All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här får du IFA 2005 i

[Ugjyldig objekt (NAV)]

IFA är inte bara stora, med sina 160 000 kvadratmeter i 26 hallar, är det faktum världens största konsumentelektronikmässa. För alla fans av hemmabio och cool dingser är detta en av årets största höjdpunkter.

För att ge dig en skymt av scenerna, har vi blivit bärsärkad med digitalkameran. Om du vill ta med alla röra, är det bara bokmärke den här artikeln: Den uppdateras kontinuerligt under de närmaste veckorna.

Peka på länkarna till höger för att gå rakt in i de olika bildalternativen.

Det är den största TV-apparater du kan köpa för pengar

Även om de inte kan sälja något på mässan själv, finns det ingen tvekan om att de nästan 1 200 utställare knivar ben svårt att få uppmärksamhet av alla som passerar genom .

Det kanske enklaste men också mest effektiva tricket i boken verkar fortfarande ha en hel massa vackra och avslappnade damer som visar produkterna. Ett annat knep är att springa igång demonstrationer, under mottot; Vi spelar högre än grannarna, ofta kombinerade med dansshower och tävlingar med feta priser.

Fordonsläpvagnar är ett bra exempel!

Vi var kanske särskilt imponerade av Samsungs hall, som inte bara var stor men också mycket professionell och fulländad. Men konkurrensen var inte långt efter, även Philips, Pioneer, Hitachi, JVC, LG och Grundig förhindrade honom med imponerande utställningar som utlöste den svårfångade "wow, är det möjligt" och "måste-ha" faktor.

Sony valde en något annorlunda inställning, där konceptet "allt du behöver är Sony-produkter" gick igen. Det innebar mörk belysning och inte minst fladdrande tak från tak till golv, så att man var tvungen att böja upp till de olika avdelningarna i skymningen.

Om det här var det smartaste valet kunde man diskutera, vissa människor sprang runt som jagade kycklingar där inne, men Sony bör åtminstone vara hedrad att våga sticka ut.

Still formatera krig

Här är IFA 2005 i

 1. Pioneer: trick du aldrig sett ...
 2. JVC - i bilen
 3. Panasonic - inklusive Yaris
 4. Toyota Celica - Clarion
 5. Axion Hummer
 6. JBL: Den tuffaste roten?
 7. Diverse bilvaror!
 8. Pimp my ride vid IFA-mässan
 9. 60-, 71-, 80- och 102-tums: Här är de största flatTV-serierna!
 10. Fyra kula DAB-radio
 11. DAB kul för alla pengar

Även om vi skulle vilja se att föreställningen gav svar på morgondagens stora kontroverser:

 • Om framtiden för high-definition standard på DVD front Blu-ray eller HD-DVD?
Men vi blev än en gång besvikna. Framsidan står fortfarande mot varandra och du som kund verkar vara inför ett annat format krig.

Som vanligt, men det visades flera spännande prototyper av spelare och brännare Blu-ray och HD-DVD-typ, även dessa kommer naturligtvis att läggas till denna artikel nästa dag.

Spännande bland de små

Men det är ofta bland de små båsarna, vanligtvis småföretag från Korea och Kina, att hitta de mest spännande produkterna. Förutom många dilldallprodukter är det vanligtvis fokuserat på tillbehörssegmentet här. Även vi kunde inte vara allt annat än imponerad av alla tillbehör, särskilt iPod, men även till Sony PSP.

När det gäller DAB är framtiden spännande, och bland annat presenterade norska distributören HCAG flera spännande produkter, som också kommer att presenteras i denna artikelserie.

Så här håller du dig!

ADVERT

Mest populära