All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här kan du hyra en stuga på vintern

Urban timmerhus

10 häftiga bordslampor

julveckan och nyårshelgerna, är familjen tillsammans, det är en trevlig tid att planera din semester för 2011.

Så du är inte trött på Julfamiljföretag, men letar efter en drömhytt där hela familjen kan samlas, borde du komma igång nu.

Eftersom det blir alltmer populärt att åka till bergen, kommer vi att tro på hyresbolagen.

Del

- Beställningarna från norrmän som vill hyra en stuga har ökat jämfört med förra årets säsong. Berget i södra Norge är särskilt populär, säger Torbjörn Fredman i Novasol, som är norra Europas största uthyrare av semester.

LEDIG: Hytt på Hjerkinn med plats för 10 personer. En kilometer till skidbackar. Pris 6321 kr per vecka på Novasol. Foto: Foto: Novasol

I vecka 8, som är Oslo skolan vintersemester vecka, 64 procent av bokningar till norska hytter. 20 procent reser till Novasols danska stugor, nio procent till svenska och fyra procent till semesterhus i Spanien.

Enligt Fredman är det standard och närhet till orter som styr priser, vilket är vanligt i den vanliga stugan och bostadsmarknaden.

Vill du ha en stuga som ligger 100 till 300 meter från skidorten, att lägga lite 3-4000 kronor i veckan.

Mer till bergen

Men det finns de som inte är så bekymrad över de stora skidorter, men vill använda naturen aktivt när semestrar i bergen.

LEDIG: Høyfjellshytte, 700 meter från den finska stationen. Tre sovrum och 10 bäddar. Pris per dag under högsäsong är 1200 kronor. Avstånd till vägen på vintern 27 kilometer. Uppvärmning är vedeldad spis och kraft. Det finns trä i stugan och snurredo. Foto: PHOTO: Ulvik Mountain Board

Statskog har 68 stugor att hyra runt om i landet. 34 av dessa har en standard som gör dem lämpliga för övernattning. Dessa hyrs via Inatur. nr.

- En uthyrningsportal för personer som gillar charmen att vara på en traditionell semester, säger projektledare Randi Stavrum i Inatur. nej att klicka. nr.

- Men du borde vara beredd på lägre standarder än moderna stugor nära orter, fortsätter hon.

Men de flesta stugor har vedeldad spis och propanapparat. Vissa har solkraftverk, medan några har kraft och vatten.

Billig logi

Norska turistföreningen (DNT) är också ett bra alternativ för billigt boende i bergen.

De äger och driver mer än 450 stugor. På de obemannade stugorna behöver du inte ens boka ett rum i förväg, men du borde boka på de betjänade stugorna.

LEDIG: Hytt i Trysil, med plats för sju personer. Åtta kilometer till skidorten i Trysil. Pris 6087 kronor i veckan på Novasol. Foto: PHOTO: Novasol

Priserna varierar beroende på hur länge du stannar, där stugan ligger och naturligtvis standard.

Stugorna lämpar sig nog kanske det bästa för familjer med lite äldre barn eftersom de ofta är en bra promenad från vägen.

sommarsemester i Italien

För den kommande sommarlovet vägen Italien, Kroatien och Spanien hittills frestande, enligt Novasol.

Boknings siffror för norrmän nästa år visar 46 ökningen procent till Italien, 25-procentig ökning till Kroatien och 16 procents ökning för Spanien.

- Kanske folk trötta på att gå igenom charter med smala hotellreceptioner, trångt stränder och en kamp för utrymme runt frukostbordet, be Fredman.

LEDIG: Stuga på Golsfjellet för fyra personer med panoramautsikt över bergen. Pris 5750 kronor i veckan på Novasol. Fem meter längdskidåkning och 14 kilometer från skidorten Foto: Foto: Novasol

- Men det kan nog också ha något som vi har haft några kalla somrar i Norge, vilket innebär att norrmännen helt enkelt kommer att säkerställa solsemester, tillägger tillade han.

Många uthyrningsföretag

De flesta av de stora skidorterna har också uthyrningsfaciliteter för semesterbostäder.

Och du hittar stuguthyrare via Finn. nej, Norge bokning, hytt Norge och Skistar. com.

Visitor Center Visitnorway. com har också hyttuthyrning som val.

Läs också:

Denna affisch räddar stuga liv

Denna stuga är ett enmansprojekt

köparens marknad stugor i fjällen

träningstips du behöver

ADVERT

Mest populära