All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är det för varmt

FSA rekommenderar att kylskåpet kommer att upprätthålla en temperatur på fyra grader eller lägre. Om kylskåpet blir för varmt, förlorar maten snabbare än du tror. Att hålla matvaror varmare än fyra grader minskar hållbarheten dramatiskt för många typer av madrasser.

Electrolux undersökningar visar att fläsk kan vara fattigt efter tre dagar i kylskåp som rymmer fem grader. Andra ljushjärtade livsmedel som kallskuret, fisk och kyckling är också utomordentligt sårbara i sommarvärmen.

Här är de vitvaror som varar längst

För värme vanor

Sex av tio tror fyra till fem grader är perfekt kylskåpstemperatur, enligt en undersökning SeeYou har genomfört Lefdal Elektromarked.

- Många människor är förmodligen inte medveten om att om temperaturen överstiger fyra grader, en mängd olika livsmedel värre mycket snabbare än om det är två till tre grader i kylskåpet, sade apparaten chefen Lars Hoel i Lefdal Elektromarked att Newswire.

Här är de värsta bakteriefällor

tio grader på översta hyllan

- Många skulle bli förvånad över hur varmt det kan få i kylskåpet om dörren öppnas ofta. Temperaturer upp till tio grader på övre hyllan är inte ovanliga. Under sådana förhållanden får skadliga bakterier också goda tillväxtförhållanden, säger kategoridirektör Lena Wånemark till Newswire.

När vi lägger mycket mat efter shopping samtidigt i kylskåpet, orsakar det också att temperaturen stiger så mycket att den kan gå utöver friskheten.

Tappa inte hela kylskåpet. Ju mer full det är desto större är risken för att maten blir varm. Ett förskjutet kylskåp ger mindre luftflöde, vilket kan orsaka för höga temperaturer.

Också varm mat bör inte hällas rakt in i kylskåpet, vi måste tro på matportalen. nr. Om du sätter varm mat i kylskåpet stiger temperaturen och kondenseringen ger god tillväxtpotential för bakterier. För att säkerställa att bakterier inte börjar blomstra ska temperaturen sänkas från 60 ºC till 10 ºC om två timmar innan maten placeras i garderoben. Detta kan göras genom att placera en kastrull i kallt vatten.

Livsmedel i butiken hålls för dålig

Heat få kylskåpet att knäböja

När det är varmt ute, det är inte bara mat som kan förstöras. Kylskåpet är också utsatt. Under sommarmånaderna är försäljningen av hushållsapparater för kylning upp 23 procent. Detta beror på att motorn måste arbeta mer när temperaturen stiger och för att vi öppnar och stänger oftare för att vi använder mer kalla varor.

Om du vill förlänga kylskåpet eller frystiden, är det lyckligtvis ganska enkelt.

- Det viktigaste är att torka kondensatorns damm. Sedan fungerar motorn lättare och kompressorns belastning blir mindre. Rådgivningen kom från Mikkel Alme, försäljningschef för apparater i Elkjøp, DinSide förra året.

- Använd dammsugaren och ta bort dammsugaren.

Hur man stannar längre i kylskåpet

ADVERT

Mest populära