All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÅRets nya trendhobby

Vi har länge känt att färger kan få oss att må bra. Nu vet vi också att färgning kan vara en aktivitet som behandlar oss trötta och stressade vardagliga människor bra.

Böcker för vuxna är ett fenomen som vänder sig och fler och fler människor lägger sig ner för att hitta det lugna ur barndomen när de koncentreras med färgpinnar och färgböcker.

Logga ut med färg

Vi loggar av med färgning.

Trenden har nyligen nämnts av Dagens Næringsliv och i NRK-Dagagsnytt, och både intresse för att öka behovet av att logga ut och lugna sig.

-Diner och billigare än att gå till Bali på yoghurt, skriver DN.

-Detta är en kombination av mindfulness, meditation, kreativitet och tystnad på en och samma gång, säger socialantropologen och trendsättaren Gunn-Helen Øye till NRK.

Färgad bakgrundsdesigner

Inspirerande videor

På YouTube finns det massor av inspirerande videor.

Se till exempel detta, vilket visar hur detaljerade färgblommor kan vara.

Den mest kända av böckerna är "Secret Garden" gjord av Scottish Johanna Basford. Enligt DN. inga bubblor det över av fjärilar, tjocka trädstammar och tunna blomstarmar. Det är sida vid sida med massor av svarta streck på gulvitt tjockt papper som väntar på färg.

Bakgrundstillverkaren Ejiffinger, känd för många genom designpipen, har också publicerat en färgbok. Den är full av tapeter mönster i olika design språk, romantiska blommor och fåglar, grafisk retro, orientaliska mönster, graffiti och stadsbilder, för att nämna några. Lite för alla smaker och önskat sinnesstämning. Böckerna utförs av Astex Decoration i detta land.

- Boken har varit en succé och den har skrivits i flera versioner, säger Erik Torp i Astex.

Nu är han nöjd att trenden har kommit till Norge. Boken heter Be Inspired. Torp hoppas att många människor kommer att bli inspirerade och ger gärna böcker.

Färgbok från Eijffinger.

ADVERT

Mest populära