All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Här indikerar mästare operation skuldra hur det verkligen göras

Det är Autofil tv, 86-x, Toyota 86 Inte varje dag får vi använda mycket gummi under Toyota-lanseringar. Men sedan GT86 visades för första gången tidigare i år har mycket förändrats. Slutligen har Toyota fått en bil i stallen, och motorjournalister, både nationellt och internationellt, lovar den lilla råttan. Med 200 hästkrafter, bakhjulsdrift, låg däck vikt och ekonomi tagna från Toyota Prius, det finns inte mycket som behövs innan bilen plötsligt viftar sin ass.

Och här är lite problem: trots att du kör många bilar, är motorjournalister inte nödvändigtvis utrustade med tävlingsbilförare. Så när Toyota inbjuder media att testa GT86 på Ringway på Gardermoen, kan allt hända. Och det gör det.

Pang!

Bara en liten timme i provkörningen, det lukar lite infernal. En orange GT86 planteras i väggen bara 20 meter från Autofil sändning. Delarna strö, airbagen utlöses och bilen omformas omedelbart till ett oåtkomligt vrak.

Så här fick en massa motorjournalister att släppa loss spåret. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Efter sådd av resterna, brinner Fredric Aasbø upp SIN Toyota GT86. Eller, GT86 och GT86 fruen blommar - det är en sanning med modifikationer. Bilen är faktiskt densamma som vi körde upp från Barcelona tidigare i år, men efter att Toyota Norge gav upp nyckeln har det varit mycket.

FÖRE: Hur såg GT86 när vi plockade upp den i Barcelona. Foto: Stein Inge Stølen mer EFTER Mycket har hänt sedan vi överlämnade bilen ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Boxer motor och drivlina kastas ut och ersätts med en enorm 3-liters inline sex med turbo tagen från Aasbos tidigare bil, en Toyota Supra. Resultatet? Kraften hoppar från 200 hk till 650 hk - på hjulet. Momentet som tidigare var 205 Nm, är nu 870 ... Fredric har mer än tredubblat kraften och vridmomentet, med andra ord. Galenskap!

Den extrema hjulpositionen är användbar här. För att säkerställa att de flesta av de främre ytdäcken har kontakt med basen under sladden, måste hjulen ha extremt camber. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

- Vi måste ha så mycket effekt att det blir så spektakulärt som möjligt, säger Fredric. 27-årig från Ski började drivande när han fyllt 18, i en gammal Volvo 340. Nu är han en av två norrmän som körs i USA driver serien Formula Drift, där han vann också ett antal priser.

Vi hoppade in i passagerarsätet och fick en enhet som vi snart glömmer ...

ADVERT

Mest populära