All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här handlar du i Stockholm

SUMMERIDYLL: Stockholm med sin perfekta position mitt i skärgården är idealisk för underbara sommardagar med storstadspuls. Foto: PHOTO: Besök Sverige

De kanske inte är lika bra som oss i skidbacken, stakkar. Men på design, stil och inredning, ja, sörre bror gör ont på oss nästan en lång tid.

Stockholm har länge varit hög på listan över världens fashionista på grund av sitt fantastiska utbud av mode och kläder. Men det är hus, hem och inredningstrender du är intresserad av, så den svenska huvudstaden kommer inte att göra dig besviken här heller.

I den lilla staden hittar du en mängd affärer tillägnad vackra, coola, minimalistiska, industriella och underbara hem. Här är ingenting annat än en plånbok som stoppar dig.

URBANT: Bo på Cool Story Hotel om du vill vara där det händer. Foto: PHOTO: Story Hotel

1. Modernitet

CULT INTERIOR: Modernitet är känd för sin coola mix av möbler och skandinavisk design. Foto: PHOTO: Butiken.

Skål, Andrew Duncanson, som började moderniteten 1998, är rolig, men det hindrar inte butiken från att fokusera på skandinavisk design.

Här hittar du kända namn som Poul Kjærholm och Hans J Wegner blandat med mindre kända saker, som Karin Bojesens teardrop för Rosendahl. Keramik inspirerad av 50-talet har blivit blandad med mycket senare design. Väl värt ett besök.

Här hittar du det: Sibyllegatan 6

2. Svenska Tenn

Den eleganta butiken Swedish Tenn är en underbar blandning av färger och mönster. Namnet härrör från den tidpunkt då endast tennartiklar såldes här. Textilier och tapeter i geometriska mönster kom på dagordningen när den österrikiska arkitekten Josef Frank kom fram på 30-talet.

Svenska Tenn är utan tvekan ett av Sveriges mest inflytelserika konceptkoncept, och släpper fortfarande mönster och tryck från sitt stora arkiv.

År 1975 togs svenska tenn över av en stiftelse. Idag går butikens vinster till forsknings- och utvecklingsprojekt inom design och hantverk. Möbler, lampor och textilier som designats av Josef Frank är tidlösa och populära klassiker och är bra som en present till andra - eller dig själv.

Här hittar du det: Strandvägen 5

3. Asplund

FÄRG: Mönster och textilier från svenska Tenn är kända över hela världen. Foto: FOTO: Jakob Lindberg

Om du gillar modern skandinavisk design är Asplund butiken till dig. Handpicks möbler och dekoration utifrån design och kvalitet, liksom butiken producerar också under eget varumärke.

MODERN: Frestas av modern och vacker inredning vid Asplund. Foto: PHOTO: Butiken.

Märken som ingår här inkluderar: Alessi, Artemide, Muuto och Tom Dixon et al.

Här hittar du det: Sibyllegatan 31

4. Afro Art

Afro Art har varit i Stockholm sedan 1967.Etniska hantverk är kända för affären, som för närvarande drivs av sex textilister.

Konceptet bakom butiken är ett samarbete med lokala hantverkare i Afrika, Asien och Latinamerika, så att nya arbetstillfällen skapas i dessa platser. Afro Art importerar direkt från hantverkare och verkar inom Fair Trade.

Här hittar du det: Nybrogatan 29

5. Bruka

Det finns knappast ett hem igen i vårt land som inte har någon maträtt i huset, om märkt "Snack" eller "Popcorn" eller "Merry Christmas" tecknat svenska Bruka Design.

I den färgstarka butik i Stockholm kan du köpa ännu mer, förutom att mycket mer av området - lite trevligare pris än hemma.

Här hittar du det: Humlegårdsgatan 1

6. Nordiska galleriet

Nordiska galleriet anses vara ett av Europas ledande möbel- och designbutiker. Här hittar du alla kända och kära klassiker + plus mycket nytt och mer. Om du är över genomsnittet intresserad av design och inredning, besök här.

ANVÄND DESIGN: Produkter från detta märke leder också många platser i Norge, men här är flaggskeppsbutiken. Foto: PHOTO: Butiken.

POPULÄR: Svenske Bruka säljer som en chopmunk i Norge. Besök butiken i Stockholm för ännu bättre val - och pris. Foto: PHOTO: Butiken.

Du hittar den: Nybrogatan 11

dyra och Delicious: Låt dig frestas av läckra saker på Dis. Foto: PHOTO: Butiken.

7. DIS Interior

DIS började som ett inrikes konsultföretag med kunder både i Sverige och på andra håll runt om i världen. DIS-samlingen består av en blandning av europeiska kvalitetsmöbler blandade med etniska detaljer. Den speciella blandningen mellan olika stilar skapar en exklusiv samling, och man kan hitta mycket roligt för hemmet.

Här hittar du det: Lästmakargatan 5

8. Hans Mikael

Är du en fan av den något romantiska vintagestilen, är ett besök på Hans Mikaels ett måste när du är i Stockholm. Här är nostalgiska Green Gate-koppar i staplar och du kan drömma bort i en vitvasket villa stil.

Du hittar den: Humlegårdsgatan 20

älskade: I Nordiska galleriet hittar du många inrednings klassiker. Foto: FOTO: Tillverkare.

9. Koffert

NOSTALGISK: Green Gate-koppar är ett populärt föremål i butiken Hans Mikaels. Foto: FOTO: Tillverkare.

Som de säger det själva, i portföljen kan finna "saker du inte visste att du behövde, men det gör dig lycklig och sätter guldkant på vardagen."

Särskilt om du håller på att dekorera ditt barns rum, ett besök på denna skattkista av en butik lön. Det finns en lycklig blandning av nips och tupplurar, från möbler till dekorationer och outfits till små pirater och prinsessor. Och var noga med att köpa några av de hemlagade karamellerna innan du lämnar.

Här hittar du det: Humlegårdsgatan 11

10. Garbo Interiors

På Garbo är pengarna snabba att komma vidare. Reproduktioner av gustavianska möbler, blandade med antikviteter, för att inte tala om den grymma Diesel Home Collection, är något för alla.

Både industriella och mer färgstarka decord detaljer, med fokus på långsam design och kvalitet, tidsgränser också.

Här hittar du det: Brahegatan 21

I FIND OCH SPIN: På Koffert hittar du unika och häftiga saker, både för barnrummet och för resten av huset. Foto: PHOTO: Butiken.

11. Böhmen

ANTIQUISTER MED MODERNA VÄNNER: På Rehns hittar du saker som ingen annan har. Foto: PHOTO: Rehns.

RØFF: Denna tabell från Diesel Home Collection kan erhållas från Garbo Interiors. Foto: FOTO: Tillverkare.

Bohem är en underbar blandning av möbler, kläder och små föremål. Om du letar efter en fin tapeter eller bye gardiner i vardagsrummet, borde du stöta in här.

Butiken innehåller samlingar från internationella namn som Kenzo, Liberty och Manuel Canova.

Här hittar du det: Linnegatan 28-30.

12. REHNS Antique Trading

Om du älskar skattejakt är det butiken för dig. På Rehns, som drivs av Thomas Rehn och Tony Andersson, hittar du en eklektisk mix av moderna klassiker och vittig antikviteter.

Ägarna beskriver idén bakom affären som "saker vi letat efter i många resor runt om i världen men aldrig hittat." Här väljer de inre ockuperade killarna saker som de gillar och säljer sedan i butiken.

Här hittar du det: Sibyllegatan 26

13. Granit

Granit är ett mekka för dem som gillar både den råa och hårda industriella siden, men också för dem som bara vill göra affärer och letar efter lådor, lådor, behållare, kontorsmaterial och andra smarta och coola saker. På Granit tackar du också resväskor, toalettmattor, kryddor, oljor och te. Det är svårt att gå bort härifrån.

Här hittar du det: Kungsgatan 42

14. Säsongen

Livsstilsbutiken Säsongen är en hyllning till den dansk-franska stilen. Här är det lite bohemiskt, lite ljust, lite vitt och lite romantiskt. Butiken, följaktligen namnet, följer årstiderna, säljer vackra blommor och växter på sommaren samt inredning och kläder. De franska järnsmycken och outfits kan vara lite svåra att komma på planet hemma, men du kan alltid drömma.

FÄRGKATEGORI: Tolixs hårda avföring på Garbo Interiors. Foto: PHOTO: Butiken.

Du hittar den: Drottninggatan 88

CHARM OCH PAPPER: På Granit kan förse med kartong och zink - eller utrusta kontoret med lagringslösningar i överflöd. Foto: PHOTO: Store

15. R. O. O. M.

Känner du till R. O. O. M. i Oslo, vet du konceptet. R. O. O. M. är en utsökt och modern blandning modernt interiör, från Eames till Habitat och GANT Home. Varuhuset för små föremål är fylligt med gott kök - och andra inredningsdetaljer, och det finns något för alla - och plånbok.

Här hittar du det: PUB, Plan 03, Hötorget

16. Design

Vi har filialer i Norge också, men ett besök på Designmarknad i Stockholm handlar om ett måste om du har ett intresse för inredning och modern design.

Konceptet bakom Design är att alla svenska designers kan ansöka om tillstånd att sälja sina varor, och så är de program genomtänkta av en jury som kommer att plocka ut vad som är tillräckligt varm för att säljas i butiken.

GRANIT: Skriv ett besök här om du är i Stockholm. Foto: PHOTO: Butiken.

De saker som hämtas sätts sedan i massproduktion, så designen har blivit tillgänglig för massorna.

Här hittar du det: Gotlandsgatan 61

17. Kiki

Är du en fan av den rena och minimalistiska japanska stilen (älskar dig, till exempel Muji), borde du gå till Kiki.

Här kan du hitta läcker inredning och livsstilinspiration medan du njuter av en kopp ekologisk grönt te. Porslin, glas, rökelse, handtryckta textilier, lampor och möbler är några av de områden du hittar på Kiki.

Här hittar du det: Renstiernas Gata 41

18. Nunc

Nunc är en butik som är mycket i tid. Här är en blandning av vintage och industri, och varumärken som Bloomingville, Rie Elise Larsen, Wilde & Wolf, Hello Industry och House Doctor.

En liten retro, humoristisk detalj och produkter gjorda för miljö och natur är nyckelord.

HANDLEPRESS: Det kan vara svårt att lämna Room utan att spendera pengar där. Foto: PHOTO: R. O. O. M.

KERAMIKK: På Designtorget hittar du ny och modern design. Foto: FOTO: Producent

Hitta det här: Viking Street 15

MINIMALISTIC: På Kiki handlar du japansk design. Foto: PHOTO: Butiken.

INDUSTRI: En cool stilblandning på Nunc i Stockholm. Foto: PHOTO: Nunc

19. Design House Stockholm

Designhuset Stockholm började som kanal för enskilda designers så att de kunde publicera och producera sin produkt under detta paraply.

Designerna själva kommer med idén, som sedan kan sättas i produktion om den godkänns.

Egenprodukt med en klar skandinavisk twist kännetecknar varumärket, och samlingen innehåller coola inredningsprodukter som passar alla moderna hem.

Hitta det här: Smålandsgatan 11

20. Snickarbacken 7

Snickarbaren 7 är en fantastisk blandning av café, mode och butik. Här kan du shoppa och njuta av en kaffe latte samtidigt - med förtroende för att du nu är bland de trendiga invånarna i Stockholm.

Hitta det här: Snickarbacken 7

Läs också:

HIP OG TRENDY: Affärsbutik på Snickarbacken 7. Platsen är både en butik och ett café. Foto: PHOTO: Butiken.

TRENDY: Hitta coola saker för huset på Design House Stockholm. Foto: FOTO: Tillverkare.

Här handlar du online

Här hittar du fin inredningsp inspiration

Denna underbara lägenhet i Göteborg renoverades från marken

Var smal med bacon, taco och lördagbiff!

ADVERT

Mest populära