All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så att du kommer att kontrollera ogräs

Maskros som studsar och lyser med sommarsolen. Sladkål kämpar för uppmärksamhet medan den groddar och växer i sängarna på din gård.

De flesta kämpar för att få för mycket ogräs i trädgården.

När du har gjort dig extra omsorg med trädgården, är det extra förbittrad att det går så strax innan ogräsen tittade upp igen.

Då är det ok att veta att det finns råd för att få en enkel och enkel trädgård.

Kontroll över gräset

Vi har tidigare skrivit om hur man säkerställer en gräsmattafri gräsmatta.

Men det är inte bara där ogräset blommar.

Men det finns hopp - för även om poängen är 1-0 till ogräs kan du snabbt slå på detta genom att följa dessa ogräs råden.

Praktiska assistenter i trädgården

Det finns användbara verktyg för att hjälpa dig med luke-jobbet.

ANVÄND URESS TIDIGT: Låt inte ogräset växa för stort. Underjordiska växter kan också hjälpa dig på vägen. Foto: Foto: Lars Lindberg

Stående maskros tar bort

Vi har testat en maskros bort från Fiskars. Den är utformad så att du kan förbli stående när du tar bort maskros.

Konstruktionen är ca. 1 meter hög. I botten är en slags klo med kraftfulla ståltänder som du håller dig i marken runt maskros. Tryck sedan på foten mot pedalen och klo griper runt maskros och sting. Medan du fortfarande håller foten på pedalen, lutar du staven lätt bakåt och hela växten kommer med. För att få loss den, dra bara in den än den fjäderbelastade pinnen på toppen. Detta går hela vägen uppåt på insidan av röret självt.

Vi upplevde verktygen lika lättanvända och ett bra hjälpmedel för dem som inte vill böja sig. Det tar rosen till maskros. Vi försökte också det på en brusselkål men hade rötterna för långa.

Weeds Gift:

Det finns många som är emot användning av kemikalier i trädgården, men när det kommer till maskros kan vara frestande att göra ett undantag, eftersom rötterna glatt är så svårt att gräva. De båda går djupt och är bräckliga.

Till exempel kan du använda en Roundup-jelly herbicid på maskros. Enligt annonsen roterar roten, men processen tar 28 dagar.

Hand maskros järn

Tommy Tønsberg, chefredaktör norska Garden Tidend / Den norska trädgårdsfest, allt vända sig till en vanlig handhållen maskros järn om det maskrosor kommer att pers. Det fungerar utmärkt, säger han.

Men när det gäller gräs i allmänhet, rekommenderar han att inte utsätta gräsproblemet förrän det verkligen brinner. Du borde hellre lura lite då och då.

- Stäng regelbundet under hela säsongen, i stället för att låta ogräset växa stort, han råder.

Redaktören betonar också att du inte får tillåta att fröstrån sänds. Då har du en snabb promenad.

- Sedan har du många år framför dig med ännu mer stängning.

Hur man planterar bestämmer

BEFÖRA EN INNSATS: En trevlig trädgård som denna kräver sin kvinna och make. Kom ihåg att det är smart att bli av med gräset så tidigt som möjligt! Foto: PHOTO: Haakon Thue Lie

Vägen du planterar kan också ha något att säga om ogräset trivs eller inte.

- Om du täcker marken så att ljuset inte kommer undan, kommer du att förhindra att fröfrön sprids, säger Tønsberg.

Ägare av Amundsens Blomst- och Trädgårdssenter, Trine Amundsen, anser också att markdäckande växter hindrar ogräset att bli bra.

- Det är också viktigt att ta ogräsen tidigt på våren, så det går inte ur hand.

Svårt med rotugress

Rotugress, som redan finns i marken, är tyvärr svårare att bli av med.

- Men du kan täcka fiberdukar, bark och liknande, säger Tommy Tønsberg.

Vi har tidigare skrivit om hur lätt det kan vara att plantera i burkar, om du vill ha ett minimum av luke jobb, och målet är en trädgård som gör sig själv.

Dessutom är alternativet att tillgripa bekämpningsmedel för att få kontroll över de ogräs som förökar sig.

- Det finns naturligtvis bekämpningsmedel på marknaden som fungerar bra. Det finns flera märken, kontakta din lokala trädgårdsmästare om vad de leder, säger Tønsberg.

Om du behöver använda sprutmedel, se till att du inte sprayar något annat än vad du behöver. Om du slår gräs och andra grödor du vill ha, går mediet ner till roten och dödar växten, säger Trine Amundsen.

natriumklorid, edikkvann och andra botemedel

Vissa hävdar att för att utrota ogräs kan strö salt där du är rädd att ogräs kommer, enligt hemsidan åtgärda.

URGENT FREE: Om du satsar på krukor, släpp inte lukejobbing - men då är det så trevligt med sängen! Foto: PHOTO: Friedrich Strauss

Detta kan vara både salt i form av grovt salt, eller mer fint korn, om så önskas.

Om du tror att det vita saltet inte är bättre än gräs, kan du blanda det i vatten för att få en mycket stark saltlösning.

En bit av äkthet i kombination med två delar vatten - med lite Zalo upp, kommer att göra bra, vi kommer att tro på platsen.

Om du duschar det på plantorna som dyker upp på stenar, asfalt och enkla passager kommer de efter en kort timme att ta på kvällen, hävdar det.

I stället för att använda grov muskelkraft när ogräset kommer att trycka, ser vi också att några bloggare har tillgripit varmt vatten.

Detta kan hällas över ogräset - och sedan tar plantorna vanligtvis kvällen efter ett par tre dagar.

Men fungerar alla dessa tips i praktiken?

Tommy Tønsberg tror både salt och kokande vatten verk, men problemet är att de naturligtvis inte vet skillnaden mellan ogräs och prydnadsväxter:

- Du måste därför vara mycket noga med att inte bryta något du vill behålla . Även jag skulle vara väldigt försiktig med att använda salt i min trädgård. Mycket salt i jorden kommer att få dig att växa upp med andra växter där senare, slutar Tønsberg.

Läs också:

De 11 bästa interiörbloggarna

Kolla in årets hetaste hobbies

KLÄDERKLÄDER: Det finns många tips om hur man kan bli av med ogräs. Vissa kan vara värda att testa några av dem, men överdriver inte, som vissa kan ha olyckliga effekter i din trädgård. Foto: PHOTO: Lindberg

Så får du din grannas tre borttagna

Här kan du göra några förhandlingar

ADVERT

Mest populära