All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Här är årets prisbelönta tapeten design

Tapeten "Blur" designad av Claesson Koivisto Rune för Svenska Miljö tapeter, vann Design Award 2015 i kategorin "Bästa grid" när tapet som heter sina favoriter i det nya året. Ungefär samtidigt som heter svenska Elle Decoration Collection "- 15, 17, 28 grader", undertecknades av Stockholmsbaserade studio Form Us With Love för Mr Perswall, årets förlust.

Temperatur och känslor

Måttlig varm och stabil med grön menar designerna. Samma geometriska form återfinns i vita och röda nyanser, vilket måste matcha lugnare och mer kraftfull sinnesstämning.

Formgivarna bakom "-15, 17, 28 grader" har inte gjort förlust före och arbetade hårt för att ta reda på vad en förlust kan tillföra rummet och undersökte massor av idéer.

-. Plötsligt fick vi reda på att färg och temperaturen var ett intressant ämne och började experimentera med temperaturer vi erkända oss vid 15 grader, det är kallt, 17 grader en härlig dag vid 28 det börjar bli verkligt hot, säger Jonas Peterson från Form Us With Love i ett pressmeddelande.

Tanken är att tapetet har en temperatur som passar den känsla du vill ha ett rum att förmedla. De arbetade med olika färgkombinationer i vita, gröna och röda nyanser.

Elegant och subtil

"Blur", som den entusiastiska Wallpapers-juryen, har ett kvadratmönster som fokuserar på. Nära mönstret ser suddigt ut och suddigt, men på avstånd är mönstret klart. Bakgrunden finns i tre färger. Inspirationen har designers härrörande från natur, arkitektur och geometri och de har velat visa att tapetet är så mycket hårdare inredning.

- Tapeten kan vara lite subtil och elegant och kan ge värmen till rummet, som många glömmer, säger de.

Mönstret av rutor spelar fokus. Nära till det ser suddigt ut och suddigt, med ett steg tillbaka upplever mönstret skarpt.

Beställningsvara

Båda samlingarna utförs här av Borge. Produktchef Birgit Torkildsby säger att samlingarna tyvärr inte finns i tapeterna Borge har i butikerna, men att de är tillgängliga snabbt. Prover kan beställas på webbplatsen finndintapet. nr.

-Mycket roligt att förlust har anlänt till dessa utmärkelser, säger lite om förlusten har förvisso en position på marknaden, säger Birgit Torkildsby som är produktchef för Borge.

Hon tror att hon är i Wallpapers tävling och tävlar bakgrunden i en klass med andra produkttyper. Tidningen är en av världens främsta tidskrifter i design, arkitektur och mode, så priserna väger bra.

ADVERT

Mest populära