All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är de hemliga sommarpärlorna

De unika upplevelserna är närmare och kanske mer överraskande än du tror. Här är några sommarflygförslag.

De unika sommarupplevelserna kan vara närmare än du tror. Välj bland vackra hus, museer, utställningar, logi eller matställen.

Första stopp är Canvas Hotel i Nissedal. På en ö, mitt i ett vatten, är ett kök omgivet av nio yurter. Välj om du vill bo i yurt med två eller fyra sängar, rymmer upp till 20 gäster.

Packa lätt, för de sista kilometerna av vägen kommer du bara till fots eller på cykel. En guide från hotellet hämtar dig och följer utflykter till land och vatten.

Detta är inte en semester för det roligaste, men du kan boka en sportmassage efter utflykter och hotellets kockar ligger långt över genomsnittet. Platsen är värt varje cykel, canvashotel. nr.

HOT välsignar: Art Gallery of Flo i samhället gamla skolhuset drivs av fotografen och galleristen Hugo Opdal. Foto: Foto: Hugo Opdal

Studio Hugo Opdal Flø og Romsdal

Rosa har: I galleriet finns ständigt utställningar, i slutet av juni är utställningen av verk av Damien Hirst. Foto: FOTO: Hugo Opdal

Här har du den plats som kan vara värd en omväg! Konstgalleriet i bygdas gamla skolrum, som drivs av fotograf och galleriartist Hugo Opdal, erbjuder spännande utställningar med särskiljande karaktär.

I mars galleriet i samarbete med Blomqvist konsthandel en utställning av nationalromantiska bilder i ljusrosa väggar målade för tillfället. Under perioden 29 juni - 11 augusti visar galleriet bilder av den brittiska konstnären Damien Hirst.

I skolestuens källaren har klädmärke Moods of Norway öppnade butiken Fjord Store där du hittar exakt samma kläder som i andra Møn butiker, hugo Opdal. com

Utstein Kloster, Stavanger

ruiner uppstod: Ulstein Klostret är Norges medeltida kloster enda bevarade, öppnade i juni. Foto: PHOTO: Atle Fiskå / Stavanger Museum

Utstein Kloster är det enda bevarade medeltida klostret i Norge. Det är nu restaurerat och rekonstruerat, och 21 juni öppnade en ny historia för gästerna.

Arkitektfirma Helge Schjelderup står bakom detta märkliga projekt. Här hittar du en museibutik och ett humört café.

I Abbedens hus finns utställningar under året. På sommaren kan du se skulpturer från Stavanger konstmuseums Roland Lengauer-samling, museumsstavar. nej

Nordlys katedral, Alta

Som kyrkor mest strävar byggnaden mot himlen. Alta kyrka är en arkitektonisk attraktion och ett skulpturellt landmärke, som borde locka mycket mer än kyrkans medlemmar. Och norrskenet är en fantastisk syn!

VIDDAS KATEDRAL: Alta kyrka är en stor attraktion, här med norrsken som bakgrund. Foto: PHOTO: Adam Mørk

Projektet är ett samarbete mellan Link Architecture och Schmidt Hammer Lassen Architects, Northern Lights Cathedral.nej

Melkerampa, Mathallen, Oslo

Den långa bordet är gjord av ett fruktträd som levereras från en mjölk i västra Norge, och belysningen åtföljs av tomma mjölkflaskor.

På mjölkpinnarna kring bordet kan du äta mat baserad på goda och enkla ingredienser. Det är den industriella jätten Tine som står bakom det lilla kaféet inne i Mathallen, och Inside Design tog hand om den italienska interiören.

PÅ MELKEKRAKKER: I Oslos nya matris hittar du bland annat Melkerampa där du kan njuta av nya matar med goda ingredienser. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

Är du på kanterna, är en runda i Oslos nya matmekka Mathallen, obligatorisk, tine. no / milkerampa

Herangtunet Boutique Hotel, Heggenes

Vid foten av Jotunheimen National Park ligger ett norskt hotell med holländare. Hotellet är en del av en historisk bybyggnad, byggd i traditionell Valdres-stil på nittiotalet.

Men om du går in i hotellrummen har varje rum sin egen ton. Brudesvitningen har strömmar från Island, medan familjesvit med eget barnrum är i svensk stil, ett tredje rum inspirerat av Nederländerna.

I restaurangen är golvet gjord av gamla holländska osthyllor med ostens intryck, herangtunet. nej

INTERNATIONAL: Herangtunet är ett annat hotell mitt i Valdres. Foto: FOTO: Espen Grønli

Trädgård, Harads, Luleå

Trädgårdar är inte bara för barn. Långt norr om Sverige har ett entreprenörspar sammanfogats med några av Skandinaviens främsta arkitekter.

Resultatet är fem unikt utformade trähus 4-6 meter över träden i Luleå. Tanken bakom det tre-stjärniga hotellet är att erbjuda gästerna tystnad och renlighet i orörd natur. Kabinen på bilden heter The Mirrorcube, väggarna speglar träden ute och blir nästan osynliga.

Vår norska länk till webbplatsen är att arkitekterna Rintala Eggertsson genast ser till att en ny stuga är klar snart i ett trädkantat trädkantat trädkantat träd. Se

Olivia's House, Mandal

BACK TO THE REDS: Trähyttarna är byggda i träden, och de norska arkitekterna Rintala Eggertson bidrar till den svenska skogen. Foto: producent

Olivia hus flyttade i början av maj i södra stadens gamla posthus med anor från 1923. På bottenvåningen möts nu av doften av nymalet kaffe, deli produkter och inrednings frestelser från bland annat Hay, House Doctor och design Letters.

På andra våningen hittar du kläder och skor från Closed, Humanoid och 2nd Day med mer, plus en barnsektion med kläder och inredning.

På övervåningen finns designmöbler och unika vintagemöbler handplockade av general manager Lisa Frandsen, Oliviashus. com

Grand Hotel Mikado suite, Oslo

I sviten på denna ärevördiga hotell kan du få boende i distinkta omgivning mitt i centrum. Den 72 kvadratmeter Mikadosuit är helt renoverad för sommarfestivaler.

NYTT LIV: Olivias hus ligger i Mandal gamla gård, som erbjuder kläder och inredning. Foto: Foto: Producent

sovrummet har lila väggar i ett vackert mönster mix. Dessutom tas skatter från hotellets källare i den lila inspirerade miljön.I sovrummuren är bland annat Munch representerad, grand. com

Bergshaven Bakery, Tjuvholmen

Fast i storstaden på sommaren, men longs skärgård och mjuka konsonanter? Erfarenheten kan vara närmare än du kan tänka dig!

Vi rekommenderar att du börjar med ett kort stopp på stranden vid Astrup Fearnley Museum spets Tjuvholmen spets och sedan en resa till Bergshaven bageri i närheten. Grimstad Bageriet öppnade sin Oslo-fililal i december 2012. Skivan spricker med fylligt veteprodukter och Magenta Inredningsarkitekter lyckats skapa en blond södra atmosfären i arenan, rock trädgård. com

Redaktionell notera att Canvas hotel grundades av bland andra Øivind Lie, som också arbetar med tester och konsumentinformation Klicka. nr.

OBS: Grand Suite är totalrenoverad, där du kan koppla av i hjärtat av Oslo centrum. Foto: Foto: Colorful

Läs också

Sjøvilla fast adress

En natt i rampljuset

Got dubbelt så stort kök

light: I Tjuvholmen hittar, bland annat Bergshaven Bakery med södra atmosfären i arenan . Foto: Foto: Bente Bjaarstad riverside

Se våra inspirerande interiörbilder

Live med kulhål i tak och väggar

ADVERT

Mest populära