All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här de har använt färger som fångar berget nyanser

En familj stuga från 60-talet har ett modernt övertagande, men samtidigt är mycket av det gamla kvar. Vid renoveringen var det viktigt för kabinisterna att ge timmerstugan en mer öppen och ljusare känsla.

- Till exempel, att ta bort överkapslarna i köket hjälpte mycket. Dessutom kommer vi visa upp vår fina middag!

Mette Simonsen Sauge (42) har tillsammans med sin man Bjørn Erik Øksne (50) restaurerat Bjørnebo, som kallas hytten.

Bjørnebo ligger i Engerdal, byggt av träden på tomten

, och strax nedanför stugan ligger caféet Anne på landet.

- Alla är så trevliga här! En av höjdpunkten i stugan är att gå nerför backen för att få en kaffe latte, säger Mette.

Stugan har ägts av familjen till Bjørn sedan 1968. Det var hans mamma som såg till att Bjørnebo kom in i familjen. Det hade byggts av träden som stod på torget, och bonden planerade att flytta den till salu. Bjørns föräldrar blev övertygade om att sälja honom var det stod.

  • Bild 1 av 11

NATURLIG KNAGG: Det är inte mer än en trädstam med två kvistar för att skapa en dekorativ knut. (PHOTO: Per Erik Jæger)

KONTRASTER: Möblernas rena linjer faller i grovheten på virket på ett noggrant sätt. (FOTO: Per Erik Jæger)

UTOMHUS: Med brasa och fårskinn är terrassen lika användbar på vintern som sommar. Terrassen är rymlig och fungerar nästan som en förlängning av rummet. (PHOTO: Per Erik Jæger)

RENGÖRING: Kombinationen av vita tak och glödande träväggar ger en ljus men ändå varm atmosfär i sovrummet. (FOTO: Per Erik Jæger)

INTIMT ALLROM: Kabinen är liten och enkel, vilket gör familjen närmare varandra och mer tillsammans än hemma. (Foto: Per Erik Jaeger)

HÅLLS FURNITURE: Stugan är en släktklenod och har varit i familjens ägo sedan 1968. Många av möblerna är också från den tiden, och byggd av lokala hantverkare. (FOTO: Per Erik Hunter)

MINIMUM: Köket rymmer ett minimum av utrymme i 30 kvadratmeter stugan. Lägg märke till hyllorna som har ersatt överkapslarna. Det skapar en mer luftig och öppen upplevelse. (PHOTO: Per Erik Hunter)

ANVÄNT VARMEN: Så enkelt som en torr hängande kan vara! Det ursprungliga patentet gjordes av smeden på granngården 1968. (FOTO: Per Erik Jæger)

RÄTT UT: Den yttre verandaen fungerar som en förlängning av rummet. Den öppna garderoben gör att vardagsrummet verkar större. (PHOTO: Per Erik Hunter)

Lätt blandning: Genom att mala taket vitt, fanns det ett ljusare rum i soffan. Bordet smög när hytten var ny och Björns morfar broderade på väggen. Parafinlampan i taket är gammal och elektrifierad. Två kudde-madrasser används för soffa, och med undantag för rygg och armstöd finns det extra utrymme. (PHOTO: Per Erik Jæger)

LESEKROK: Mette Simonsen Sauge har tillsammans med Bjørn renoverat en timmerstuga på 30 kvm, vilket prioriterar belysningen av interiören.(Foto: Per Erik Jaeger)

Mountain Colors

När björnarna tog över lodge, han och Mette lämnade verkligen sin prägel på det, även om många av möblerna är gammal och byggd av människor i den lilla byn på 60-talet.

Cabin Fakta - Bjørnebo

Cabin typ: Logga byggnader Stuga i Engerdal stil

År: 1968 (uppgraderad 2010)

Storlek: 30 m²

Extern beklädnad: < 999> Timmer fack

vardagsrum och kök i ett, sovrum bilaga med våningssäng, annex med verktyget rum och toalett Utrustning:

Effekt av propån och solceller, organiska toalett (gråvannskum) och äger väl < 999> Lösningarna är enkla och praktiska. Vardagsrummet är ett litet familjerum med pentry och matplats. - Allting händer här. När taket var vit för två år sedan blev känslan av rymden mycket bättre, sa Mette. "Det vi bara förklarade var att vi ville se trädets struktur. Träväggarna vi behöll som de var. Färgen på den naturliga åldringen är så fin.

Färgpaletten har mycket av berget i det - grå, blå och brun.

- Vi har fokuserat på naturmaterial som ull, läder och bomull, säger Mette.

fler sociala

Med två tonårsbarn, snabbt blir det kaotiskt med så lite utrymme.

- Vi ser till att rensa upp dina kläder och bagage och använda allt utrymme i soffor och sängar, säger Mette.

Utöver det tycker de att det bara är en fördel att kabinen är liten.

- Att det finns mindre utrymme och mer primitivt än hemma, får oss att komma i ett annat humör. Vi spelar spel, pratar tillsammans och gör saker annat än hemma, förklarar Bjørn.

Han har bott på Bjørnebo sedan han var tre. Mette har också blivit glad istället.

- Engerdal erbjuder magnifika bergslandskapet med små bäckar och forsar där vattnet gurgles mellan stenarna, beskriver hon. "Det finns inget lugnande än att sitta i stugan och titta bortom Englands sjö.

ADVERT

Mest populära