All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

För att välja ordet till åtminstone mannen

Barnens rum bör ha många funktioner. Det kommer att fungera som en lekplats och soffa samtidigt. Här kommer både kritor, hårda leksaker och kalla fötter att trivas. Därför ställer vi höga krav på barndomsgolvet.

- När du väljer ett golv för barnrummet är det särskilt viktigt att tänka att barn lever mycket på golvet. De sitter och spelar mycket där, och då borde det vara bekvämt och bekvämt, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Viktiga funktioner

Vad du bör titta efter när du väljer ett golv till den yngsta familjemedlemmen:

  • Golvet ska vara varmt och skönt, och vill ha goda akustiska egenskaper.
  • Det måste stå emot en högljudd. Leksaksbilar och kritor utmanar golvet varje dag. Därför är det viktigt att det är hållbart och lätt att rengöra.
  • Golvet ska bidra till ett gott inomhusklimat.
  • Det skulle vara fördelaktigt att ha en lekfull och kreativ design.

De bästa våningarna

Kork, vinylbeläggningar, linoleum och matta är bland de bästa alternativen till minemann. De har olika egenskaper, så vad du ska gå för beror på vilka egenskaper du ställer högst.

1. Bekväm kork

Cork är bra att gå och sitta på - perfekt för minstemanns långa dragning på golvet. Här är korkgolvet från SAGA Cork / Wicanders.

En korkgolv är varm och bekväm att krabba på. Det är mjukt och bra för små barn. Dessutom har den bra akustiska egenskaper och är ljudisolering. Korken är också slipfri och materialet är stötdämpande och elastiskt vilket är användbart när hårda leksaker slås i golvet.

Corkcomfort från Golvabia är en perfekt bas för att spela.

2. Robust vinyl

Hållbar och robust? Då är vinyl ett perfekt val för barnens rum. Här från Tarkett.

Det viktigaste är att golvet är hållbart och lätt att rengöra, vinyl är ett bra alternativ. Golvet tålar både färgpinnar och bilar. Boligvinyl är också mjukt att gå på och av scenljud. Detta kan vara en stor fördel när barnrummet används som en lekplats.

Vinyl tål det mesta. Detta Tarkett vinyllock kommer i olika coola mönster.

3. Loek linoleum

Marmoleum Klicka från Forbo Golv är linoleumplattor som är lätta att lägga till och roligt att designa! Samtidigt har det alla egenskaper som barnets rum behöver.

I barnrummen får man gå ut på golvet. Om du vill ha ett golv med ett lekfullt utseende, vilket även är hållbart, lätt att använda och miljövänligt, kan klinker vara ett bra val. Det är lätt att skapa ett personligt golv och göra en lekfull design. Dessutom är det varmt att gå och krabba på.

Marmoleum Click från Forbo Flooring är lätt att kombinera i färger och storlekar av plattor.

4. Mysig matta

De flesta lägger barnets komfort högt. Med mattan får du en av de mest bekväma ytorna du kan tänka dig.Här från Golvabia.

Om komfort är det viktigaste, överväg wall-to-wall matta. Det är trevligt och bra att sitta och spela. En smart lösning för barnrummet är matta plattor - det är lätt att lägga och du kan leka med designen. De flesta mattan plattor är också extremt slitstarka och lätta att underhålla - och spolas på en enda kakel, det är lätt att ta bort det för att rengöra eller byta kakel.

Babyfötterna är bekväma på mattan. Matta plattor är lätta att lägga till och kan kombineras som du vill. Här från Musum Interiør.

ADVERT

Mest populära