All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är årets juldekorationer

Happy Christmas, Holy jul.

Utan att vi har för avsikt att slita för mycket i sommarens debatt: Älskar du att dekorera med änglar, är det säsong för dig. Butikerna är överflödiga av änglar, i alla möjliga varianter. Ljus, minimalistisk, humoristisk och färgstark.

Det finns också mycket att hämta för dem som vill pröva befintliga juldekorationer - eller prova något nytt. Till exempel är adventfärgen starkt representerad i butikerna i år.

Utomhusbelysning från Ikea: kristallkronor Glossy, till 495 kronor för de små och en 495 miljoner för den största. Se mer

Låt dig inspireras av vår helheten special

Nisse-norska

Är du ute efter en riktig nissejul bör du bege dig till de norska butikerna Bohus, Skeidar och Living. Här hittar du inte bara ett bra urval av juldekorationer, men också ett bra urval av textilier.

Även om dessa är definitivt bäst på troll, det betyder inte att det inte finns mycket annat att hämta, både för dem som önskar dig en vit jul - eller drömmar om en liten nya färger under julen.

Tips: Är du inte alltför förtjust i för mycket nyp, investera i tyger och utsmyckningar som inte nödvändigtvis är julig, men i färger för att passa dina juldekorationer. På så sätt kan du använda samma trasa, kuddar, glasögon, service etc. året runt, sammansatta på olika sätt.

Lek Swedish Christmas

Med flera av de svenska producenterna hittar vi en humoristisk och färgstark variation av jul. I indiska får du oväntade orientaliska inspirerade dekorationer. Här finns en härlig blandning av rött, orange, rosa och lila - med glitter och grannlåt, och exotiska former, såsom elefanter att hänga på trädet, och pepparkakor former för dem som vill komplettera sin husband- och hustru kakor med giraffer, krokodiler och elefanter. Dessutom finns det vita och röda dekorationer för dem som gillar den traditionella skandinaviska julen.

Åhlens virtuella juldekorationer gör att du kan experimentera med stilar och dekorationer i ett neutralt vardagsrum. Fax från Ahlens. com Visa mer

Ikea blandar nytt och gammalt, årets julkollektion. Vi föll dels för den gigantiska ljuskronor i plast för utomhusbruk, samt lysrenkene och ljuskronor för utomhusbruk som ser ut som snöbollar Ola Wihlborg. Det finns en hel del av glänsande metall, både i silver och guld toner och stor variation av julgransprydnader för dem som vill ha en grön eller lila jul, utöver de traditionella.

Åhlens blandar också traditionell svensk jul med en bra glans, glamour och bling. Fina svarta effekter för dem som vill ha en monokrom jul, och modig lila och rosa stjärna för dem som vill ha en liten pratstund jul.

Åhlens har också sina egna virtuella juldekorationer, som du kan prova här.

Klassisk dansk jul

Royal Danish English School. Royal Copenhagen har ett bord. Foto: Royal Copenhagen mer

Liksom klassisk stil, gör dig smart blicken mot Danmark. Flera danska företag kan erbjuda vackra smycken för både hus och trä - i glänsande metaller och dekorerat glas.

Rosendal presenterar för första gången på flera år en vacker samling prydnader för julgranen, inspirerad av Karen Blixen hem (hon Min amerikanska gård och Babette gästabud).

Bland våra favoriter finns lilla ramar som kan hänga på trädet - där gamla och nya familjemedlemmar kan passa.

Hacket mer exklusivt, och med stelare pris är dekorationen den danska juveleraren Georg Jensen. Den danska designern Ole Kortzau står bakom inredningen på Rosendahl och Georg Jensen. Royal Copenhagen och Holmegaard har också liknande juldekorationer. Kan köpas från välrenommerade glas tidningen och på Illums i House of Oslo Vika i huvudstaden.

Låt dig inspireras av vår helheten special

[Ugjyldig objekt (debatt)]

ADVERT

Mest populära