All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att fräscha upp din matbord

Matbordet i vardagsrummet är för många hemmabio. Det här är där vi samlar gäster för en fest och här äter vi vår dagliga middag. Det är också här att vi gör läxor, har ett hemkontor eller bjud in en hobbyverkstad. Det finns inga gränser för vad ett modernt matbord måste klara av.

Old till nya

FÖRE. Även den glansiga 90 lack har gulnat under åren, behöver du inte kasta tabellen "> FÖRE: Även den glansiga 90- siffror lack har gulnat under årens lopp, du behöver inte kasta tabellen.

på 90-talet såldes stora mängder lackad ek bord i Norge. Detta var robust styrelse som motstod det mesta. problemet med den blanka 90 lacken är att det börjar gulna. Många väljer därför att kasta den gamla travare. Men det är inte nödvändigt.

den moderna olja

ett smart sätt att renovera lackade ek bord, är att ta bort färg och satte bordet i det hårda vax olja. hårdvax olja är tillgänglig som färglösa eller tillsatta färgpigment. glansen är matt. att ta bort lacken kan göras antingen genom slipning eller med hjälp av kemikalier. i vårt fall väljer vi att använda kemikalier. det beror på att det är det mest skonsamma sättet att behandla en gammal möbel i. <999 > Hur man gör det:

1.

Sätt bordet i ett rum med god luft ng. Du kanske gillar att stå ute så länge som det inte finns solsken. Täck golvet med målarfärg eller papp och använd handskar när du arbetar. Ta reda på allt du behöver så det är klart att du börjar: en liten skål och borste, möbler städare, stålull, handskar, färgborttagningsmedel, plastskrapa, hårdvax olja och en luddfri trasa. 2.

Häll lite möbel i en liten skål. Detta gör det enklare. 3.

Börja tvätta bordet med möbelgränsen. Doppa en bit stålull nummer 0 i skålen. Kram ut vätskan och börja rengöra. Torka bordet torrt med en luddfri trasa. STEG 1, 2 och 3:

Leta all utrustning du behöver, hälla lite möbler städare i en skål och ren med stålull och rena "> STEG 1, 2 och 3. Ta reda på allt du behöver utrustning, häll lite möbler städare i en skål och ren med stålull och ren. 4.

När bordet är torr, är det dags att tillämpa lackborttagningsmedel. häll lite färgborttagningsmedel på bordet. < 999> 5. Använd en pensel för att tillämpa färgborttagningsmedel Liberon "Stripper". från Alanor har en gel konsistens som gör att det inte droppar. det är viktigt när du behöver borsta benen. Låt det verka tills du ser färgförändring själva. det löser gamla behandling. Kom ihåg att gelen är aktiv så länge det är fuktigt. ett tips är att duka med aluminiumfolie så att gelen inte torkar för snabbt. det gör också att färgborttagningsmedel avger mindre lukt.

6. Vänta 15-20 minuter innan du använder en plastskrapa för att skrapa bort gelén. Då kommer du att skrapa bort den gamla färgen och komma ner till blått trä. Du flyter massan i en islåda. Efter bortskaffning av så mycket gul som möjligt måste bordet tvättas med möbelrenare. Låt bordet torka över natten.

STEG 4, 5 och 6: Häll lite färgbehållare och borsta på. När det har arbetat tillräckligt länge, skrapa bort det med en plastskrapa ">

STEG 4, 5 och 6.. Häll på lite polish remover och borsta på när det har arbetat tillräckligt länge, skrapa bort med en plastskrapa. 7. nu när bordet är torr och ren, och all den gamla färgen tas bort, kan det hårdvax olja du tänker använda. Ta en oppstrøksprøve under bordet för att se oljan beter sig som du vill.

8. Använd en pensel och måla på med hårdvax olja.

9. Låt hårdvax oljan kvar i några minuter innan du torkar av med en luddfri trasa. på första lagret kommer att se färg. Ge tabellen är några bra slag och kom ihåg att torka mellan varje gång. poängen är att det hårda vaxet oljan att dra ner träet.

lutning, så att du har en ny styrelse! steg 7 8 och 9.

När bordet är torr och ren igen, lokalisera hårdvax olja då borsta på Torka med trasa ">

STEG 7, 8 och 9.. När bordet är torr och ren igen, fi Betecknar du den hårda vaxoljan? Borsta sedan på. Torka av med en trasa. klar:. bord kan få en helt annan karaktär om du lägga undan lite tid att göra något åt ​​det ">

klar: bord kan få en helt annan karaktär om du sätter en liten dags att göra något åt ​​det.

ADVERT

Mest populära