All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

För att fräscha upp Tripp Trapp stol

Stokke Tripp Trapp stol är en riktig klassiker i en barnstol, och lanserades 1972. Det finns i tusentals norska hem, men inte alla är lika gott skick.

Så om du är trött på färg, målar flakorna eller du bara vill byta, du kan enkelt förnya den med sprayfärg.

- Det går bra att måla en Tripp Trapp stol på traditionellt sätt, men det är mycket enklare och snabbare besprutning med Quick bengalakk. Det kräver minimalt verktyg, gå snabbt, och det är lätt att få ett bra resultat, säger Per Lund Nielsen, målarmästare och teknisk service manager på Scanox.

Speciellt spår där sätet och fotstödet som skall inmatade den brutna liknande sprutning måla över borste.

En fördel med sprutning är att spray paint lägger till en tunnare film, så facken inte kommer att vara särskilt smalare rörliga. Dessutom är det svårt att måla där utan att komma in i färgen eller det flyter.

Vid spraya håller du rutan ca 30 cm bort.

Läs också:

10 nyanser av solskydd> 999> Solskyddsområdet är bra. Här tittar vi på tio av de vanligaste formerna för solskydd.

- Detta är viktigt eftersom för långa avstånd ger för mycket spray, men alltför nära kan ge viss själv, berättar Nielsen.

Vad du behöver möblera Tripp Trapp stol

Ett par burkar sprayfärg - bedömdes Quick bengalakk färg 5882 Karma

  • lämpligt rengöringsmedel, till exempel TreStjerner Floor Rengöring eller Butinox Inredning Wash
  • skyddshandskar och mundbindande
  • Slippapper
  • En lämplig plats att hålla.
  • Hur då stolen innan:

Stolen var i funktionsdugligt skick, men färgen hade börjat flaga. Dessutom ville ägaren ha en mer girlish färg. Foto: Chera Westman / ifi. com

så här:

För att bevara möjligheten att flytta sätet och fotstödet måste spraya stol ram och fack för sig. Du kanske vill börja med styrelserna, eftersom de måste sprutas på båda sidor i två omgångar.

1. Bra städning är mycket viktigt. En barnstol är utsatt för överdriven fett och smuts. Ren stol med en lämplig detergent såsom TreStjerner Floor Rengöring eller Butinox interiör tvätt.

Läs också:

10 coola IKEA hackar!

Är du missnöjd med IKEA-möblerna eller är du bara förtjust i att fixa saker? Här har vi samlat 10 så kallade IKEA hacks!

2. En stol i gott skick behöver inte så mycket slipning, men en ljus matt slipning alltid lönar sig. All lös färg och lack måste avlägsnas. Du kan också sparka bort skåran. I detta fall placerades maskeringstejp på black metal bar för att förhindra färg på den.

Använd ansiktsmask, handskar och lämplig kläder vid sprayning. Foto: Chera Westman / ifi.com

3. Skaka sprayboxen i två minuter före användning. Håll den ca. 30 centimeter bort vid sprayning. Färgen ska inte ge korrekt däck på den första applikationen. Spraya på flera tunna skikt för att undvika färg. I det här fallet lades det på fyra tunna lager. Torkningstid mellan applikationer: 5 minuter vid rumstemperatur, 10 minuter ute i kallt väder. Håll sprayen i rörelse hela tiden för att undvika områden med mer färg.

4. Efter målning måste stolen torka väl innan den används. För att förhindra färglukt, lämna stolen i garaget några dagar innan du tar det till köket.

När du har slutat spruta, töm munstyckena genom att hålla ner sprayboxen och spraya tills det bara finns luft. Då är munstycket tomt. Om munstycket är fullt av färg, kommer det att torka och sprayboxen blir värdelös.

Läs också:

målade bords med hack och repor kan sparas

målade bordsskivor är enkla fula hack och repor, och det är inte bara för att planet ner till bordet bra igen. Men oroa dig inte - det finns hopp i ...

Hur var slutresultatet:

Så trevligt var Tripp Trapp-stolen efter sprayfärgen. Foto: Chera Westman / ifi. nej

Sprayfärg är smart och lätt, men kräver mer skydd än vanlig färg. Du bör därför göra jobbet i garaget eller ute.

Vid sprutning kan en dammdimma komma med färg, så håll dig borta från saker du är rädd för.

  • Om du har en stor kartong, är det lämpligt att spruta inuti eller framför detta.
  • Kall är inget hinder, men det ska inte vara mindre än 5 grader eller nederbörd.
  • Använd handskar, ansiktsmask och kläder, det är inte så noggrant att bli smutsig.
  • Tomma sprutboxar levereras som specialavfall.
  • Källa: ifi. com
ADVERT

Mest populära