All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Här är det bästa järnet i testet

Vi har testat olika typer av 13 strykjärn, i alla prisklasser. Kjell Aage Karlsen har varit vår expert. Han är renare designer vid BA-rensning och tvätt i Oslo, och är en av de få som fortfarande handskakar skjortor till sina kunder.

Alla strykjärn testas på olika typer av tyger och vid olika temperaturer. När vi testade på bomull strök vi både våta och torra skjortor.

Vinnaren

Det finns en tydlig korrelation mellan pris och kvalitet. Vinnaren, Siemens ExtremePower-utgåvan är den dyraste ($ 999). Den koniska, Logic L200IR11E är den billigaste (299 kronor). Vi har också hittat det bästa köpet, Singer SNG 726 (325 kronor).

Kriterier

Först och främst har vi betonat hur bra järnet är på den aktuella stroke. Här måste järnet ge tillräckligt med värme, sålen måste vara bra, vikten ordentligt och du måste kunna styra mängden ånga. Vi har testat allt järn i både våta och torra kläder. Om du röker våt behöver du för mycket värme, inte ånga. Om du torkar torr kommer du att sänka temperaturen, men då behöver du ånga. Här är mycket av det järn som kämpar. De lever bra med ånga vid höga temperaturer, och låga på låga när du verkligen behöver det. Dessutom finns det lite järn som spetsar när det släpper ut ånga. Det är ett problem när du stryker siden eller andra fina tyger.

Visste du att du kan använda järn för att ta bort stearin?

Enkel användning

Vi har övervägt användarvänligheten för alla strykjärn. Hur det ska hålla och om det står stadigt när du tar bort det från dig. Sammanfattningsvis har vi sett hur lätt det är att använda knappar och växlar och om det är okej att hälla och tömma vatten.

Poäng

Vi har inte tagit hänsyn till priset i det här testet. Järnet är betygsatt på en skala från en till sex, sex är bäst.

Läs också:

Vi har testat blandare

Stort vattenkokare test

Allt om rengöring

ADVERT

Mest populära