All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Här rullar första Tesla ut på vägen i Oslo

- Jag har sett fram emot! Nu ska jag först till Porsgrunn, sedan till Bergen, säger Andreas Gallefoss som glider tyst mellan glasdörrarna på Teslas showroom på Alnabru i Oslo.

Video: Vi körde Tesla Model S på autobahn!

Han och tolv andra turister kunde hämta sina förbeställda Tesla Model Ss på onsdag och göra den efterlängtade jungfrusturen. Alla bilar som levererades var av "Signature" -upplagan, som är fylld med utrustning. De lyckliga ägarna har betalat en bra insättning för att få problemet, vilket också garanterar dem ett tidigt leveransdatum.

Andreas Gallefoss är glad att vara en nybakad Tesla ägare. I passagerarsätet på jungfruvagnen har Wenche Bjørnstad, som också har en order inuti, sittplats. Foto: Stein Inge Stølen mer

Beställd först - inte få bilen även

Den första bilen togs i början av 2009 av Gunnar Birkenfeldt, General Manager på Ferdinand Motor, företaget som ursprungligen förmedlas Tesla försäljning i Norge. Han fick det inte idag. Två av sina kunder kunde fortfarande lämna en bil med en ny bil.

Intervju: lovar en lysande Tesla terminer

- Tesla kämpar tillräckligt litet med växtvärk i form av före försäljning av så kallade "signatur" paket. Jag bokade redan en bil på våren 2009 och har både Norge och Europas första bokningsnummer. Min bil kommer inte fram till senare, säger Birkenfeldt.

Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Det här är fortfarande en glädjefull dag för mig. Det finns mycket symbolik för att äntligen få denna bil ut på vägarna. Dessutom är det otroligt kul att se att två av mina kunder får sina bilar.

Frederic Hauge först i rad

Den första bilen var elbilmästaren och Bellona-ledaren Frederic Hauge som tog hem.

- Jag har redan rest mycket mil till modell S. Igår kom jag faktiskt till Nordkapp efter att ha kört hela vägen från Oslo till en liknande bil. 2700 kilometer Jag körde totalt, vilket kostar ungefär 300 kronor vid laddning till nuvarande elpriser. Slå det!

Frederic Hauge fick äran att köra ut i Norges första förbeställda Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen mer

bara börjat

Försäljningen i Europa, säger Bryan Batista att detta bara är början.

- Under en månad eller två är superladerstrukturen igång och hundratals bilar kommer att levereras kontinuerligt. Det här kommer att bli ett spännande år, säger han, medan en annan fullfärdig modell S rullar över dörren.

Här är bilarna redo för leverans. Totalt 13 stycken går ut till kunder idag. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Men hur är vinterens intervall och köregenskaper?Se vårt exklusiva videotest och ta reda på!

ADVERT

Mest populära