All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är hemvinstarna

I genomsnitt sjönk huspriserna med 4,5 procent från andra kvartalet i år. Eneboliger hade den största prisnedgången från 2: a till 3: e kvartalet i år, med 5, 8 procent, rapporterar Statistiska centralbyrån. Priserna för enfamiljshus och lägenheter minskade med 3, 4 respektive 1, 6 procent under samma period.

Läs också: Dessa bostäder stiger i värde

Men det finns fortfarande inga block lägenheter som har fallit åtminstone om du ser lite längre tillbaka. Lägenheterna har haft det starkaste prisfallet det senaste året och har fallit 5, 4 procent sedan samma kvartal förra året.

Det har varit bättre för småhus där priserna har fallit med 2,9 procent, medan enfamiljshus har fallit åtminstone: 1, 2 procent sedan tredje kvartalet förra året.

Totalt sjönk huspriserna med 2, 4 procent under det senaste året.

SSB Director: Nu är det upp till regeringen att städa upp

Roligt på landsbygden

Det är i de största städerna som faller mest. I Oslo och Bærum har priserna fallit 4,3 procent under det senaste året, medan priserna i Stavanger, Bergen och Trondheim har fallit med 6, 3 procent.

Akershus utanför Bærum och landet förresten har inte märkt något om den stora prisnedgången: här sjönk genomsnittspriset med 0, 8 procent. Med detta sagt: De områden med störst prisfall har också upplevt den högsta prisökningen de senaste åren.

Statistiska centralbyråns bostadsprisindex, som fastställs till 100 år 2000, visar att det är Stavanger, Bergen och Trondheim, vilket har ökat mest till 2007, indexet är 211, 1 medan resten av landet bara ökade med 67, 5 till 167 , 5 under samma period. På nationell nivå steg bostadsprisindexet till 173, 2 procent från 2000 till 2007.

Se hela tabellen på SSB: s webbsidor

ADVERT

Mest populära