All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är drömkabinerna

Det ska inte vara för modernt, men inte för traditionellt, vi kommer att tro på de skicklighetsförsäljare vi har pratat med.

Vi har kontrollerat vad är de mest populära hantverkarna på fem hantverkare: Norgeshus, Nordbohus, Saltdalshytta, Rindalshytter och Eikås stugor och hus.

Det finns ju många fler spelare som också levererar kompetens på den norska marknaden.

Om du har köpt, sett eller fallit i kärlek från någon av de listade eller andra tillverkarna och vill dela med dig av dina positiva eller negativa erfarenheter med andra kan du använda diskussionsforumet under artikeln.

kostar det en stuga?

Självständig?

Du kan få handbojorna som ett materialpaket som du monterar dig själv, du kan få lite hjälp, eller du kan självklart köpa din hjälp för att ställa in stugan. Pettersen på Saltdalshytta säger att det genomsnittliga priset på en byggnad från dem kostar mellan 550 000 och 600 000 kronor. Saltdalshytta levereras i moduler som monteras på marken.

- Många anlitar en erfaren snickare för starthjälp, så att ha en lycka att etablera resebyrån, säger Pettersen.

Den finjusterade handen kan göras i din egen takt och i din egen takt, eller, naturligtvis, ta bort arbetet om du vill.

- Det var ganska vanligt att bygga i 10-15 år, men det har blivit allt mer borta nu, säger marknadschef Stian R. Moursund i Nordbohus.

Här är din stuga värt: Försök vår skåpräknare

Här är stugproducenternas bästsäljare:

Corner heter Nordbohuss bästa säljare. Foto: Producent

Hörn från Nordbohus. 72 kvadratmeter användningsområde. Tre sovrum. Foto: Producent

Utsikt från bästsäljare till Nordbohus: Hörn. Foto: Tillverkaren

Ferd heter nr 2 bästsäljare från Nordbohus. En klassisk bergstuga. 74 kvadratmeter nyttutrymme och tre sovrum. Foto: Producenten

Vandring kallas denna bergstuga från Nordbohus, som också är en av de bästa säljarena. Vandre och Ferd poäng enligt tillverkaren på pris och goda möjligheter till missbruk. Foto: Producent

Femund heter Norgeshus bästa säljare. Foto: Producent

Bjønnaseter heter bestsäljare från Rindalshytter. Bergstuga som kan erhållas i både timmer, timmer och timmer. Foto: Tillverkaren

Skaret heter denna modell från Rindalshytter. Den slutgiltiga bästsäljaren från denna tillverkare gällande bergstugor. Finns i bindemedel, stavar och timmer. Foto: Producent

Smøla från Rindalshytter: Bestseller bland hytterna. Foto: Producent

Populär från Rindalshytter: Romsdal i stavlaft. Foto: Producenten

Aurora är hutserien från Saltdalshytta som säljer mest. Foto: Producent

Aurora från Saltdalshytta: Det finns 47 olika varianter att välja mellan.Foto: Producent

Auroa interiör (Saltdalshytta). Foto: Tillverkare

Small Aurora Model (Saltdalshytta). Aurora finns i storlekar från 46 till 90 kvadratmeter i användningsområde. Foto: Producent

Den traditionella stugan har tilldelats tävling. Bild från Aurora från Saltdalshytta. Foto: Producent

Blomsterenga är en av Norges bästsäljare. Foto: Producent

Frafjord - en av de bästa säljarna från Eikås stugor. Seacabin. Foto: Producenten

Hafjell är namnet på den här kabinmodellen från Eikås hytter: En av de bästa säljarna i bergstugorna jagar. Foto: Producent

Lysefjorden är en av de mest populära badstugorna för Eikås hytter. Foto: Producent

Hytt och bästsäljare från Eikås hytter: Rosfjord. Foto: Producent

Bästsäljare i bergshyddssegmentet från Eikås hytter: Tverrlia. Foto: Producent

Det här är vad vi vill

Saltdalshytta har fyra olika stugor med många stugaalternativ inom varje serie. Enligt Jan Petter Pettersen i Saltdalshytta Aurora är serien som säljer mest från sitt sortiment.

- Det är lite konstigt eftersom det inte är för modernt, men träffar bredbandsmarknaden, anser Pettersen.

Enligt marknadschefen Stian R. Moursund i Nordbohus går vi bort från den traditionella stugautvecklingen.

- Norrmännen är mycket förtjust i en tre-tals stil när det gäller ett friliggande hus, medan hytter verkar vilja gå bort från den traditionella och gå till en modernare stuga, säger Moursund till DinSide. Normalt är det traditionellt som fungerar i berg och skärgård, så det är otroligt artigt att en stuga som Corner är vår mest populära, fortsätter marknadschefen.

Större och bättre standard

Enligt generaldirektören för Saltdalshytta, Jan Peter Pettersen, är den genomsnittliga storleken på hytterna som de säljer till norska konsumenter 76 kvadratmeter brutto.

- Det har ökat något jämfört med förra året, och stugan har ökat en och en halv kvadratmeter varje år under de senaste sex till sju åren, säger Pettersen i Saltdalshytta till DinSide. Det kan bero på att hytterna är mer tillgängliga, de har bättre faciliteter och de är mer bekväma för resten av familjen - man skulle vilja ha ett loft och fler sovrum, säger Pettersen.

Vi vill också ha samma standard i stugan som hemma, enligt marknadschefen Moursund i Nordbohus, och kanske till och med ännu bättre standarder. Vi vill ha utrymme för att få folk till middag och företag också i stugan. Dessutom är vi mer oroade över att få ljuset i stugan än vi är hemma. Och stugan stilen med ommålad panel på väggarna och allmänt mycket synligt trä, är enligt Moursund i Nordbohus.

- Vi ser att interaktionen mellan flera material, till exempel en hel del sten och glasbruk, handlar mycket om stugor också. Det är inte nödvändigtvis skiffer, för det är också mycket dyrt men mycket kakel - vanligtvis i ingången och i anslutning till eldstaden. Och i många fall ersätts den traditionella stugpexen med en glasskamin, säger Moursund.

- Den antika traditionen av kabin mysigt att sitta i lugn och ro och koppla av antingen ute på terrassen eller inne framför spisen - det är förmodligen en känsla som du vill köpa, säger marknadsföring Stian R. Moursund.

Svenska eller norska stugan? Se prisskillnader

Priset för stugan dröm

genomsnittliga priset för en stuga, från Saltdalshytta är 550. 000-600. 000 kronor. Detta gäller endast byggsatsen. Men priset för en färdig stuga redo för användning kommer givetvis att vara högre än detta.

- Dessutom kostnader för stiftelse, el. , rörmokare och eventuellt snickare, säger Jan Petter Pettersen, VD i Saltdalshytta.

Nya byggregler: Ansök nu - spara 100. 000 på kabinen

- De flesta Beräknar med rör och el idag, men det beror på erbjudandet (stuga leverantörer ed NOTEs..). Alla borde fråga exakt vad som händer för att stugan ska vara helt färdig, säger Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus.

Det finns många standarder, kan erbjudanden vara mycket olika på kabinsidan, bör man noga kontrollera att den inte kan jämföra äpplen och päron, rekommenderar Båtvik.

ADVERT

Mest populära