All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här får du den verkliga och charmiga stuga livet på köpet

I stor kontrast till bostadsmarknaden är marknaden för stugor mycket långsammare.

Prisutvecklingen har nästan stått kvar med en total prisökning om 83 000 kronor för medelhytten, eller fem procent under de senaste fem åren. Detta visar den årliga analysen av marknaden för fritidshus i bergen som Fastighetsbyråns Förening (Eff) och FINN har utarbetats av TNS Gallup.

Större nybyggnadsverksamhet och en relativt stor tillgång har bidragit till att prisutvecklingen minskar på denna marknad.

Klicka. com har tidigare skrivit om landets mest populära skidorter kämpar kraftfulla

Den billigaste hytter långt skidorter fungera, men i en helt annan marknad. Experter tror att prisnivån i detta segment kommer att förbli - och överväga enkla bergstugor som en robust investering.

SCREEN HOUSE LEIFE: Nordre Brandbu. Primärrum 40 kvm. Byggår 1902. Pris på 275 000 kr. Foto: PHOTO: DNB

Vi har tittat på logi med själ och charm i "billiga klassen".

I Nordre Brandbu, Hadeland, hittade vi en timmerstuga i timmerträet. Det ligger på en nivå med oavbruten loft som innehåller kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum, vardagsrum och träpaneler med utedo. Totalt 40 kvadratmeter. Pris 275. 000 kronor.

- Det är en mysig stuga och vanligtvis är det okej att sälja sådana föremål. Uttrycket av bara denna timmerstuga är att du måste gå lite innan du anländer. Folk vill ha ett genuint och äkta stuga liv, men det paradoxala är att de också kommer att ha vägen hela vägen, förklarar mäklaren Marianne Bakken DNB att klicka. nej

Ökning av försäljningen

VESTSKOGEN: Tomtstugan ligger i lugna omgivningar Sande i Vestskogen. Primärrum 75 kvm. Byggd 1895. Prisuppskattning 490. 000 kr. Foto: Skärmdump / Sök. com

I fjol var andelen annonserade hytter ligger över 5 km från skidliften 50 procent, enligt EFF. Genomsnittligt pris per hem i bergen var 1 728 miljoner.

Dessa stugor kallas

SCREEN HOUSE LIFE: Nordre Brandbu.

fånga CHARM: Stuga med avskilt läge i Nøtåsen / JØMNA

WEST FOREST: kvalitet timmerstuga ligger i en lugn miljö Sande Vestskogen.

ENDAST TØMMERHYTTE: Ligger i lugna omgivningar cirka tre kilometer norr om Otnes centrum i Rendalen.

NYRENOVERADE: logga kabinen vid Namsvatnet i Røyrvik kommun med utsikt över Namsvatnet,

Stugor belägna fem kilometer eller längre bort från de orter har genomsnittliga lägre pris. 48 procent av alla stugor var mellan 400-800 meter över havet. 44 procent hade el och 37 procent inlandsvatten.

Mervärdesskapsindustrin upplevde under 2011 en betydande minskning av försäljningen av vinterhytter och ett betydande prisfall i flera av landets mest populära vintersporter.Under 2012 sålde 1,830 hem i bergen via en mäklare eller advokat på FIND. Efter en nedgång i försäljningen av 19 procent under 2011, siffrorna för 2012 en positiv trend, upp 2, 3 procent.

Värdet av denna försäljning togs vid 3, 2 miljarder, en ökning med 4 procent jämfört med 2011. Det genomsnittliga försäljningspriset tiden minskades från 49 dagar år 2011 till 48 dagar under 2012. Den sålde vägen de flesta hem i bergen i höstmånaderna, men också i Vintersemester och månaderna från februari till april är en aktiv period.

Dyra fjällstugor

Enligt mäklare, landets dyraste fjällstuga under 2012 säljs på Norefjell för 9, 5 miljoner. Hittills under 2013 är landets dyraste hem säljs i Geilo för 8, 9 miljoner. Under 2012 sålde 101 bostäder i Trysil, det högsta antalet i en enda kommun. Stäng bakom följer Ringsaker kommun med 98 enheter. Den starkaste tillväxten (försäljningstillväxt), dock Øystre Slidre kommun med en ökning på 35 procent från 2011.

EASY LOG CABIN: Beläget i en lugn miljö ca tre kilometer norr om Otnesbukta center i Rendalen. Primärrum 40 kvm. År byggd 1910. Pris betald 250.000 kr. Foto: Skärmdump / Sök. com

Se också:

Smart packning i bilen

Se våra inspirerande interiörbilder

Nyrenoverade: timmerstuga vid Namsvatnet i Røyrvik kommun med utsikt över Namsvatnet, Børgefjell nationalpark och Stone Mountain. Primärrum 53 kvm. Byggnadsår 1981, renoverat år 1998. Prisuppskattning 750 000 kronor. Foto: Skärmdump / Sök. com

Hur hacker den gamla vedspisen

ADVERT

Mest populära