All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är årets bästa norska interiörer

- Det är det privata som håller vår monter för tiden.

Tord Ramsøskar, ny ordförande i den norska inredningsarkitekter och möbler Association (NIL) är nykter, men fortfarande optimistisk när han beskriver den nuvarande situationen för sina medlemmar. - Intrycket är nästan att de har för mycket att göra, ofta hör vi "Kan du ringa igen i morgon Jag är lite upptagen just nu."

Men trots finanskris och stopp i nya byggprojekt är fortfarande högt tempo norska inredningsarkitekter. Med privata hem som en viktig del. Kanske spenderar vi mer pengar med ett bra hem eftersom vi inte längre går så mycket?

Hur man beställer på skokaoset

högnivå

Tidigare denna månad lanserade norska Interior Architects Association 2009 årsbok. Här har redaktören Lars Elton samlat de bästa norska inredningsprojekten från det år som passerat.

- Det är fantastiskt att sitta i denna position år efter år och se hur bra det går, säger Elton. - Trots den mycket stora mängd projekt, är det första gången över 100 inredning ingår i årsboken, nivån mycket hög.

Elton har haft hjälp av en kommitté bestående av Stine Lanes Jensen, Peder Olimb och Karen-Louise Hovengen.

Nedan ser du ett litet urval av projekten. Vi har valt att använda bilder från privata hem, hotell och restauranger. Kanske blir du inspirerad?

Moderna familjer vill öppna mer mellan köket och matsalen. I denna gamla trävilla i Oslo är matsalen, dado paneler bevaras som träpanel på köks inredning. Ansvarig inredningsarkitekt är Kirsti Skulberg MNIL. Foto: Kirsti Skulberg

Oanvända hustak är många önskningar. Här från en rådhus i Oslo. Inredning: Anyplace ASProsjektansvarlig: Benedicte Arentz, interiör MNIL. Foto: Stian Frøysang / Inviso www. var som helst. com

Den förra årets bästa möbler: Jarman couch för Inno Circus v / Steinar Hind möbelformgivaren MNIL. Foto: Inno oy

Nora soffbord från den nya norska möbeltillverkaren Nora Norge. Design: Tore Borgersen, möbeldesigner MNIL och Michael Oloffson, möbelformgivaren MNIL. Foto: Nora i Norge

spahotell Quality Spa & Resort Son lyfts fram som en av de bästa projekten från det gångna året. Här från restaurangen. Inredningsarkitekt: Andra Storlek asProsjektansvarlig: Trine Hjelle, interiör MNIL. Foto: Jiri Havran

Från poolen på Quality Spa & Resort Son. Foto: Jiri Havran

annat hotell som belystes, Hotel Brosundet i Ålesund. Här finns bilder från hotellets mest särskilt rum på 13 kvadratmeter på två våningar, byggt i Molja killen i Aalesund hamnen! Inredningsarkitekt: Snøhetta ASProsjektansvarlig Mads Emil Garde, inredning Cand.arch. Foto: Mona Gundersen

En inredningsarkitekt som passar dig

Hur hittar du en inredningsarkitekt som passar dig? På NILs hemsida finns en översikt över alla medlemmar och vilka typer av uppdrag de specialiserar sig på. Du kan söka efter webbplatser eller skriva upp uppgifter, och ett antal av dem har också en liten portfölj med bilder från tidigare projekt.

Vi rekommenderar också att innan du bestämmer vem du ska använda, ta ett möte för att se om kemi är lämpligt. Du behöver inte bli bästa vänner, men det är viktigt att du förstår varandra: Det här är ju den person som hjälper dig med hur det ser ut i ditt hem!

Inredningsarkitekt eller stylist?

Du bör också tänka på en inredningsarkitekt som du behöver. Är du nöjd med hur ditt hem fungerar, men om du vill ha en lätt uppfriskning av inredningen, kanske det finns en stylist eller inredningsarkitekt du borde hyra.

Flera inredningsarkitekter gör allt från att välja material, färger, bestämma vilka möbler du ska ha, var du ska stå och vilken färg ljusen ska ha, men de flesta koncentrerar sig på de mer strukturella. Det är också här att de har sin utbildning och professionell expertis. Så du vill bara veta vilken färg du borde ha på gardinerna och var du köper söta ljusstakar så att ditt hem ser ut som om det borde ha varit i Beautiful Home, kanske du vill gå till någon som är mer uppdaterad detta.

Bostadsstilar: The Secret Arms. Se före och efter bilderna

Nils årbok 2009 kan köpas genom att skicka ett mail till [email protected]. Det kostar 250 kr plus porto.

ADVERT

Mest populära