All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Här är den nya Mustang

Ford har nu släppt nyckeldata på bilen. Över 9 miljoner Mustang har sålts sedan lanseringen 1964, så intresset kring modellen är stor, särskilt i moderlandet. Det är Mustang den absolut mest populära bilen och trimma, stil och ha det roligt med.

Nu ligger tonvikten i Europa, så vi norrmän är naturligtvis mycket intresserade av att veta om det finns motoralternativ som gör det möjligt att köpa för normal pengar i detta land också. Och det blir det.

Fokus på arv

Ford ville ha en låg taklinje, bred hållning och välbekant profil som lång huva, kort svans, den välbekanta främre och trippel bakljus. Den blir tillgänglig i fastbacken och cabriolet. Inuti kunde de ha arbetat mer, men de som gillade den tidigare Mustangen känner igen sig själva. Europeiska modellerna levereras med 8 tums skärm och navi.

Slutligen. Här är Fords senaste Mustang. Säljs i Europa från nästa år. Foto: Ford Visa mer Känd profil Lång armour, fastback och haigap framåt är saker som måste ingå i en Mustang-design. Foto: Ford Visa mer

2, 3 liter

För närvarande är toppmodellen en felter V8 med 426 hk och 529 Nm i vridmoment.

Mer intressant för oss är förmodligen den nya Turbomatede 2, 3-liters EcoBoost-motorn. Med variabel kammare, effektiv turbo och en unik plenum, ger den 309 hk och 407 Nm.

Mustang levereras med manuell och automatisk växellåda, sidokraften kan styras via paddlar bakom hjulet.

Mustang finns med fyra körprogram som skärper bilens styrning, gasrespons och växellådan uppåt i applikationerna. Med manuell låda får du också lanseringen.

Det har varit mycket intresse kring bakfjädringen. Många Mustang-fans som gillar att trimma hårdare vill ha en styv bakaxel, medan de som vill ha en effektiv bil kommer att ha delade axlar. Dessa är de senare som får sin vilja uppfylld. Förutom förbättrad körprestanda ger det mer plats för bagage och paketpassagerare.

Inga överraskningar Många designelement tas från den tidigare modellen. Foto: Ford Visa mer

ADVERT

Mest populära