All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är det inre vi älskar nu

Det är definitivt mot ljusare tider, och parallellt med det indikerar det ofta önskan att förnya inredningen.

Men vad gäller det för insidan våren och sommaren 2014?

Flera mässor äger rum just under dessa tider. Stockholm Furniture & Light Fair är strax över. Där var vi - och dessutom har vi gjort ett djupt dykk i de trender som rör sig.

Dessutom har några av de mest skickliga trenderna i Skandinavien gett oss några tips.

PERSONLIGT PREGNUM: Nu har vi tittat trött på opersonliga hem som är samma som alla andra har. Detta hem har frodig tapet och en egen touch. Foto: PHOTO: Per-Erik Hunter

Personligt hem

En sak som är säker är att vi har en rolig årstid. Nu säger vi tack till det opersonliga, möbelkatalogerade hemmet.

Nu vill vi ha hem där det verkar som att det lever människor - och där finns utrymme för personlighet och originella rör.

Brasilien linjal

VM i Brasilien börjar i juni, de olympiska spelen väntar Rio 2016, och tror det eller inte, men det kommer säkert att påverka interiörtrenderna också.

Ska vi tro på trenden kommer experterna alla att ha en touch av Brasilien och Sydamerika rytmer, stil och atmosfär i framtiden. Stefan Nilsson, en av Sveriges mest använda toppexperter, och bakom bloggen Trendstefan, har en knock-up på Brasilien i framtiden.

Ananaser i olika material är på väg till norska hem. Sydafrikanska parasoll och mönster också.

Vi kommer helt enkelt att leva som brasilianer, trots att vi saknar något så viktigt som klimatet.

Flexibelt möbler

Det danska trendinstitutet Pej Gruppen skapar flexibla möbler, som lätt byter möbler, som ett viktigt nyckelord.

Så vad är det egentligen i det? Det handlar om rullar som kan rullas runt, så att du kan skapa nya miljöer och ombygga, om puffer med handtag, så det är lätt att flytta runt. Eller en säng som kan lutas ner och där det är möjligt att göra kontor med lätt grepp, som från italienska Clei.

Trenden är givetvis att många människor lever i lite utrymme och behöver smarta lösningar. Men det handlar också om behovet av enkel förnyelse.

De som repainted för den stora guldmedaljen i barndomsåren kan sålunda pussa damm från den gamla passion igen.

Papper som material

FLEXIBELT: Möbler som du enkelt kan bära runt är en tydlig trend. Med dem kan du skapa spännande miljöer. Puff Carry On är från Offecct. Foto: PHOTO: Ingrid Wærp

MULTIFUNKTION: Flexibla möbler, möbler som lätt kan bytas är ett viktigt nyckelord. Det skapar flexibilitet. Denna säng kan vändas upp och ner. Och du kan skapa ett kontor med lätt grepp.Möblerna är från italienska Clei. Foto: PHOTO: Producent

Det kan tyckas som pappersredigering, men den svenska designern och inredningsekspert Jan Rundgren lägger ut papperet som ett av de hetaste materialen i framtiden.

Lampor i återvunnet papper är ett exempel. Provisionerna från Design Square reflekterar snabbt ditt hem.

Green Wave

I många år gjorde idén om gröna växter och växter inomhus oss nästan grin. Vi kände oss mer än färdiga med 90-talets yuccapalme, den som dammade i ett hörn. Men nu är växter och gröna tillväxtar här igen - och det till graderna.

Se om du kan anpassa din tillväxt på nya sätt.

Vad sägs om att ha ett coolt trähus inomhus? Kanske ett tufft plantbord eller en mini-enhet?

Också i vardagsrummet höjs den gröna vågen. Urbana trädgårdsarbete är en term som i slutändan kommer att vara på allas läppar, enligt Stefan Nilsson. Därmed är tanken att det stora våglivet inte borde sluta drömmen om att bo nära naturen och tillväxten. Nu går vi in ​​på den lilla platsen vi var tvungna att ha utomhus. Kanske finns det en liten liten köksträdgård på balkongen. Eller stora hyllor fyllda med frodiga tillväxter.

Personliga lösningar

Personliga lösningar är i vinden. För att få det, kan du göra några små förändringar på till exempel nyare möbler. Det finns egna företag som specialiserar sig på att imitera Ikea-möbler, som prettypeg, superfront, studio och panyl.

MATERIAL I TID: Papper är ett material vi kommer att se mycket i framtiden. Dessa lampor är från Designtorget. Foto: PHOTO: Studio Badini Createam Snc

BEGINN I TID: Stadshantverk blir en term som kommer på allas läppar i framtiden. Nu vill vi ha det grönt runt oss - även i staden. Hyllan är från Ikea. Foto: PHOTO: Producers

Gör-själv-vågor skyller längre över norska hem. Det verkar inte sluta längre, och de saker vi har gjort är mer än glada att dyka upp i sociala medier. Det handlar om att skapa en unik stil. Och kanske om att hitta freden i ditt eget hem medan världen rasar över de yttre fönstren. Och vad är roligare än att säga, "Var det är från? Gjorde det själv, ja."

Vi vill också att våra hem ser arkitektens underskrift. Möbler och inredning som ger intryck av att byggas på plats av skickliga hantverkare, ge det tidlösa och lyxiga uttrycket vi letar efter.

Belysning allt viktigare

Sällan har vi sett så mycket spännande på lampans framsida som just nu.

Folk har blickat på vilket ljus som kan göra med ett hem, särskilt här i Skandinavien - och designarna är definitivt huggade.

Candy Summer

Det är bara att förbereda sig för ett pastellfärgat universum i framtiden.

Flera av de tillverkare vi har varit i kontakt med förutsäger en godis sommar. En säsong fylld med sött sockerkaka.

LYSNING: Belysning får mycket uppmärksamhet för tiden och det finns fortfarande spännande belysningsenheter.Foto: Foto: Ingrid Wærp

skräddarsydda lösningar: En anpassad skohylla / bänk är grädde på moset en i denna tid. Nu vill vi ha unika lösningar. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Marmor och guld

Den marmor fortsätter sin entré, och en del av det som är nytt är att marmor inte behöver vara salt. Nu är det också i färgversion.

Marmorn används för allt från bordsskivor, lampor, bestick, bänkskivor och bad.

Vi vill också ha en dos av guld och glamour i vårt hem i framtiden.

Tom Dixons produkter är kronexempel på hur man gör hemglansen.

Läs också:

Firehouse byggdes in designer bostäder

Byggd på garaget till det moderna hemmet kontoret

600 år gamla barn var hemmet

GOLD: Med denna lampa från Bolia interiör kommer att lysa. Foto: PHOTO: Tillverkare

FOTO: Tom Dixons produkter ger en känsla av lyx. Foto: Foto: Ingrid Wærp

READY TREND: Det finns en hel del pasteller framåt. Produkterna är från House Doctor. Foto: PHOTO: Producent

Varnar barn mot tofflor

ADVERT

Mest populära