All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är världens dyraste kvadratmeter

Så du tycker att det är dyrt att köpa en bostad i Norge? Tja, vad är 34,00 kronor per kvadratmeter (genomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo i april 2008 enligt Norges fastighetsmäklareförening) mot huspriserna i de stora världsstäderna?

London dyraste

De fyra dyraste ställen att köpa egendom i världen, enligt eiendsomskonsulenten Knight Frank, London, Monaco, St Jean Cap Ferrat i Frankrike och Courchevel, i varje enskilt fall, om du vill handla huset från översta hyllan. Titta bara:

LÖN OCH RESULTAT I NORGE

 • Genomsnittlig månadslön för löntagare, heltid och deltidsanställda, var 30.600 kronor per kvartal 3 2006. Detta var NOK 1 400 eller 4, 8 procent mer än samma tid 2005.
 • Skattenivån i Norge är inte heller den största i världen. Totalt 11 länder har högre inkomstskatter än Norge, inklusive Polen, Sverige, Turkiet, Tyskland, Ungern och Belgien. Se siffrorna här
 • I London kostar en finare kvadratmeter bostäder 339. 070 miljoner
 • Monaco bostadskvadrat mätare kostar 322 471 miljoner
 • St Jean Cap Ferrat 320. 558 miljoner
 • I skidorten Courchevel i Frankrike kostar en kvadrat 257 . 956
 • Och gör du arbetar i New York ska lönerna vara mycket bättre än vad det är hemma, åtminstone om du inte vill bo i Homeshare.

  Enligt New York Times hem försäljningslistor, det genomsnittliga priset under de senaste 10 hem försäljning i New York på en 138 500 dollar, eller 5. 794. 965 kronor (bostäder låg utspridda över Manhattan, Bronx, Brooklyn och Queens). Samma tidning rapporterade i januari att en genomsnittlig lägenhet i New York kommer att kosta dig 1,4 miljoner dollar, det är 7 dollar. 126.000 i dagens låga dollarkurs. Men det finns också billigare bostäder. Dinside. Ingen hittade en 19 kvm studio i Brooklyn som kostar exakt 200.000 dollar, över en norsk miljon, det vill säga ett kvadratmeter pris på 52.631 kronor.

  Läs mer: Bostadspriserna väntar snart, betyder bostadsagenter i USA.

 • Drömhus på biljettförsäljning nu.
 • Här kan du köpa dollar bostäder
 • I Oslo kostar en genomsnittlig kvadratmeter 34. 100 kronor. Men i storstäder över hela världen betalar folk mycket mer för kvadratmeter.

  Foto: Inga Ragnhild Holst mer

  Hong Kong

  I slutet av 2007 kostade en kvadratmeter bostäder i Hong Kong 65 114 miljoner, enligt Global Property Guide. org. Det vill säga att människor i Hong Kong har omkring dubbelt så hög uppehälle som Oslo medborgare, med tanke på att media betalar Inga för privatanställda i Hong Kong är cirka 354. 000.

  Spanien

  Spanien med sina 45 miljoner invånare måste betala ännu mer för sin kvadratmeter bostäder, trots att lönerna är lägre än i Norge. En genomsnittlig bostads kvadratmeter i ett presscenter kommer att vara 5.160 euro eller 41.280 kronor. Medellaget tjänar cirka 20 000 euro. Klyftan mellan inkomst och vad det kostar att köpa några kvadratmeter bostäder har bidragit till att en hel generation bor hos föräldrarna fram till drygt 30 år.

  De lever på 1. 000 euro i månaden: Möt tuseneuristen

  Sverige

  Även svenskarna flockas till Norge för att högre löner och huspriserna har rasat, är priset per kvadratmeter i centrala Stockholm på 50 238 Svenska kronor, motsvarande 42, 257 norska kronor. Siffrorna för Göteborg och Malmö är 29.430 respektive 17.778 svenska kronor.

  Se varför det är kul att vara svensk i Norge

  Så varför klagar vi på huspriserna?

  norrmän poäng väl på mätningar som går på ekonomin och levnadsstandarden, men när New Economics Foundation mäter hur glada vi är, kommer vi ut dåligt. Länder som inbördeskrigshärjade land Colombia kommer på andra plats efter Vanatu i Stilla havet. Norge kommer i 115 plats: vi är helt enkelt missnöjda.

  Se lyckans index här.

  Nyheter

  1. Polsa med 30 procent grönsaker
  2. Därför bör du också tvätta koka-in-bag ris
  3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär
  4. Varför är pizza runda när lådan är kvadrat?
  5. Hur blir man av med tjurar?
  6. Fungerar Vanish Gold Oxi Action som en blekmedel?
  7. Mäta din energiförbrukning med små saker
  8. Ölguide: Dessa öl är bäst för skaldjur

  ADVERT

  Mest populära