All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här får nationalromantik till mindre än 1, 5 miljoner

För att dra ut kontakten ur väggen

Fog Lägger hus för att gömma sig från grannen

detta fängelse kan vinna pris för interiör

Enkla knep håller myggen borta

Den sålde avgjort De flesta stugor och lägenheter på berget under de månader vi går in, såväl som påsk, enligt mäklarbranschen.

Många drömmar om stugor i bergen och säljarna förväntar sig stora intryck under hösten.

Till salu: Svarthamar i Ål. Primärrum 65 kvm. Sovrum 3. Byggd 1968. Plot 1.000 kvm. Begärt pris 1450 000. Foto: FOTO Real 1

Ny hyttplatser

Nya data från Association of Real Estate (NEF) visar att huspriserna steg med 2, 9 procent till den högsta nivån någonsin.

Hur påverkas priserna på hyttmarknaden när bostadsmarknaden är så het?

- En del av inflationen som vi har sett på bostadsmarknaden är delvis på grund av låg bostadsbyggandet i förhållande till befolkningstillväxt, säger chefekonom Kjell Sennest i Prognosesenteret att klicka. nej

Det har därmed byggts för få hem de senaste åren. Således har vi en obalans mellan utbud och efterfrågan, men detta är inte fallet i stugan marknaden i bergen där kommunerna har nästan tävlade att lägga ut nya tomter, förklarar Senneset.

Positiv för konsumenter

FÖR SALE: Trysil Knuts Fjellverden. Primärrum 53 kvm. Sovrum 2. Byggd 1986. Tomt på 300 kvm. Begärt pris 1490 000. Foto: FOTO: Terra

Det finns ingen riktigt bra prisstatistik för stugan marknaden, Prognosesenteret någorlunda säker på att inflationen inte är nära till samma nivå som på bostadsmarknaden.

- Men bostadspriserna kan fortfarande tolkas som en positiv faktor på hyttmarknaden. För när ditt hem blir mer värd blir det lättare att låna i banken, betonar Senneset.

Antal utgivna stugor i fjällen på Finn. nej, en ökning med 12,4 procent totalt i år jämfört med motsvarande period föregående år.

Det finns sålunda mycket högre utbud av fritidshus i bergen i år, vilket kan göra det lättare att hitta bra föremål. Trysil, Geilo och Sjusjøen är överlägset de mest populära fritidshusen i bergen, med tanke på de flesta sidvisningar på Finn. nr.

Nya priser

Christian Dreyer, chef för den norska fastighetsföreningen, säger att föreningen snabbt registrerade en ny rapport om kabinmarknaden vid havet efter den finansiella oron.

Till salu: Stuga på ön Øymark. Primärrum 60. Sovrum 2. Byggår 1974. Tomt 1 500 kvm. Prisuppskattning 1 400 000. Foto: PHOTO: Terra

Men han medger att det har varit behov av en ny prissättning på kabinmarknaden i bergen.

Fastighetsmäklare Bjørn Brenden i Fastighetsmäklare 1 har för närvarande en liten stuga till salu på Øyangen, Ringkollen.

Han säger att det har varit något intresse, men inget hårt tryck. Han är nu glada att gå på showen följande söndag.

"Charms, Views and Hiking Terrain" bör vara försäljningsutlösande nyckelord. Stugan är 20 kvm med ett loft på 6 kvm. Prisberäkningen är fastställd till 1 480 000 kr.

tekniska och miljömässiga historikern Finn Arne Jørgensen vid institutionen utveckla idéer Och samhällsstudier Umeå universitet, som skriver en bok om den norska stugan 1850-2010, fortfarande tror att det kommer att finnas en marknad för enkla stuga i skogen, men ser verkligen ingen dramatisk prisökning.

- Att köpa stugor med en enkel standard kommer på något sätt att vara en motsats till dagens fullt uppgraderade stugor, säger han.

Läs också:

FÖR SALE: Bergsjø på Ål. Primärrum 60 kvm. Sovrum 3. Byggd 1972. Tomt 1000 kvm. Begärt pris 1450 000. Foto: FOTO: Aktiv Agent

Hitta goda idéer för det inre av Bonytts inspiration guide

Denna prisbelönta barn kan hyra

Här kan du klicka Bolig nyhetsbrev

Om du säljer egendom, gör det nu

ADVERT

Mest populära