en lite annorlunda kan du också ha ett rum flicka kommer att vara nöjd med längre.

Blommor, fåglar, fjärilar, hästar och feminina detaljer är knappast trötta på den första.

Då får hon ett riktigt drömrum.

Tänk Intressen

Intressen: Basera på barnets intressen. Hentejenta blir mycket nöjd med ett rum med stallpreg. Foto: Foto: www. Colourbox. com

- Med utgångspunkt i hennes intressen när du planerar tjejen rummet, se också på vilka möjligheter rummet ger dig. Man kan finjustera ett snyggt rum trots att rummet är litet, säger inredningsarkitekt Tove Meldgaard. Till hennes fästman föreslår hon att du samlar in detaljer från stallen. Måla dörren som en stabil dörr och dekorera rummet med affischer, bissel och annan hästutrustning.

- Du kan till exempel göra en stol på en gammal hall, säger hon.

Måla väggarna

Om rummets ägare inte har några tydliga intressen, är det fortfarande möjligt att göra ett trevligt och personligt rum för henne.

- Måla regnbågen på väggen. Det kommer ofta att bli finare om du målar väggarna än om du mager dem. Fest sedan blommor och änglar i regnbågen. Det blir charmigt och sött, säger inredningsarkitekt Signe Schineller.

Är hon förtjust i vilda djur, kan det också vara bra att göra ett ordentligt djungelrum för henne.

Skapa dina bilder

När det gäller dekorationer på väggen, föreslår Schineller att du skapar dina egna bilder från spånskivor och förlust. Då kan du hitta vackra, feminina motiv som passar henne. Detta kan ofta vara en bättre lösning än att tapetera hela rummet med samma motiv.

- Över sängen kan du hänga slöja. Visst med en ljus slinga på toppen, säger Schineller.

Cinderella Bed: Är de prinsessor som är viktiga, de minsta kan motstå denna härliga säng. Priset är kr. 2890 på www. drommerom. nej Foto: Foto: Drömrum

Glasmur med foto

- Idag finns det otaliga möjligheter när man inredar ett rum. En glasvägg med fotokonst är väldigt snygg och du kan också få ett foto på skjutdörren, till exempel Meldgaard. Om du är bra på att ta bilder är det bara fantasin som begränsar hur tjejen kan vara.

Bestämning

Det är självklart hur man anpassar rummet beroende på barnets ålder. För det minsta är det trevligt att måla, till exempel, Disney motiv på väggen. Då bestämmer de vuxna, men när barnen blir större kommer de att vara lyckliga att bestämma sig själva.

- Gilla att dansa, sjunga och utföra, det är trevligt att använda speglar på väggarna. Hon skulle också vilja ha sin egen scen. Det gör det lätt att bygga en del av rummet 15 centimeter högre än resten av golvet, se Melgaard.

Inte nödvändigtvis rosa

Då var valet av färger.Lila, turkos och andra chockfärger kan vara bra för gardiner, kuddar och kanske också delar eller hela väggar.

Tjejrum: Ge husets prinsessa sitt eget sminkbord med en bra spegel. Foto: Foto: www. Colourbox. com

- Använd fler färgplockare för att göra det harmoniskt. Du kan också välja en extra färg som repor lite, säger Schineller.

Det är också möjligt att byta rum med ganska enkelt grepp.

Häng det upp

- Ett bra tips är att hänga så mycket som möjligt på väggen. Skåp, hyllor och förrådslösningar. Detta släpper ut golvyta, säger Schineller. Det behöver inte heller vara nytt. Här är platsen för återanvändning.

- En gammal tallrikhylla målad i en cool färg är utmärkt för förvaring, och burkburkar är perfekta för pennor och kritor, säger hon.

Dörrskylt till tjejrummet

Då var det bara punkten över i-ett igen - dörrskylten. Alla måste veta var prinsessan bor, och tecknet kan göras i samma stil som resten av rummet. När du är i det kreativa hörnet och vill hitta något mysigt tillsammans är det här den perfekta aktiviteten.

- Skriv en dörrskylt till barnrummen en kväll, säger Schineller.

TIPS:

Stor hyllan: Med en hemlagad hylla ger flickan dig en unik möbel. Foto: Foto: Signe Schineller

Personligt: ​​Med en hyllning med målade leca är rummet en personlig touch. Foto: Foto: Signe Schineller

En hyllan kan målas i flera droppar av färger inifrån och utåt. Detta är coolt och ger dimensioner i rummet.

Källa: Signe Schineller

TIPS:

Använd mattan på golvet. Det är bra att spela, lätta och underhålla och dämpa ljud. Det ger dig också möjlighet att byta en kakel om den bryts.

Källa: Signe Schineller

Se också:

Norges häftigaste barns

Över 1000 inspirerande interiörbilder

Grunerlokka lägenhet med trädgård i garaget

Skapa en sjørøverrom

ADVERT

Mest populära