All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Här är potten concealer som laddar din mobil

Innovatörer i Spanien har revolutionerat tanken på att använda växter. Innan var växter en sak som städde luften eller dekorerade i huset och trädgården. Men nu kan plantorna hjälpa dig att ladda din telefon.

  • Fem saker du bör veta om solenergi

Om du har haft fysik i skolan, minns du kan experimentera med de två potatis och lök. Det var nästan magiskt när du fick glödlampan att tända utan ström. Tekniken och vetenskapen bakom det gamla experimentet har inspirerat Bioo skapare när de har gjort sina nya, innovativa produkter.

Som svar på den ökande efterfrågan på miljövänligare energi och kraftkällor, Bioo utvecklat en produkt som är både hållbar och smart. Hemligheten är fotosyntes.

En dold batteri

Bioo Lite är helt enkelt en en pott hudar som samlar solenergi genom fotosyntes. Solljuset omvandlar CO2 och vatten till elektroner och en organisk substans som kan användas för laddning av mobiltelefoner eller tabletter.

Den organiska substansen kommer att bryta ner genom bakterierna i växten och omvandlas till elektroner. Elektronerna kommer att fungera och fungera på samma sätt som ett vanligt batteri som kan spara ström. Denna ström kan användas för laddning.

  • Dra upp en klass på energiskala

Tekniken gör det möjligt att ladda telefonen är placerad i botten av krukan. Det första du gör är att hälla på lite vatten. Sedan placeras växten före fyllning med lämplig jord. Ställ sedan bara in telefonen för att ladda.

Bioo Lite levererar endast 3,5 volt och 500 milliamps. Det är betydligt mindre än en standardladdare, så laddningen tar längre tid än normalt.

I gengäld kan du njuta av den teknik och kraft du sparar.

I videon nedan kan du se hur Bioo Lite fungerar.

Bioo Lite förbeställa på nätet, men de enheter kommer inte att skickas ut till december 2016.

Intresserad av mer intelligenta produkter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

ADVERT

Mest populära