All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Här kommer vinter'n

Winter presenterar sina egna utmaningar med is, kallt och mörkt.

Färg- och inredningsbutiker har bra produkter som gör livet enklare även på vintern. Här är de tips som gör livet under den kalla årstiden bekvämare!

Lyssna trä

avsättning av sot och tjära ökar när temperaturen på elden är låg, kan det vara om träet är fuktigt eller om förslaget är dålig. För att undvika problemen bör vi främst använda trä som har lagrats i minst ett år.

Torrt trä känns lätt på skarpa droppar, men om du är osäker finns det flera enkla sätt att kontrollera om träet är tillräckligt torrt. Snabbare kanske är att slå två pinnen mot varandra. Att göra ett sång ljud är bra, ett dämpat ljud betyder att mer torkning måste vara möjligt. Om du lägger en hackspett i en tät plastpåse i ett varmt rum, kommer duggan på insidan av påsen också att avslöja om träet är för fuktigt.

Bra rörelse är viktigt

Torrt trä och bra drag ger mindre sotning i röret. Och det är både lättare och snabbare att elda i eldstaden med hjälp av brandbrytare.

Tillräcklig dragkraft kommer att göra temperaturen i elden hög, förbränning komplett och avgasrening. Om pipen är helt kall bör du först få varm luft före avfyring. Normalt räcker det med att öppna öppen spissdörren i några minuter för att få varm luft från vardagsrummet upp till skorstenen. Du kan också bränna några krispade tidningssidor i eldstaden. Då flyttas luften i röret och draget blir bättre.

Tinting i skorstenen

Oavsett hur riktig spis eller kamin, det kommer med tiden orsakar sotning både i eldstaden och skorstenen. Även om du har ett årligt besök på febern, kan du fortfarande stöta på problem om du ofta brinner. Varje vinter upplever vi tusentals rörbränder här i landet.

De flesta av dessa bränder leder inte till husbränder, men det händer att bostäder går förlorade på grund av brist på underhåll av rörledningar. Eld i eldstaden och ugnarna under hösten och vintern kan orsaka tjära och sot över tiden för att fastna i rörledningen. Detta kan leda till en eldad eld.

Pipe Cleaner

Med användning av en kemisk piprensare, kan du förhindra sotpartiklar från att fastna i rökkanalen, vilket minskar risken för ett skorstensbrand avsevärt. Du kan använda olika typer av rörmedel, som du får i små, praktiska väskor som lätt placeras i eldstaden under hela uppvärmningssäsongen. Detta är en bekväm metod att få ett rent och säkert rör och förhindra rörledning.

Aktiva ämnena i pipern fungerar som en förbränningskatalysator, så tjären brinner vid en lägre temperatur. Tjäran brinner därmed på sotpartiklarna istället för att fastna i skorstenen.

I ljuset av lampan

Med specialolja för att fotogenlampa undvika fotogen lukt och få en ren och fin låga.

Trots den klassiska fotogen lukt väcker minnen för många av oss, vi egentligen inte har den intensiva fotogen lukt i vardagsrummet när vi ska njuta av oss. Det finns emellertid en stor skillnad mellan traditionell paraffin och modern lampolja.

Med specialdesignad lampolja får du en mer exklusiv upplevelse när paraffinljusen tänds. En sådan extra ren eldningsolja, kan användas för alla typer av lampor, från moderna, små dekorativa fotogenlampor, ladan lampor, storm lyktor, klassiska vardagsrum lampor och den så kallade petro max lampa som inte har veke, men som brinner bara gas från paraffin.

Bättre Vision

Med kemiska medel är användningen av ett fönsterskrapa på morgonen en saga!

Vem har inte upplevt att ha en vintermorgon i bilen med fönster täckta med ett tjockt islag? Det finns sätt att eliminera problemet snabbt och enkelt. Spraya på en liten isborttagare och i en blixt är fönstren fria från is. Det här är ett sätt att du även kan spraya för att förhindra att kvadrater fryser medan du tar bort den irriterande trafikfilmen.

När isen ligger på trappan

Nu får du en issmält som fungerar hela vägen ner till minus 40 grader.

Det saltet som kan användas för issmältning är välkänt. Men visste du att saltet bara smälte isen ner till 6-7 grader? Det finns dock effektiva ismältare som är effektiva ner till 40 grader, men som är milda till marken. På så sätt kan du undvika dåliga fallskador vid ingången. En hala trappa eller entré kan snabbt vara läskigt. Man kan alltid strö, men det säkraste är att avlägsna isen.

Var försiktig

Vattentäta installationer ska skyddas med frostskydd under hela vintern. till exempel toaletten i stugan.

Vinter kan bli kallare än du trodde! Eller du kan uppleva strömavbrott eller andra händelser som plötsligt leder till inomhus temperaturer under frysning. Antifreeze förhindrar frost i rör, avlopp, vattendrag, toaletter och vattentankar. Dessa kemikalier kan med fördel användas i båtar, hyddor, husvagnar, bo-bilar, eller hemma på olika platser i hemmet som kan utsättas för frost.

Antifreeze är det bästa alternativet för vinte av vattenkylda motorer, medan denna vätska skulle hindra dålig lukt från avloppet och avloppet.

Välj ett frostskyddsmedel som inte är skadligt för dig eller miljön, och det kan även användas i kylskåpet och diskmaskinen på lodge.

ADVERT

Mest populära