All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Här är den bästa bilen DIN situation

termer som "pensjonistbil", "ungdomsbil", "midlivskrisebil" och "Konebil" laddas av fördomar, men är fortfarande inte tas helt ur luften. Det finns bara några bilar som passar bättre i vissa stadier av livet än andra.

Inga bilar är perfekta för alla

Å andra sidan finns det fordon som en åldersgrupp som inte ses som körande om inte de absolut behöver det. Det har lett oss att lura. Vad är egentligen den perfekta bilen för människor i olika åldrar och livssituationer? För att ta reda på detta, var vi tvungna att bryta upp livet - bara inget enkelt jobb - i tio faser:

1. Ungdomen som kommer att köpa sin första nya bil

2. Det nygift gifta paret

3. Det nygifta (och lite mer etablerade) paret

4. Paret som nu har ett barn

5. 40 årskrisen

6. Familieforøkningen

7. Cabin förvärv

8. Skilsmässa

9. Barnen flyttar ut

10. Pensionering

Vi börjar i toppen och arbeta oss ner ...

Opel Adam: Från hatt till lock

Eftersom førstegangsbil det är viktigt att ha en bil som både charm,

är bra att köra och det är coolt. Då är Adam mitt i blixten.

Lille Adam är Opels största investering i den attraktiva och växande småbilmarknaden. Men där VW Up och motsvarande både i inköp och erfarenhet verkar billigt är Adam det motsatta. Tyska är mer raffinerade och består av fasta material. Det är dyrt och har ett spännande interiör med innovativa lösningar och en design som du inte kan hitta på tävlingen. Här laddar du bara ner appar, sjunker mot bilen och går med flödet.

Toyota 86: Ren körglädje

i tonåren, är det viktigt att ha en cool bil, men

är också roligt att härja. Då är svaret Toyota GT86.

Toyotas stolthet kostar 446 200 kronor och har en 200-häst boxningsmotor från lilla bror Subaru. Effekten är inte störst på jorden, med 0-100 km / h på 7, 6 sekunder och en toppfart på 220 km / h. Men det är inte det explosiva resultatet som den här bilen handlar om. Det är snarare den gudomliga balansen i bilen, hur 1275 kg tjänstevikt perfekt fördelad utanför vrida du slänger din bil i. GT86 är nästan lika roligt som körning kan vara. Är du ha någon betydande roligare än GT86 måste bli en Caterham Seven, men då har du varken tak eller användarvänlighet och din flickvän kommer förmodligen att vara så imponerad antingen ...

Mercedes A-klass: En säker signal

The Den nya A-klassen är både rolig, bekväm, sportig och vacker.Dessutom är

det säkert och rimligt, precis som den signal du vill skicka.

En Mercedes-Benz skickar alltid en säker signal, en signal som du är redo att begå. Det är bra med ny A-klass. En fantastisk bil på alla sätt, och det finns fler ljusår över sin föregångare på alla områden. En A180 med fyrcylindrig 4 liter och 122 hk kostar från 263 000 kr. Den har en manuell låda, gör 0-100 på 9, 2 sekunder och släpper 129 gram CO2 / mil. Förbrukningen är 0, 55 liter per mil. Vill du ha den med en 7-växlad automatisk (en Mercedes-Benz ska vara automatisk) måste du betala 21 000 dollar, men det är värt det. Då är du fortfarande under 300 000 kronor och du har en bra bil med mycket körglädje.

Skoda Octavia Stv: Folkets bil

Detta är det bästa köpet för första gången föräldrar i etableringsfasen. Nu är det lyckligtvis inte bara huvudet som kommer att välja det.

Den nya sommaren uppgraderas på de flesta fronter och kostar från attraktivt låga 235 500 kronor. Skoda har sålt bra på sina bekväma paket och fina priser. Många har valt det med fyrhjulsdrift. Den trenden fortsätter, och vi rekommenderar att du väljer Trolley 1.6 TDI 4x4 Elegance från $ 307,000. Den producerar 105 dieselhästkrafter, har 250 Nm vridmoment, gör 0-100 km / h på 11 sekunder och topphastigheten är 191 km / h. Inom denna utrustningsnivå finns LED-lampor med bixenon, fjärrbelysningsassistent, p-sensor bak, mittarmstöd med öppning etc. Med fyrhjulsdrift på inköpet är det billigt och konkurrenterna stämmer överens med det!

Porsche Boxster: Perfekt sportbil

Bilen är helt fantastisk. Tyvärr gör det också det naturliga första valet för en speciell era i ditt liv.

Om du är en av dem som befinner sig i midlife-krisen, finns det faktiskt många bra bilar att köpa. Mycket bra faktiskt. Men det bästa av allt är Porsche Boxster. Den finns i en fin norsk version av 211 hk, vilket gör underverk med avgifterna. Startpriset kommer då att bli 649.000 kronor, och du kommer att värma upp 4000 SEK extra, du kommer att få PDK-rutan. Men det kostar inte så mycket mer för den vanliga 265 hästen. 728 000 kronor är priset då är det en väldigt snabb bil. 0-100 km / h på 5, 8 sekunder och en toppfart på 264 km / h. Om du har 908 000 dollar kan du köpa Boxster S. Då får du 315 hk, tillräckligt för att skicka dig och din hämtning från 0-100 km / h om fem sekunder tom medan topphastigheten är 277 km / h.

Toyota Prius + sju: felfri sittplats

Med fler barn behöver du en bil med mycket utrymme. Dessutom bör

kosta lite användning och vara miljövänlig. Valet är därför enkelt.

Detta är grunden till allt som heter hybrid, och det är fortfarande bland de bästa av dem:

Toyota Prius. Den mest felfria bilen i universum. I den vanliga versionen har den en liten mängd utrymme, men det här problemet elimineras med Prius + sömsätet (dessutom kallas sju som sju). Inte bara får du sju platser, dessutom får du enastående tillförlitlighet, superladdad förbrukning (0, 41 l / mil) och en fantastisk grön alibi i form av 96 gram CO2 / km.Priset är också trevligt, 312 000 kronor i Advance-utgåva. Om du klickar på mer utrustning kommer priserna att bli 331 700 kronor för verkställande, och hela priset är 375 500 kronor för Premium. Men då har du murar och bitar av utrustning, liksom en bil du kommer att njuta av i många år framöver.

Mazda CX-5: All-inclusive bil

I denna kategori har vi valt ut de bästa människorna SUV. Bilen för dig som kommer framåt oavsett om stugan är trasig eller inte.

Mazda CX-5 kom förra året och det blev en omedelbar försäljning bland de som kanske behöver något större än Toyota RAV4 eller hade gått trött VW Tiguan. CX-5 passar bra med sin robusta design, har utmärkta köregenskaper, erbjuder ganska bra utrymme och ger dig mycket pengar för din bil. Inte konstigt då att omkring 2000 norrmän har köpt det bara hittills i år. Du får den från $ 284 100 med framhjulsdrift eller från $ 365 600 med fyrhjulsdrift. Vi rekommenderar toppversionen CX-5 2, 2D Sport 4x4 med automatisk växellåda. Dieselmotorn utförs stadigt för klassen och erbjuder ett vridmoment på 380 Nm vid 1800 varv. 0-100 km / h är 10, 2 sekunder och topphastigheten är 194 km / h. För priset på 428 800 kronor ingår den mest nödvändiga utrustningen som bixenon, läderstolar, elförarstol, navigering, olika förarsystem, p-sensorer mm.

Volkswagen Golf: Alltid i humöret

Flera i autofilredigeraren brukar ha påstå att majoriteten är fel. Men om det finns en bil som undergräver detta argument är det den sjunde generationen VW Golf.

Den eviga klassiken har nyligen kommit som den sjunde generationen, och har haft en hel värld av motorer för att övervinna donationen med pris och pris. Golf är bilen för allting. Det kör otroligt bra, det är en stadsdrift med många tuffa vägar, för inspirerad körning på små vägar, för regelbunden kryssning på huvudvägen, till svåra vägar. Men det är inte bara underrede som är bra. Styrningen är utmärkt, och både den manuella lådan och VW-gruppens DSG-box är utmärkta. Utgångspriset är 228 500 kronor för Golf 1, 2 TSI Trendline med 85 hk. Billigste diesel är Golf 1, 6 TDI Trendline med 90 hk, till 236 800 kr.

Tesla Model S: Spår switch

Medan elektriska bilförare flesta bitar spikar i intervallet skräck kan Tesla ägare njuta av enorma krafter och den vackra lyx känsla. Samtidigt sparar de mycket tid på kollektivområdet.

Tesla Model S är våldsamt dyr och bilen är ett prestigefyllt och sensationellt projekt. Det kan levereras med upp till sju sittplatser, är utrymmet enorma (inte minst stammen av totalt 736 liter!) Lyx nivåerna är höga och vuxna gadget freaks att få utlopp för sin gadget missbruk. Mittkonsolen har en enorm 17-tums skärm. De flesta kontrollerna går igenom den. Modell S 60 entrémodell tar dig från 446 500 kronor. Men vi rekommenderar starkt att du väljer en bil med det stora batteriet. Gå till Performance, du får den stora 85 Kw utgåvan med störst strömavbrott.Vi pratar 416 elhästar. Vridmomentet är 600 Nm. 0-100 km / h lämnar 4, 6 sekunder och topphastigheten är 212 km / h.

Range Rover: Luxury King

Range Rover ger dig en helt speciell atmosfär och körupplevelse vanligt. Det finns knappast någon som är bättre.

Range Rover är ren kameleon när det gäller anpassning. Så underbart som det erbjuder äventyrlig lyx, kan den vada upp till 1 meter vatten och komma upp från de djupaste gränderna. Range Rover kan därmed användas som kabinbil, som en bil, som en familjebil eller vad du behöver. Poängen är att den har möjligheter till tillgänglighet som överträffar de flesta konkurrenter samt lyx och bilder är så mycket bättre. Billiga, ingen kan skylla bilen för att vara. Priset börjar på 1 325 000 kronor för inskrivningsmodellen. Om ditt konto är obegränsat kanske du vill vända med den superladda bensinversionen, vilket gör 0-100 km / h på 5, 4 sekunder. Men vi skulle ha gått för 3, 0 TDV6 med utrustningsnivån självbiografi från 1 440 000 kronor. Dieselmotorn levererar 600 Nm och 2, 1 ton vagn kan hantera 0-100 km / h på 7, 9 sekunder och topphastigheten är 209 km / h.

ADVERT

Mest populära