All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är miljøTV-en

De nya LED-modellerna har extremt låg energiförbrukning och är inte kvicksilver. Skärmarna kommer i storlekarna 40, 46 och 55 inches.

?? Genom att köpa en svanmärkt plattskärm, tar du ett klimatsmart val när du tar företagens sociala ansvar, säger Alvhild Hedstein i miljömarknaden i ett pressmeddelande.

FlatTV har genomgått en oberoende granskning för att kvalificera sig för Svanenmärket. De egenskaper som har bidragit till miljömärket inkluderar:

  • låg energiförbrukning, både vid användning och standby-läge
  • låga nivåer av miljö- och hälsofarliga kemikalier
  • gratis kvicksilver
  • trånga modeller kräver också färre material.
?? Samsung visar att de står i framkant av miljöarbetet. Svanmärkning gör att konsumenterna kan ta bättre miljöval när de köper platt skärm ", säger Hedstein i pressmeddelandet.

Men inte tro på allt de säger ...

I pressmeddelandet står det nämligen också att den tunna TV innebär "mindre materialanvändning och minskad användning av resurser i förhållande till transport och förpackning", och här är inte vår TV expert övertygad.

- Det sägs ofta att de tunna LED-TV: erna kommer att innebära minskad resursanvändning när det gäller transport och förpackning. Men vår erfarenhet är att detta inte är korrekt, bekräftar vår tv-tester Øyvind Paulsen.

- Det är sant att LED-modellerna är lite enklare än andra TV-apparater av samma storlek. Men det är här, de kommer i minst lika stora kartonger som andra TV-apparater av samma storlek, så du tar minst lika mycket utrymme i en hyrbil och när förpackningen är minst lika stor som andra tv-modeller kan vi svårt att se hur det kan leda till några upptäckta nedskärningar i resursanvändningen vid transport och förpackning.

Här är hemmets största strömlucka

Strömförbrukning

En av de faktorer som hjälper till att bestämma hur miljövänlig en TV är, är hur mycket ström det drar. En ny tjänst från Electronics Industry Foundation hjälper konsumenterna att få en översikt över TV: ns strömförbrukning innan de handlar. Här kan du jämföra olika typer, märken och modeller och se hur mycket ström de drar i standby, för normal användning och när alla inställningar är uppåt.

Läs mer: Hur mycket ström använder din TV?

Rålekker! Men behåll det målet?

Förra veckan testade vi två av Samsungs LED-TV-apparater, och enligt vår granskare är LED-TV-apparater en riktig utmaning för plasma-tv när det gäller svart nivå. Han imponerade också på pianolack och snygg design, men vad tycker han om bildkvalitet och användarvänlighet?

Här kan du läsa vårt test på två Samsung LED-TV: DUELL: Samsung UE46B6000 och UE46B7020.

Efter detta test kontaktades vi av Samsung som hävdade att tv: erna var parallella importerade och påpekade att parallella importerade produkter kan skilja sig från de produkter som Samsung importerar och marknadsför.Netshop. Nej, det är dock helt oense, och hävdar att Samsung Norge lurar sina kunder att betala mer än vad de kan för sina TV-apparater.

Se hela debatten här

ADVERT

Mest populära