All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hjälp, vägg färg gör mig yr ...

Belysning kan vara orsaken. Olika typer av ljus kan ha en färg som visas kallare eller varmare. Många ljus gör också färgen lättare. Samtidigt blir färgen starkare när det gäller stora ytor. Mörka möbler gör väggfärgen ljusare, medan lätta möbler gör färgen bakom mörkare. Med andra ord, mycket lätt att sluta med en färg som inte är som du hade förväntat ...

9 bra tips

Är det helt fel, du måste bara försöka igen. Men då är det viktigt att undvika att göra samma misstag igen, betonar färgexpert Ellen Skifjeld Lön Willemstad, och erbjuder följande tips:

Ta soffa kudde

Ska vägg färg passar till en möbel, lönar det sig att ta med till exempel. en av souvenirerna för färghandeln. Färgen kan bestämmas exakt så att det är lättare att hitta en väggfärg som harmoniserar. Om det är omöjligt att inkludera delar av objektet, kan det bidra till att få en bild.

Nya färger på möbler också?

När väggens färg kliar på möblerna kan det också bero på att möblerna har för starka och konkurrerande färger i förhållande till varandra. Många starka och olika färger i ett rum gör det ofta rörigt och unharmoniskt. Kanske är det inte bara väggen, utan också några möbler som behöver en ny färg.

Samma färg på flera ställen

Ett enkelt sätt att skapa en helhet är att låta möbler och gardiner evetuelle gå ton-i-ton med väggfärg. Det betyder att de har samma huvudfärg, men att den kan vara lite starkare, ljusare eller mer mogen än väggfärgen.

Använd angränsande färger och kontrasterande färger

För att fräscha upp rummet kuddar och mindre objekt vilja vara i andra än den huvudsakliga färg, f. Ex färger. kontrastfärger eller angränsande färger. Kontrastfärger är färger som är olika, men vilka i rätt mängd kan komplettera och markera varandra bra. På färgcirkeln är de direkt ovanför varandra, dvs gul och lila är kontrasterande färger, blå och orange, och röda och gröna är. Ett annat alternativ är att använda angränsande hus. De ligger nära varandra på färgcirkeln.

Lån hemma

Ska nya möbler, gardiner, kuddar etc. köpas, borde du låna textilprover hem för att kontrollera att färgen är korrekt.

Färger mot material

En färg blir inte bra på väggen kan också bero på dess oförenlighet med materialen. Smidiga ytor tål ofta starka färger, medan panelen markeras bäst med färgtoner.

Tänk glans

Var medveten om färgens glans. Hel vit färg ger ett helt annat intryck än mattfärg. Med olika nyanser kan du skapa fina effekter när du använder samma färg på flera objekt i rummet.

Testa färg i hörnen

Testa färg i hörn, där vänd färger mot varandra för att därigenom som har en mera realistisk bild än mitten av väggen.Testa det också på ett ställe där det har mycket ljus på det, till exempel ett fönster. Om färgen bara är rätt kan du använda den för priming.

Försök igen

Om det fortfarande är fel, försök igen, det blir sällan bättre när det täcker hela väggen och möblerna har flyttats tillbaka på plats.

ADVERT

Mest populära