All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här var det inget utrymme för ett hus

Det är ett känt faktum att torget i storstadsområdena är tätt när det gäller kvadratmeter och markutrymme. Och aldrig om det här röstade mer än i miljoner staden Tokyo.

Många människor kommer att bo i relativt kompakta områden, och resultatet blir ofta en arkitektur och unika bostadslösningar som du inte ser någon annanstans i världen.

Och enligt byggnaden och arkitekturen Arch Daily, är detta hus, i distriktet Koenji Minami Suginami, i centrala Tokyo, inget undantag.

Här har arkitekterna från Apollo Architects & Associates fått något att bry sig om: Hur man gör ett funktionshus för en familj på en tomt där det verkligen finns inget utrymme för det?

Klämde huset på plats

Husägare kom till arkitekterna med utmaningen: De ville ha ett hem som skulle ha en tidlös och funktionell design och ett uttryck - och borde också passa in i den mycket blygsamma tomten.

- Ägarna var ett ungt par på 30-talet, säger arkitekt Satoshi Kurosaki till designwebbplatsen Designboom.

- Båda var angelägna om design och arkitektur och hade många och tydliga åsikter om vad de ville ha från sitt nya hem.

BRA MED LJUS: Stora fönster längs sidorna av huset ger dagsljus och begränsar tillgången från grannarna. Foto: FOTO: Masao Nishikawa

Husets tomt skulle byggas upp mätt strax under de blygsamma 38 m2, men för arkitekter sågs hinder som utmaningar. Lösningen som de kom till efter att ha ifrågasatts har dragit uppmärksamhet långt bortom landets gränser.

Nära grannarna

Marken var i grunden lång och smal och hade begränsningar i form av angränsande fastigheter. Längs södra sidan fanns gångvägar som ledde till flera av de närliggande husen.

- Vi valde att placera fönster på den långa sidan av huset, i ett litet slumpmässigt mönster. Detta gör solljuset direkt in i huset från sidan, förklarar Kurosaki.

Arkitekten förklarar att både integritet och integritet var viktigt att ta hänsyn till. I samspel med husägare bestämde de sig för att husets framsida skulle vara så täckt som möjligt.

STRAM DESIGN: Paret som äger huset var angelägna arkitektoniska älskare som visste vad de ville ha. Foto: PHOTO: Masao Nishikawa

LJUS UPP: Genom att placera fönster högt på väggen och i taket, sparar ljuset in i huset och ser till att det trots storleken inte verkar vara trångt och smalt. Foto: PHOTO: Masao Nishikawa

- Det är den kontrast som är spännande, Kurosaki tror.

Flexibla glasdörrar gör allt för stugan vid havet

- Från fönstren på långsidan, som fyller huset med ljus - framtill, med locket av mörka galvaniserade stålplattor.

Använda alla krokar och krokar

Ett litet hemmakontor har placerats på tredje våningen.

- Här kände vi att korridoren mot trappan skulle användas ännu bättre, så vi kom överens med kunderna att skapa ett hemmakontor, säger Kurosaki.

På varje sida av denna korridor har du nu kunnat ta emot bostads- och hobbyområden.

- Dessa har ofta uttryckt sin familjs favoritplatser i huset, förklarar arkitekten.

- På grund av det sluttande taket får du en liten loftkänsla här, medan du njuter av naturligt dagslys, vilket gör dessa rum perfekta för många hobbyaktiviteter och andra typer av arbete som kräver bra ljus.

ÖPPEN STEG: Genom att hålla trapporna öppna på trappan återställdes arkitekterna för att maximera dagsljuset i huset. Foto: PHOTO: Masao Nishikawa

TV-SITE: Här har du valt att måla väggen bakom TV-skärmen i en mörk färg, vilket gör att den håller sig mindre i inredningen. Foto: Foto: Masao Nishikawa

rum flyter samman

Den dyraste adresserna i Oslo just nu

Arkitekterna ringa hem för en "mikro-urban bostad", och förklarar att den totala golvytan av huset mäter endast blygsamma 93 m2.

- Anledningen till att känna sig här är mer utrymme är förmodligen hur rummen flyter in i varandra, förklarar Kurosaki.

- Vi ville att hela huset skulle stå ut som en sammanhängande habitat, som inte är uppdelade i något annat på dörrar eller väggar, men som bara ändrar form när det behövs och vad man stiger över ett nytt golv.

Maximera dagsljus, minimera synlighet

MODERN: För ägare av huset fanns en punkt att huset bör vara både ganska tight i stil, och att det skulle fungera för deras användning och vardag. Foto: PHOTO: Masao Nishikawa

Arkitekterna ville se till att huset betonade vad huset hade att erbjuda i längd jämfört med vad det saknade i bredd.

Ferdighus har blivit modern

- Vi håller alltid det i åtanke, säger Kurosaki.

- Samtidigt som vi bör ta hänsyn till att familjen skulle "skydda" vägen framför huset, och dessutom krävs minimal integritet från grannar längs sidorna av huset.

Framför huset har vid ingången varit utrymme för parkering av familjebilarna. Dessutom ligger på första våningen privata sovrum och ett förråd för familjer cyklar, där det ska vara lätt att hämta och byta ut dem varje dag.

- Fönstren i det här våningen ligger långt på väggen. För att undvika att grannar, på väg till sina egna hus, borde kunna skicka och kika in, förklarar arkitekten.

Interiören ska vara enkel och modern

En annan önskan familjen hade med sitt nya hem var att inredningen skulle hållas enkel och stram.

SMÅ, LÅNG OCH HÖG: Hur man använder en svår plot. Foto: Foto: Masao Nishikawa

tätbefolkade grannskapet: Arkitekterna från Apollo Architects & Associates till att ägarna av detta hus inte ska lida av privatlivet från nyfikna grannar. Foto: PHOTO: Masao Nishikawa

- På så sätt såg paret att hela hemmet skulle bli mer tidlöst, säger Kurosaki.

Kontrollera placeringen av Kragerø hut

Vita väggar, parkettgolv och en modern trappa i stål gör det så att utseendet av bostaden onekligen är både minimalistisk och modern.

- I köket använde vi naturligt trä för att lägga till ett lite mjukare uttryck, förklarar arkitekten.

- Samma sak gäller för en del av balkarna som går på taket på tredje våningen.

På andra våningen finns familjerum och vardagsrum, kök, vardagsrum och matsal. Här strömmar ljuset ständigt från takfönster på golvet ovanför.

- Den linjära utformningen av detta rum tillåter ögat drar bort över och en "glömmer" hur smala hus egentligen är, förklarar Ichigo.

LJUS FRÅN UGN: Husets kök ligger på andra våningen. Här mjuka skogar hårda linjer och täta vita väggar. Foto: Foto: Masao Nishikawa

Minimalist: Det är vanligt i japanska hem för att inte fylla ytor med dekorationer och skräp. Här bor du ofta så kompakt att det verkar levande med mycket detalj och mycket envishet. Foto: Foto: Masao Nishikawa

- Dessutom trappan till ögat dras uppåt i huset, som också kommer att förringa att bankerna inte ger så mycket utrymme att leka på.

För 60 000 kommer den här stugan vara din

Se också:

Därför bör du prata med din granne när du ska köpa bostad

Ta ett fynd på huset idag

stängd och låst: Framsidan av detta hus, som vetter mot gatan, är helt stängt för inspektion. Foto: Foto: Masao Nishikawa

ljusa väggar: Väggar och tak hålls i vitt, när ägarna av huset ville både en stram stil men också en interiör som var tidlös och skulle förbli samtida. Foto: Foto: Masao Nishikawa

Hur skapade drömhus på den smala tomten

Dessa garage är helt sjuk

Got barnet i mitten av bröllopsfesten

markanvändning: alla vinklar och vrår i huset utnyttjas maximalt. Foto: Illustration: APOLLO Architects & Associates

smart lösning: Hur så arkitekter tänkt att huset skulle vara så funktionell som möjligt. Foto: Illustration: APOLLO Architects & Associates

ADVERT

Mest populära