All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är Norges dröm stuga

Vinnaren av Cabin Life konkurrens norska dröm Cabin 2014 är en underbar sommarstuga vid vattnet i Søgne strax utanför Kristiansand.

Här växte Tina Nyquist upp under sommaren, och det var hon som skickade bidrag till tävlingen, på uppdrag av sin far, Per Jahn Jørgensen.

I filmen kan man se kabinen, som byggdes av avsändaren farfar 1946. Materialen var resterna från en gammal tysk baracker.

Hytten hade ursprungligen bara ett sovrum med en våningssäng för hela familjen, två barn och två vuxna. På 70-talet utvidgades hytten med en matplats och ett tvillingbäddsrum. Idag är huvudhytten 60 kvadratmeter och båthuset är 30 kvadratmeter.

De senaste åren har de lagt ut terrasser, upprättat vardagsrum, byggt annex med dusch och snurredo. Mot havet stuga är vackert anpassad till terrängen, där det knappt kikar ut mellan klippor och tallar. Ner vid piren har de satt upp en båthus. Det är här Tina bor med familjen. Stilen är maritim och ljus och du kan nästan doppa dina fötter i vattnet från vardagsrummet.

- Jag trodde inte att vi skulle vinna, men för mig är det en drömhytt. Jag älskar att vara här. Vi reser här med barnen varje sommar. Vi är verkligen just nu som vi alltid har gjort - och vars far och farfar sprang med: fiske, bad, och inte minst skapa akvarium där vi fånga krabbor och sjöstjärnor, säger Tina till Hytteliv och God morgon Norge.

Juryen är imponerad av den underbara familjen och historien som bevaras. Vi föll särskilt för generationsperspektivet, den charmiga byggstilen och platsen. Tre generationer har satt sina vägar för att göra stugan väldigt speciell och stugan kännetecknas av en plats att koppla av.

Titta på filmen från stugan här! Kabinen presenterades på god morgon i går, den 12 juni.

VISNING: Med stora fönster har familjen en bra utsikt över havet. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Se också:

Dessa stugor får Norge klicka på

Kontrollera dessa sju underverk turistföreningen

Vi kallar detta en spektakulär stuga

ADVERT

Mest populära