All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Så är badrums stränder nu

När vi först renovera ditt badrum, lägger vi en hel del pengar i den. Därför är det viktigt att vi är nöjda.

- Det viktigaste att tänka på när du borstar i badrummet är att du gör det enligt din egen stil och smak. Tänk också att det kommer att stå emot ögat i många år, säger Emelie Andersson på Golvabia.

Marmor

Det finns en docka med marmor i badrummet. Här från Golvabias samling Sober.

Badrummet är inte så utsatt för frekvent trendväxlare som andra rum, vilket är en fördel för plånboken. Men vad vi tycker är bra ändras fortfarande över tiden. Andersson ser några tydliga trender när det gäller badrumstrender.

- Den största flipänden är nu de vackra marmorimitationerna, speciellt i stora storlekar. Nu kan du spela med marmorformat och färgtoner, för att skapa unika effekter, säger hon.

Väggplattor

Det finns en trend att använda plattor på väggen - det ger en solid känsla och är lätt att underhålla. (Foto: Golvabia)

Vi har haft kakel på badrumsgolvet i alla år. Våtrom ställer strikta golvkrav, och plattorna är och förblir den lösning som de flesta av oss väljer. På väggarna har vi varierat lite mer och det finns fortfarande nya lösningar som passar väggarna i våtrummet. Men enligt Andersson väljer fler och fler plattor här också.

- En annan trend som bara blir större och större är att även lägga till kakel på väggarna. Antingen rengör du hela badrummet i samma material, eller du vågar skapa effekter med en grundmur. I dessa fall är det de naturliga tonerna som ligger i första hand, säger hon.

Av kakel kolumner

Många badrum med kakel på väggarna har under årens lopp varit förskönats med kolumner av mindre kakel eller mosaik. Detta är nu på väg ut.

- Ja, kolumner med mindre kakel och mosaik försvinner mer och mer, bekräftar Andersson.

Färger i badrummet

Det är inte bara i vardagsrummet och i sovrummet försöker vi oss själva mer med färger för tillfället. Också i badrummet börjar mycket att tänka utanför den vita rutan.

- Färger kommer också in i badrummet. Naturligtvis är vi mycket nöjda med det, säger Andersson.

Opal från Golvabia, som finns i flera vackra toner, ger ett lyxigt uttryck i badrummet. Väggplattor blir allt mer populära.

Funktion och teknik är trendig

Vi blir alltmer oroade över att integrera funktionalitet och estetik. Med beröringsfria kontrollpaneler får du både på en och samma platta. (Foto: Geberit)

Smarta spolningslösningar, användbara ytor, beröringsfria manöverplattorna, downlights och lösningar som bidrar till bättre hygien blir mer och mer tillämplig.

- Vi är alltmer oroade över att saker ska ha ett verktyg och inte bara vara trevliga att titta på.Många vill ha nya och bättre lösningar, sätta funktionalitet, ny teknik och smarta sanitetslösningar högst upp på önskelistan, säger Wenche Sydhagen på Geberit.

Samtidigt ska lösningarna uppfylla våra estetiska krav.

- Rena, eleganta ytor är vad de vill ha nu. Det är både smakfullt och bidrar till bättre hygieniska förhållanden, säger Sydhagen.

Rena, enkla ytor kan ge ett elegant och lyxigt uttryck samtidigt som de bidrar till bättre hygieniska förhållanden i badrummet. (Foto: Geberit)

Lösningar som stannar

Både när det gäller badrumsgolv och väggar och sanitetsprodukter är vi alla väldigt angelägna om att välja lösningar som håller på. Här väljer vi kvalitet snarare än kvantitet.

- På badrummet vill vi investera lite mer i kvalitetsprodukter, för vi vet att det kommer att vara i många år, säger Sydhagen.

Här kan du lägga till väggens färg! Rena blåtoner passar snyggt i badrummet. Dessa plattor kombinerar det moderna 10x30-formatet, med traditionell struktur och elegans. (Foto: Golvabia)

ADVERT

Mest populära