All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här får du mest bostäder värde

Här får du mest bostäder värde

  1. Den största och minst fristående
  2. Den största och minst parhus
  3. Den största och minst lägenhet
  4. Vad är ditt hem värd?

Det finns lögner, stora lögner och statistik. Och om du inte förstått det förut ser du det åtminstone om du leker med fastighetsföreningens bostadsprisstatistik för maj i år. Detta beror på att det inte ligger mer än annan statistik, men det genomsnittet visar sällan eller aldrig hela sanningen.

Lure Average?

Ta till exempel lägenhetspriserna i Norge. I genomsnitt kostar en kvadratmeter lägenhet i Norge 21 000 kronor. Titta närmare på grundval av detta avsnitt, spridning av 12 500 kvadratmeter i Hedmark till nästan tre gånger så mycket - 31 500 kronor per kvadratmeter - på Frogner i Oslo. Genomsnittspriset är representativt för en stad i Oslo. Hela resten av landet strömmar reala priser långt över och under genomsnittet. Se vad kvadratmeter priset för lägenheterna är i regionen här

Villas billigast

Det genomsnittliga priset för en kvadratmeter hus i Norge är blygsam 12 300 kronor. I Kristiansand och Lillehammer ligger priserna nära genomsnittet, och ett antal regioner har priser i närheten. Om du gräver sig in i frågan, kommer du att se att människor som bor i småhus i Oppland och Hedmark kan njuta störst utrymme per öre i landet. Oslofolk kommer vanligen till botten av listan med antalet kvadratmeter per krona i en villa. Se alla kvadratmeterpriser för villor i landet här.

Medel: Tvåfamiljshus

I statistiken över delat bostadshus visas att detta är kategorin med lägsta prisutdelning. Genomsnittspriset är 14 600 kronor per kvadratmeter. Den största platsen här är telemarketing i parhus, medan Oslo-folk får mindre än hälften så många kvadratmeter för samma summa. Här kan du se kvadratmeterpriserna för ett parhus för hela landet.

Letar du efter platsen för poängen är svaret klart: Köp dig själv en villa i Oppland. Om många kvadratmeter och gott om plats är mycket låga - ja, kanske helt lowest- på listan över vad som är viktigt för dig, sätta dig pengarna i en lägenhet på Frogner i Oslo.

ADVERT

Mest populära