All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här kan du bada 140 meter över marken

Höghus och bostadshus har sällan varit kända för att vara särskilt arkitektoniskt spännande. Men lyckligtvis ändras tiden, och nu är det inte bara chalet som har en spektakulär arkitektur längre.

Innan vi har sett italienska punkthus skog som växer upp på balkongerna - i detta höghus i Indiens balkonger ut mot poolen.

Simma högt ovanför marken

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail planeras i metropolen Mumbai i Indien för att bygga ett höghus lyxlägenheter - som alla bör ha pooler där du normalt skulle ha haft en balkong.

Hong Kong-baserade arkitekten James Law och indiska fastighetsutvecklare Wadhwa Group i Mumbai bakom bostadsprojektet Parinee Ohm Tower, som har fått många reaktioner efter bilder av hur byggnaderna kommer att se ut började cirkulera på nätet.

DU AVFALLAR? Många hävdar att dessa balkonger är en "olycka som väntar på att hända". Foto: Foto: - "en dödlig olycka bara väntar på att hända" Wadhwa gruppen

"Madness" och "spektakulärt löjligt"

Design blogg Gizmodo gick så långt som att kalla projektet

"A 37-vånings hyreshus med pool i glaset i stället för balkonger. det är vansinne ", skriver författaren av designen blogg i ett inlägg på projektet.

Architectural Blog Architizer är också skeptisk och stämplar projektet som "spektakulärt löjligt".

Inspirerad av vattendroppar

TWENTY TIRES: 200 lägenheter kommer att finnas på plats i dessa hus. Foto: Foto: Wadhwa gruppen

Den projicerade hyreshus kommer att ha alla 200 lägenheter, som alla ska ha en yttervägg på tre sidor av lägenheten, som enligt arkitekterna kommer att säkerställa god luftning möjligheter.

Gjorde en stapel som det nya huset skulle stå på

Enligt projektets webbplats Parinee Ohm Tower inspirerad av ringar som sker på ytan av vattnet efter en vattendroppe har drabbat.

- Kupolen i mitten av byggnaden ska symbolisera den här droppen, förklarar arkitekten Daily Mail.

- Designen görs så vätskan som möjligt och inspireras också av Ohm-symbolen.

Men anslutningen till vatten slutar inte med den stora vattendroppen som kupolen. Det mest sensationella designelementet finns på lägenheterna. Arkitekten planerar att bygga en pool.

Hur lyx byggs

torn över FÖRORTER: Om skyline blir verklighet, kommer det att bristande uppmärksamhet. Foto: Foto: Wadhwa gruppen

LUXURIOUS: Det kommer att kosta om du vill flytta in här. Foto: Foto: Wadhwa gruppen

Enligt projektets webbplats, byggandet vara 140 meter i höjd, och kommer att bestå av 30 våningar lägenheter i lyxklassen. I mitten av byggnaden planeras ett "gemensamt område" i form av en stor kupol.Denna kupol bör bland annat innehålla ett dansgolv för invånarna.

Har garaget till nya favorit rum

Dessutom finns det tre våningar med parkering för boende, ett komplett gym och bastu, som invånarna kan använda fritt som önskas.

James Law Architect Company ligger redan bakom flera lyxiga byggnader och har inga planer på att stoppa sina extravaganta projekt.

- Det är sant att vi arbetar på lyxmarknaden. Målet är att utveckla nya koncept som på lång sikt kan vara lösningar för genomsnittskonsumenten. Vi utnyttjar köpkraften på lyxmarknaden för att finansiera vår utveckling och innovation så att koncepten så småningom kan anpassas till massmarknaden, förklarade lagen nyligen i Asien Asiens samhällets tidning.

Du menar poolerna är säkra

Recensioner hagelgevär över utformat som många tror låter farligt, men arkitekten påstående envist att svømmebassengbalkongene kommer att vara helt säker att använda.

10 frågor du måste ställa mäklaren om

- Vi arbetar med en pool djup av 1 till 8 meter och ett räcke som kommer att överväga kommer 2 meter över pooldäcket, förklarar James Law till online tidningen The Huffington Post.

Det är ännu inte helt bekräftat huruvida de spektakulära planerna i den indiska metropolen kommer att bli verklighet.

Källor: Huffington Post, Daily Mail, Arch Daily.

Läs också:

GEMENSAMMA OMRÅDEN: Bostadshusen ska innehålla både dansgolv, bastu och gym. Foto: Foto: Wadhwa gruppen

En balkong kostar 17 000 mer än den andra

När lådorna dras ut, bytte lägenheten totalt

Här hittar du unika insidan av huset

Hur skapar trädgården alla barn kommer att älska

den här pojken är den yngsta explorer

Fokus på RICH köpare: Arkitekt och utvecklare James Law fokuserar på köpare som inte är den dåliga slaget. Foto: PHOTO: Wadhwa Group

ADVERT

Mest populära