All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Här din katt kommer företrädesvis att repas

Här vill katten som du smeker

Det kan tyckas svårt att göra din katt lycklig, och ibland verkar det som om de ändra sig från dag till dag. Men de är otroligt söta ändå, och som kattägare gör de sitt bästa för att katten ska trivas. Lyckligtvis kan vetenskapen hjälpa dig på väg till en glad katt!

Ett team av brittiska forskare har studerat uppförandet av katter och kartlägger där katter reagerar mest positivt på att ha hackats. Studien studerade 34 katter, som alla var mellan 6 och 12 månader gamla, och alla inträffade i katternas egna hem.

Det var kostnaden för sin egen eller främlingar, och det går runt hakan, kinderna, basen av svansen på toppen av huvudet, ryggen och på bröstet.

I nästa försök togs bara katten av sin egen ägare, och här var det bara runt huvudet, bak och svans.

  • Läs också: 10 tecken på att din katt älskar dig

Positiva och negativa reaktioner

experiment filmades och kattens reaktioner delades in i positiva och negativa: Om katten nickade sakta med huvudet, snusas eller blinkade långsamt , det sågs som ett positivt tecken, och om katten krypade, viftade svansen eller tippade med öronen sågs det som ett negativt tecken.

Ironiskt nog uppvisade katt flera negativt tecken när det var bortskämda av sina egna, men det kan också ha något att göra med samspelet mellan de båda parterna var olika katter var vana vid.

Läs även:

Visar fuktmätaren detta nummer är det våta trädet.

Om du arbetar med trä utomhus, ska träet vara tillräckligt torrt. Du kan enkelt kontrollera detta med en fuktmätare.

Vanligtvis föredrog katterna att sträckas runt hakan och kinderna eller mellan ögonen och öronen, och de var åtminstone glada över att ta sig runt utloppsröret.

Men gillar katten det?

Vetenskapen kan dock inte ge ett klart svar om katter faktiskt vilja att beröras: "Vi förväntar oss att katter tål beröring och faktiskt också njuta av det, men det är inte tillräckligt med forskning inom detta område", säger forskarna i studien.

På den fronten kanske du vill försöka läsa kattens signaler och testa om forskarens bevis har ett mål - det kan hända att din katt svarar motsatt sätt.

Källa: Mentalfloss

Vill du lära dig mer om katter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

Läs också:

Det betyder hundens kroppsspråk

Hundar "pratar" med kroppen. Så om du vill förstå din hund, bör du följa sitt kroppsspråk. Här är en översikt över några av de viktigaste ...

ADVERT

Mest populära