All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Här är årets hobbies

Gone är beroende av att följa grannarna. Nu handlar det om att uttrycka sig själva genom att använda sitt eget individuella och distinkta utomhusområde, vanligtvis uppmuntras och vänner online.

Detta har upptäckts av Husqvarna och Gardena genom att analysera över 1, 4 miljoner blogginlägg från 13 olika länder. Rapporten genomfördes av Kairos Future, det första analysbolaget för Husqvarna och Gardena.

The Net Inspires

Rapporten visar att individualismen i trädgården blir allt populärare över hela världen och att den här trenden drivs av direkt användning av sociala medier och nätets potential att dela inspiration. Med hjälp av bloggar uttrycker trädgårdsentusiaster sin gröna passion och uppmuntras av sina trädgårdsmästare på nätet att utforma sin unika och individuella stil, snarare än att titta över häcken för att se vad deras grannar gör.

I väst ändras trädgården och traditionell trädgårdsskötsel skiftas mot ett mer avslappnat tillvägagångssätt som leds av passion för natur, djurliv, ekologisk odling och matväxter. Köksträdgården är faktiskt den hetaste trenden bland världens trädgårdsbloggar, en trend som fick stor uppmärksamhet förra året när Michelle Obama gjorde en del av Vita huset Plough i en ekologisk grönsakshage.

Vad tycker du om årets trädgårdstrender? Säg din åsikt i kommentarfältet längst ner på sidan!

Läs också:

Rengöring av silikonfogar

Silikonfogar blir snabba och smutsiga och kan vara svåra att rengöra. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

Topp 3 hobbyer i Norge

Bloggare i Norge har bidragit till rapporten genom mer än 8000 blogginlägg.

De tre viktigaste trenderna i Norge för 2010 är:

1. Den naturliga och vilda trädgården (Global No. 5)

2. Drivhushagen (Global No. 10)

3. Design Garden (Global No. 4)

Topp 10 Global Garden Trends

1. Köksgården

Köksträdgården är förmodligen den största globala trenden för närvarande och följer konsumenternas önskan att odla sin egen produktion. De främsta syftet är att spara pengar, minska antalet shoppingturer och viktigast av allt för att få en bättre förståelse för var maten kommer från och hur den odlas.

2. Den ekologiska trädgården

Motståndet mot användningen av bekämpningsmedel i livsmedelsproduktionen ökar, och organisk trädgårdsarbete är tydligt på väg uppåt, vilket ger konsumenterna tillgång till hälsosamma och billigare frukter och grönsaker. Precis som i trädgårdsutvecklingen kommer denna trend att bli viktigare efter 2010 som en del av det funktionella tillvägagångssättet för trädgårdsarbete som vi såg sist i västvärlden i slutet av 1940-talet och 50-talet.

3. Velværehagen

Vi fortsätter att leva stressiga liv, och det finns ett ökande behov av en fristad hemma. Över hela världen vill fler människor utnyttja trädgården för att hitta lugn och ro - och vad kan du ge det bättre än en naturlig och utsökt trädgård?Under 2010 kommer vi att använda trädgården för att slappna av efter arbetet, ladda batterierna och leva lugna semestrar i förbundet med omgivningen med en lugnande effekt på kropp och själ.

4. Design Garden

Styling har länge varit en del av vardagen, oavsett om det gäller kläderna vi går in, husen vi dekorerar eller bilarna vi kör. För det kommande året är dock styling i trädgården en prioritet. En snygg och fashionabel trädgård är beroende av en hjälpande mänsklig hand. Landscaping och styling ger trädgårdsmästare en möjlighet att uttrycka sig själva och sina personliga önskemål och resultatet är ofta gröna konstverk. (Tredje viktigaste trenden i Norge 2010.)

5. Den naturliga och vilda trädgård

Till skillnad stil trädgårdar som beskrivs ovan, finns det också en växande trend mot att skapa en naturlig vildmark, särskilt i västvärlden. I stället för snyggt, välorganiserad trädgård föredrar många trädgårds bloggare att låta naturen ha sin gång, och de tillåter sig att deklarera och uttrycka sin självständighet mot en ordnad trädgården. (Huvudtrenden i Norge 2010.)

6. The Social Garden

Det finns en allt större tendens att göra trädgården till ett socialt område och använda det som en förlängning av kök och vardagsrum. Bevis för detta är utvecklingen av trädgårdsmöbler, utekök och ökade kostnader i form av värmare. Våra trädgårdar omvandlas till sociala områden där vi underhåller varandra, trivs och samlas för att fira bröllop, födelsedagar och årsdagar.

7. Den urbana trädgård

Det är lätt att anta att stadsområden inte stämmer överens med trädgårdsarbete, men under 2010 förväntas att vi ser en explosion i den urbana trädgårdsarbete som ett sätt att komma tillbaka till den gröna naturen i en annars grå varje dag kännetecknas av stadens betong och asfalt. Även om det finns begränsat utrymme på terrasser, gör balkonger och verandor inte stoppa detta engagerade och passionerade (ofta unga) trädgårdsarbetare. Den växande fenomenet 'gerilla gardens "på offentliga platser är ett bevis på att bristen på utrymme slutar inte urbana trädgårdsälskare.

8. lummiga trädgården

Glädjen av hårt arbete och ansträngningar i trädgården som ger bra resultat kommer aldrig att försvinna . glädje det ger trädgårdsmästare är den främsta anledningen till traditionell beskärning kommer att förbli en stark trend under 2010. det är mindre om struktur, planering och stil och mer om kärleken själv och arbete ni lagt ned ditt arbete i trädgården.

9. krukväxt Hagen

ökningen av krukväxter fortsätter över hela världen i snabb takt och visar att inte alla har stort utrymme eller tid att ägna åt trädgårdsarbete. 2010 kommer vi att se en ytterligare ökning av denna våg, där särskilt odling av grönsaker är viktigt . Många trädgårds bloggare vill trotsa de svåra ekonomiska tider och tillbringa tid på sig själva och sin egen trädgård.

10. växthus~~POS=TRUNC Hagen

för trädgårds bloggare är det gröna huset mycket mer än en plats att odla växter. det är platsen hur seriösa trädgårdsmästare är födda och du är inte en sann entusiast utan att ha ett växthus i trädgården.Arbeta med växthus är hög status trädgårdsarbete i bloggvärlden och ju längre norrut du kommer, desto viktigare är grönhuset. (Nests största trend i Norge 2010.)

ADVERT

Mest populära