All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att bli en topp bloggare

Klåda på fingrarna efter att förmedla, och du har en särskild passion du vill dela med andra - till exempel en passion för inredning?

Det finns inte så få interiörbloggar ute och genom att blogga själv kan du få ett unikt nätverk av spännande människor som har samma intresse som dig.

få ett namn

Plötsligt är bland dem som kommer att bjudas in när de stora möbelkedjor och trendmedvetna tillverkare och designers bjuder in till roliga lanseringar. Plötsligt har du ett namn - kanske kommer du att vara den som journalisterna ringer nästa gång de vill ha en kommentar om nya trender.

Har du tur kan du tjäna pengar på bloggen också. Även om det är en lång väg att gå till de allra flesta bloggar.

Innan du börjar kan det dock vara okej med en aldrig så dålig kraschbana. Åtminstone om du vill få en blogg som läses.

Här säger experterna vad som händer.

KAN KONST: Nina Holst blev vinnare av årets interiörblogger med blogg stylizimoblog. com. Hon ser ett mönster i vad läsarna vill ha, och delar med glädje gör-det-själv-projekt och bilder från sitt eget hem. Foto: Foto: Nina Holst

Prisbelönt bloggare

Nina Holst ligger bakom bloggen Stylizimoblog utöver inspiration hemsida Stylizimo och namngavs årets inredningsbloggar under årets Vixen Blog Awards.

Bloggen har en fin design, fina bilder, bra idéer - och surrande med inspiration. Hon startade bloggen 2010 och har sedan dess gjort vissa nyttig erfarenhet och fick en ganska klar bild av vad som accelerera trafiken:

- Publicerar du äger bilderna finns det mer spännande än många inspiration bilder av interiörer som cirkulerar runt . Det kommer att bli mycket av detsamma. Dessa bilder kan visas på 20-30 bloggar om ett par dagar, säger hon.

Toppbloggen har valt att skriva på engelska, för att nå bredare. Det finns ett stort intresse för skandinaviskt interiör internationellt nu.

- Om du är på engelska kan du säkra en stor internationell publik, Holst states.

Dela i sociala medier

COOL DESIGN: Nina Holst med bloggen Stylizimoblog har en blogg som ser visuellt bra. Foto: Foto: Print Screen

Dessutom bör du vara öppen för personer från att dela inlägg från din blogg, är divisionen en bra för dig som bloggare:

- Länkar tillbaka till dig, du får ökad publicitet, enligt Nina Holst .

Gör det själv

Även om hon har upptäckt att gör-det-själv-projekt henne, hemlagad saker hon skapar och publicerar bilder på, drar ett stort antal läsare.

- Har du gjort något, posta det. Dessa tips är populära, säger hon.

Var inte rädd för att ge dig en liten stund. Det måste ofta. Det är ofta lättare för läsarna att få en relation med dig när du är lite personlig:

- Men du måste inte vara privat, säger Nina.

Till exempel tycker läsare att det är spännande att komma in i ditt hem om de får chansen:

- Så visa bilder, det är populärt.

Hitta din röst

Solveig Grøvle bakom bloggportalen Norska interiör bloggare tycker att det är viktigt att hitta sin egen röst. Vågar du gå för egna idéer, snarare än att bara gå i fotspåren av andra, du kommer längst:

DIN RÖST: Hitta din personliga röst uppmuntrar flickor bakom norska inrednings bloggare (NIB). Foto: PHOTO: Print Screen

- Det är svårt att lägga på fingret på hur det är att skilja en låt från en träff. Detta är också fallet med inredning av bloggar. För vissa kan det vara kombinationen av layout, text och bildanvändning. För andra kan de få en superhit genom att presentera ett rum, en produkt eller en atmosfär som är otroligt bra. Inredning bloggar handlar om att vara kreativ, säger Grøvle.

- Är det något man inte borde göra?

- Om ditt mål är att bli en populär inloggare, kanske du vill hålla fast vid temat. Skriv inte om den fantastiska konserten, om den inte fungerar med din stil och inredning. Undvik också att skriva artiklar bara för att uppdatera. Då förlorar bloggen kvalitet. Blogg om saker du verkligen engagerar i. Samtidigt måste det inte finnas några veckovisa intervaller, eftersom läsarna förlorar ränta.

Gör något unikt

Inlägg som är extra populära är glada för att göra det själv inlägg där läsare har skapat något som de presenterar för anhängare.

- Vi ser att göra det själv - artiklar, före och efter renovering - för att inte tala artiklar där bloggare visar upp hela rummet, är den mest populära. Läsare av bloggar är samma personer som läser tidningen och tittar på tv. Erbjudandet när det gäller underhållning är enormt. De flesta vill läsa om något de inte sett många gånger tidigare. Vi vill också ha den personliga rösten som skiljer bloggarna från tidningen - möjlighet att lära känna personen bakom skärmen.

POPULAR: Kasparas regnbåge har varit en populär blogg över tiden, enligt NIB. Foto: Foto: Print Screen

Single bloggnamnet

Att ha en blogg med regelbunden trafik är det viktigt att läsarna kommer ihåg bloggen namn, som inte har glömt adressen till den webbplats de tyckte så bra, efter en lång runda nätverket, säger Solveig.

- Den personliga röst blir viktigare när tiden går. Om läsare kan lära känna dig, skulle de vilja komma tillbaka. Ett konkret tips för dem som skriver bloggar är att hålla texten kort. Några meningar och en bild är mer än nog, låt kvaliteten också skina igenom. Att köra en blogg kräver mycket tid, och då är det viktigt att inte tröttna på några månader eftersom du spenderar för mycket energi på den.

Av bloggar som har stannat över tiden nämner hon en av de allra första interiörbloggarna utomlands. Hon är fortfarande enormt populär, nämligen sfgirlbybay.

- I Norge är kasparas regnbåge ett bra exempel på en bloggare som länge har haft mycket trafik.

Visa dig

Susanne Kaluza, journalist, populär bloggare och författare svarar en läsare på sin blogg vad hon tycker det krävs för att lyckas som en bloggare:

- Det handlar om att ha något så tråkigt som tålamod. Ingen blogg växer till himlen direkt. Innan det kan växa upp bör du först ta en kritisk titt på ditt innehåll. Postar du regelbundet? Har du en variation i innehållet? Vad skiljer ditt innehåll från andra i bloggarna? Vem vill du läsa den? Tänk på hur man når rätt publik, skriver bloggaren.

Lägg sedan all flicka uppfostran åt sidan och promotor vad du skriver i så många sammanhang som möjligt: ​​Facebook, Twitter, Instagram, middagsbjudningar och liknande.

TIDIGT UTOMHUS: En av de första interiörbloggarna utomlands är fortfarande populär, nämligen sfgirlbybay. com. Foto: PHOTO: Print Screen

Och be dina vänner - och dina läsare - gör samma sak.

- Kom ihåg att bloggar handlar om dialog. Det är jättekul att lära känna alla andra stora bloggare där ute. Om du hittar en blogg du gillar, gör dig själv, lämna en kommentar och bli med i debatten. Och titta på kommentarerna, kommer du ofta se att de som gillar samma blogg som du också ha bloggar du är intresserad av. Försök läsa en ny blogg varje dag. Men var sant. Personer som bara kommenterar för att dra trafik till sin egen blogg granskas snabbt, skriver hon.

Läs också:

Se höstens målning trend

Få ett hem med etniska chic

Trend: Mal zoner

Läs Hilde Slim blogg

ADVERT

Mest populära